Răcirea prin convecție optimizată oferă o lungă viabilitate, fiabilitate și o înaltă eficiență

Noile trei serii PS de surse de alimentare însumează un număr de 18 echipamente.

Unitățile de alimentare montabile pe șină DIN monofazate sau trifazate sunt foarte compacte și furnizează curenți de ieșire de la 2.5 la 40 A. Cu un design al echipamentului optimizat pentru temperatură, aceste surse asigură o răcire prin convecție excelentă, viabilitate extinsă, fiabilitate maximă și până la 96.3% eficiență. Seria versatilă PS prezintă intrări de o gamă largă și vine cu un număr de diferite aprobări tehnice, aceste lucruri făcând-o potrivită pentru utilizarea universală în aplicațiile de 24 și 48 V c.c.

Prin seria PS, Beckhoff oferă surse de alimentare de înaltă calitate pentru majoritatea aplicațiilor din gama de 24 V și 48 V, inclusiv aplicații pentru controlul mișcării cu cerințe stricte pentru funcționarea într-un mediu cu forțe electromagnetice. Convecția excelentă, pierderi de energie minimizate și eficiența ridicată de până la 96.3% optimizează viabilitatea și fiabilitatea dispozitivelor.

Capacitatea de vârf de până la 150% face posibilă furnizarea de până la 1.44 kW putere de ieșire pentru perioade scurte de timp. Împreună cu design-ul care economisește spațiu și înalta imunitate la tensiuni tranziente și supratensiuni, este posibilă utilizarea eficientă și economică chiar și în medii industriale dificile. În plus, sursele de alimentare pot să oprească întrerupătoarele rapid și exact printr-o funcție foarte precisă de declanșare pentru a evita perioade de inactivitate inutile ale mașinii.

Portofoliul de surse de alimentare include următoarele serii de echipamente:

  • PS1000 cu șase unități de alimentare monofazate pentru aplicații mai mici și economice (24 V c.c, 2.5/3.8/5/10/20 A, eficiență de până la 95.2 %);
  • PS2000 cu cinci unități de alimentare monofazate și trifazate pentru aplicații standard (24/48 V c.c, 5/10/20 A; eficiență de până la 96.3 %, 120 % putere de ieșire permanentă);
  • PS3000 cu șapte unități de alimentare monofazate sau trifazate pentru aplicații solicitante (24/48 V c.c, 10/20/40 A, eficiență de până la 95.4 %, 150 % putere de ieșire pentru 4 s).

Sursele de alimentare aprobate de UL pot fi de asemenea folosite în industrii specializate, cu aprobări în concordanță cu SEMI 47 (industrie semiconductoare) sau DNV GL (construcție nave). Pot fi folosite și în zone cu risc ce necesită protecție la explozii (Class I Division 2, IECEx și ATEX).

Cele trei noi serii de dispozitive PS – surse de alimentare de 24/48 V de la Beckhoff acoperă o gamă largă de aplicații, inclusiv aplicații complicate pentru controlul mișcării.

Design optimizat la temperatură și medii cu forțe electromagnetice

Echipamentele sunt construite specific cu proprietăți de bună convecție. Numărul componentelor a fost minimalizat pentru a oferi spațiu suficient pentru o bună convecție a aerului. În plus, componentele care sunt sensibile la temperaturi în mod deosebit și sunt predispuse la deteriorare rapidă sunt amplasate la baza unității, cât mai aproape de aerul pentru răcire. În acest design optimizat componentele folosite sunt supuse unui stres termic redus, astfel obținându-se o viabilitate extinsă. În plus, componentele care sunt supuse la mai puțin stres își păstrează caracteristicile tehnice mai mult timp, iar influența căldurii externe este minimalizată. Toate aceste caracteristici îmbunătățesc de asemenea fiabilitatea.

Datorită toleranței ridicate la câmpurile electrice, sursele de alimentare sunt ideale pentru aplicații în controlul mișcării. Ele au de asemenea capacitatea de vârf excepțională pentru a pune în funcțiune motoare, condensatoare și alte sarcini care necesită la pornire mai multă putere decât puterea nominala. În cele mai multe cazuri, sursele de alimentare dintr-o clasă energetică mai joasă și mai economică din portofoliu vor fi mai potrivite în acest sens.

www.beckhoff.com/power-supply

Text and picture: www.beckhoff.com/press/pr192020

DISTRIBUITOR ROMANIA: KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro