SISTEMUL DE GESTIONARE A DATELOR ENERGETICE PENTRU CONTROLUL PROCESELOR DUMNEAVOASTRĂ INDUSTRIALE

Ce este un sistem de telegestiune a energiei EDMS (Energy Data Management System)?

Sistemele de telegestiune a energiei (EDMS) utilizează dispozitive și senzori din Internet of Things (IoT) pentru a colecta date de consum în timp real. În loc să colecteze aceste date manual, un sistem EDMS face această muncă în locul dumneavoastră în mod automat și vă oferă date fiabile în scopul raportării. Un EDMS face parte dintr-un sistem de management a energiei (EMS) de nivel superior.

Un sistem fiabil de management a datelor energetice reprezintă fundamentul unei fabrici complet automatizate, al unei fabrici inteligente sau al unei fabrici conectate.

Acesta colectează datele din procesele de producție și oferă o imagine în timp real a consumului de energie al echipamentelor dumneavoastră. Acest lucru vă permite să reduceți potențiala poluare a mediului cauzată de un consum ridicat și, în același timp, să reduceți costurile.

O platformă software ca partener

zenon vă sprijină în abordarea multor provocări legate de gestionarea datelor energetice.

Optimizarea echipamentelor și proceselor de inginerie

  • Definiți cei mai importanți indicatori cheie de performanță (KPI) interni și urmăriți fluxurile de energie și procesele de fabricație.
  • Analiza și monitorizarea datelor vă pot oferi o bază pentru succesul dvs. comercial.
  • Optimizați fluxurile și procesele de lucru în mod continuu și constant.
  • Identificați linia de bază energetică și, în același timp, identificați indicatorii de performanță energetică (EnPI), pe lângă KPI.
  • Identificați dintr-o privire cei mai mari consumatori de energie din compania dvs. pentru a înțelege unde trebuie să vă concentrați eforturile. Informațiile vă ajută să vă reduceți continuu costurile cu energia.
  • Analizați profilurile de încărcare și înregistrați vârfurile de energie, astfel încât să puteți evita vârfurile de pornire și să le reduceți pe termen lung.

Colectați date din diverse surse. În majoritatea companiilor industriale, veți găsi mai multe sisteme și echipamente în uz, fiecare cu profiluri diferite de consum de energie. Prin urmare, este important ca o colectare a datelor să includă și consumul de energie pe liniile de producție și clădirile individuale. Un sistem integrat corespunzător de gestionare a datelor energetice vă oferă statisticile necesare.

Obțineți o imagine de ansamblu a consumului de energie.  Un EDMS colectează date din mai multe surse, oferindu-vă o imagine de ansamblu a consumului de energie. Aceste informații sunt stocate într-o locație centrală, ceea ce vă permite să identificați mai ușor posibilele tendințe și să vă ajustați procesele, dacă este necesar.

Monitorizarea datelor de la activele noi și existente. Deseori, sistemele mai vechi nu oferă aceeași eficiență ca și modelele mai noi. Cu un sistem de telegestiune a energiei, puteți compara consumul de energie al utilajelor existente și al celor noi pentru a crește eficiența și a asigura o monitorizare eficientă a consumului.

Determinarea domeniilor în care se poate spori eficiența energetică. Cu un EDMS, puteți accesa rapoarte de tendințe și date privind performanța echipamentelor, ceea ce vă poate ajuta să identificați zonele mai puțin eficiente. Puteți apoi să semnalați echipamentele cu un consum ridicat de energie și performanțe scăzute pentru lucrări de întreținere sau înlocuire.

Cu zenon obțineți un EDMS inteligent pentru procesele industriale. zenon este alegerea potrivită dacă și dumneavoastră doriți să beneficiați de automatizare și de o raportare puternică a datelor energetice.

O platformă puternică precum zenon vă ajută să gestionați consumul de energie în toate procesele industriale, să îmbunătățiți eficiența energetică a operațiunii dvs. și să îndepliniți cerințele pentru certificarea ISO 50001. Cu zenon puteți să:

  • Colectați și procesați toate datele în mod automat. zenon este o platformă software de ultimă generație cu peste 300 de protocoale de comunicație. Aceasta vă permite să integrați toate PLC-urile și sistemele computerizate și să procesați interogări specifice de la orice server de date. Funcțiile avansate de comunicare și de diagnosticare vă asigură că primiți întotdeauna informațiile de raportare corecte pentru analizele dumneavoastră.
  • Arhivarea și gestionarea datelor pentru certificarea ISO 50001. Utilizați funcțiile în timp real pentru a urmări și înregistra datele de operare curente sau zenon Historian 360 pentru a evalua datele istorice. Dacă aveți nevoie de date pentru certificarea ISO, le puteți accesa cu ușurință cu zenon și le puteți afișa clar în diverse formate.
  • Beneficiați de o implementare simplă a sistemului. Datorită gradului său ridicat de adaptabilitate, puteți integra cu ușurință zenon în peisajul sistemului dvs. existent. Modulele intuitive și designul ușor de utilizat vă ajută să efectuați rapid calcule, să activați mașini, să integrați dispozitive și să adăugați noi utilizatori. Combinat cu planuri extinse de instruire și întreținere, zenon este o investiție valoroasă pentru orice echipă.
  • Afișați datele într-un mod clar și ușor de utilizat. Procesele industriale sunt întotdeauna asociate cu o colectare extinsă de date. zenon simplifică interpretarea acestor date cu ajutorul unui afișaj configurabil. De exemplu, acesta oferă curbe de tendință, analize energetice, indicatori de performanță, mesaje de alarmă și liste de evenimente. 

Alegeți zenon ca sistem de telegestiune a energiei

Cu zenon, eficientizați colectarea datelor energetice și obțineți acces la rapoarte de tendințe și analize valoroase. COPA-DATA are peste 30 de ani de experiență în domeniu și îmbunătățim continuu zenon pentru a extinde algoritmii și logica necesare pentru cea mai bună soluție. 

Doriți să aflați mai multe informații? Luați legătura cu noi astăzi.

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

https://kreatron.ro