RULMENȚII SKF FOOD LINE STABILESC STANDARDELE DE DESIGN IGIENIC ÎN INDUSTRIA ALIMENTARĂ

Industria alimentară și a băuturilor este foarte reglementată pentru a asigura siguranța alimentelor. În încercarea de a-și proteja produsele alimentare în timpul fabricării și procesării, companiile aplică numeroase practici de siguranță, cum ar fi utilizarea de mașini și echipamente “avizate alimentar”. Există numeroase riscuri privind contaminarea, riscuri care pot compromite siguranța alimentară, ca de exemplu: ingrediente acide sau corozive, temperaturile ridicate și spălările frecvente cu agenți de curățare corozivi. Coroziunea rezultată a componentelor mașinilor poate cauza scurgeri de lubrifianți care pot contamina produsele finale și pot provoca accidentări ale operatorilor. 

Pentru a elimina aceste riscuri, SKF a adoptat o abordare inovatoare a designului igienic în dezvoltarea gamei sale de rulmenți radiali cu bile, gama Food Line, care include seria SKF Blue Line. 

Încorporând componente avizate alimentar și rezistente la coroziune, aceste unități sunt construite de la zero, fiecare element fiind proiectat pentru a echilibra performanța superioară și standardele de igienă aliniate la cerintele internaționale. Geometria igienică a suprafeței carcasei, a capacului de capăt și a garniturii spate este proiectată inteligent pentru a rezista la acumularea de reziduuri, pentru a facilita curățarea și pentru a contribui la reducerea răspândirii bacteriilor și alergenilor. Designul ingenios încorporează, de asemenea, materiale de culoare albastră pentru detectabilitate optică. 

Gama Blue Line poate fi furnizată ca unități deschise sau complet sigilate, cu un capac de capăt și sigiliu posterior. Sistemul patentat de etanșare a rulmenților și performanța excepțională a vaselinei contribuie la o durată de viață prelungită a rulmenților și la o fiabilitate ridicată a utilajelor. 

Gama de rulmenți SKF Food Line este, de asemenea, disponibilă cu tehnologia avansată Solid Oil. Solid Oil este o matrice polimerică saturată cu ulei de lubrifiere care umple practic spațiul intern al unui rulment. Structura microporoasă a matricei polimerice reține uleiul lubrifiant. Pe măsură ce matricea polimerică este presată în rulment și apoi polimerizată, se formează un spațiu foarte îngust în jurul elementelor rulante și a căilor de rulare, permițând componentelor rulmentului să se rotească liber. Uleiul este aspirat din matrice în aceste spații, asigurând o lubrifiere continuă a rulmentului. Rulmenții Solid Oil sunt lubrifiați pe viață și conțin de 2 până la 4 ori mai mult ulei lubrifiant decât rulmenții similari umpluți cu vaselina. Solid Oil este rezistent la aproape toate substanțele chimice utilizate la spălare.

SKF ROMÂNIA

Elena Botezatu, Marketing Communication Business Partner EMEA

E-mail: elena.botezatu@skf.com