SERIA AA3000: ALTERNATIVĂ SERVOMOTOR PENTRU CILINDRI PNEUMATICI CU CONSUM MARE DE ENERGIE

Cilindrii electrici combină puterea și dinamica cu avantajele tehnologiei servo

Cilindrii electrici din seria AA3000 sunt ideali ca drive-uri directe pentru aplicații lineare cu forțe de proces și viteze mari. Avantajele în ceea ce privește forța, dinamica și compactitatea întâlnesc avantajele tehnologiei servo, precum poziționare controlată, menținerea în siguranță la oprire și eficiența energetică ridicată.

Mecanismul integrat de rulmenți precisi pe role, șurub cu bile și ghidaj asigură o mișcare pură de translație și o densitate de putere extrem de bună. Mai mult de atât, din acest aspect rezultă dimensiuni foarte compacte. La capătul arborelui se află un filet exterior pe care pot fi montate adaptoare convenționale precum capete bile sau cârlige de prindere din gama pneumatică/hidraulică.

Primul produs din noua serie este cilindrul electric AA3000, care este disponibil în două variante:

  • cu forță de vârf de 12.500 N, forță continuă de 3.700 N și viteză maximă de 0,5 m/s sau
  • cu forță de vârf de 6.250 N, forță continuă de 1.850 N și viteză maximă de 1,0 m/s

Compatibilitate pneumatică și funcționalitate ridicată

Mărimea flanșei cilindrului electric se bazează pe ISO 15552 și are puncte de fixare pe ambele părți în cazul în care, de exemplu, o aplicație necesită o conexiune cu șuruburi pivotante. Această compatibilitate face conversia de la pneumatic la tehnologia drive electrică ușoară. Pe lângă rezoluția ridicată, encoder-ul multiturn de 24-bit instalat oferă avantajele tehnologiei OCT (One Cable Technology) și plăcuța electronică de identificare pentru punerea în funcțiune rapidă și simplă. În plus, cilindrul electric permite accesul ușor la datele de proces, care pot fi folosite pentru a optimiza performanța proceselor rapid și cu ușurință. Si alte elemente pot fi disponibile ca opțiuni cum ar fi: angrenajele melcate și sistemul de frânare fără reacție.

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro