SANATATEA INCEPE CU PARDOSEALA POTRIVITA

Pardoselile personalizate, care îndeplinesc cerințe specifice de design, durabilitate, igienă și ușurință la curățare, devină elemente-cheie în arhitectura spitalelor și a unităților de îngrijire din întreaga lume. În următorii ani, evoluția demografică va impune construirea unui număr mare de noi unități sanitare.

Pe măsură ce îmbătrânesc, tot mai mulți oameni vor dori să trăiască într-un mod cât mai independent posibil, pentru o perioadă cât mai lungă, într-un mediu confortabil, potrivit vârstei lor. Acest lucru se va concretiza în noi modele de cămine și tipuri de clădiri. În sectorul sanitar, activitățile se vor concentra pe echipamentul de practică medicală, renovarea spitalelor și noi proiecte de spitale. Toate aceste proiecte au un număr de factori în comun: igienă, cerințe de funcționalitate și confort, corelate cu nevoia unui aspect atractiv – începând cu pardoseala.

Efectul bacteriostatic

Au trecut aproape 200 de ani de la introducerea standardelor de igienă în medicină. Astăzi, igiena este un aspect esențial în asistența medicală – în special în încăperile dedicate procedurilor medicale sau de îngrijire adițională – iar răspândirea germenilor și a bacteriilor poate fi prevenită prin alegerea pardoselii potrivite.

Experții de la Master Builders Solutions au dezvoltat, în gama Master Top, sisteme de pardoseli care previn dezvoltarea bacteriilor și transferul germenilor pe aceste suprafețe. Suprafața bacteriostatică îndeplinește cele mai stricte cerințe de igienă, blocând inclusiv contaminarea încrucișată cu germeni. Certificatele emise de laboratoarele de testare independente confirmă că aceste suprafețe păstrează efectul bacteriostatic și după mulți ani de utilizare și curățare regulată, acesta fiind un aspect extrem de important.

În plus, aceste pardoseli bacteriostatice sunt foarte rezistente la abraziune, suportând presiunea roților pivotante ale scaunelor și paturilor și fiind foarte rezistente la impact. În acest sens, sistemul MasterTop 1325 este o parte esențială a conceptului holistic de decor interior: nu afectează sănătatea și este extrem de funcțional.

Unitățile de terapie intensive și zonele restricționate

Aparatele au devenit o parte esențială a medicinii moderne. În special în terapia intensivă, acestea au deseori un rol salvator. De asemenea în laboratoare, aparatele sunt indispensabile pentru testarea precisă a probelor. Totuși, oriunde se folosește electricitatea, există întotdeauna riscul sarcinilor statice nedorite și a descărcărilor spontane, cu pericol potențial pentru echipamentele sensibile, pacienți și personal. În calitate de sistem antistatic, MasterTop 1328 AS oferă protecție împotriva sarcinilor și a descărcărilor electrostatice nedorite.

Contactul cu apa

Fie că este folosită pentru curele Kneipp, băi terapeutice sau igienă personală, apa pe pardoseală poate deveni rapid un pericol. De aceea, pardoselile igienice antiderapante sunt esențiale în grupurile sanitare și încăperi umede. Sistemul de pardoseli MasterTop 1325 R oferă o soluție excelentă la aceste provocări. Această pardoseală supusă unui nivel redus de stres asigură un confort ridicat la mers și este plăcută mai ales în zonele în care se merge fără încălțăminte, cum sunt dușurile și vestiarele. Datorită proprietăților antiderapante, siguranța în zonele umede este asigurată și accidentele sunt prevenite. La fel ca în cazul tuturor sistemelor de pardoseli MasterTop, suprafața este omogenă și ușor de curățat, economisind astfel timp și bani.

Bucătăria

Dietele speciale pot ajuta pacienții să își redobândească sănătatea rapid, de aceea, bucătăriile au un rol important în recuperare. La fel ca în orice spații în care sunt procesate alimente, igiena este prioritară, de la pardoseală în sus. În plus, pentru a proteja sănătatea personalului care lucrează în bucătărie, o suprafață antiderapantă este foarte importantă în cazul lichidelor vărsate. Sistemele poliuretanice pentru utilizare intensivă Ucrete au numeroase avantaje datorită cărora au devenit pardoselile preferate în bucătăriile industriale și spațiile pentru procesarea alimentelor. Aceste sisteme, cu un număr minim de rosturi, îndeplinesc fiabil cerințele stricte de igienă ale International Food Standard (IFS). În plus, sunt extrem de durabile în condiții de expunere simultană la presiuni mecanice, chimice și termice puternice: sunt imune la temperaturi de la – 40 °C la +120 °C, la acțiunea detergenților și a chimicalelor alimentare cum sunt acidul acetic sau citric. În plus, sunt la fel de ușor de curățat ca oțelul inoxidabil, economisind astfel timp și bani.

Cromatică și versatilitate

Un factor important de reținut este legătura considerabilă dintre starea de bine a unei persoane și mediul înconjurător. Inutil să spunem, acasă este cel mai bun loc în care ne putem afla. Deci, este un lucru benefic să ne simțim (aproape) ca acasă într-un spital și mai ales într-un cămin de bătrâni. Pe lângă pacienți, vizitatorii ar trebui să aibă o impresie pozitivă a spațiului caci Recepția și Zonele Administrative sunt similare unei vitrine de magazin – trebuie să reflecte calitatea unității. Nu în ultimul rând, angajații ar trebui să îl considere un loc de muncă atractiv.

Datorită unei game largi de culori și modele, cu aceste sisteme de pardoseli pot fi realizate interioare personalizate deosebite. oferind astfel designerilor de interior spațiu considerabil pentru creativitate.

Multe din avantajele sistemelor de pardoseli MasterTop decurg din aplicarea lor în formă lichidă. Deoarece sunt ușor de folosit, nu au îmbinări și permit o procesare rapidă și un timp de instalare convingător de redus, economisesc timp și bani. Structura multistratificată a acestor sisteme de pardoseli le conferă un grad ridicat de versatilitate. Nu în ultimul rând, sistemele pot fi instalate și pe straturile de acoperire sau pe alte pardoseli existente deja.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:

 

BASF Divizia pentru Construcții

Șos. Ploiești-Târgoviște (DN72)

km.8 – Com. Ariceștii-Rahtivani

Jud. Prahova 107025 – Romania

T +40 344 520 100 / +40 344 520 102

F +40 344 520 101 / +40 344 520 125

cosmin.ionescu@basf.com

www.master-builders-solutions.basf.ro