Cu o platformă modulară regândită de la zero, echipamentele de sudare MIG/MAG TPS/I Fronius conduc domeniul sudurii într-o nouă eră, iar utilizatorii beneficiază de echipamente ce pot fi personalizate și îmbunătăţite individual. Acestea ies în evidență datorită gradului ridicat de inteligență și a funcțiilor extensive de comunicare.

Aceste funcții permit realizarea aplicațiilor de sudare mult mai repede, mai ușor și cu rezultate mult mai bune față de cele de până acum. Pe lângă aceste avantaje, platforma reprezintă fundația pe care vor fi construite viitoarele inovații, oferindu-le proprietarilor o investiție de termen lung și foarte sigură.

 

Noua platformă de echipamente de sudare reprezintă un „salt cuantic”, fiind rezultatul celui mai mare proiect de inovație din întreaga istorie a companiei Fronius. Chiar din primele stagii de dezvoltare au fost introduse numeroase îmbunătățiri tehnice și funcții noi spre beneficiul imediat al utilizatorilor. Acestea rezolvă problemele cele mai bine cunoscute și le permit utilizatorilor să sudeze cu mult mai puțini stropi, cu un arc electric mult mai stabil, cu o pătrundere mai bună și cu o eficiență crescută.

Inteligența integrată a TPS/i-ului joacă un rol cheie deoarece sistemul de control al proceselor este de aproximativ 2.000 de ori mai rapid decât în generația anterioară, ceea ce îi permite să colecteze mult mai multe informații despre arcul electric și să îl regleze cu cea mai bună precizie de până acum.

TPS/i este primul sistem ce calculează temperatura momentană la capătul sârmei de sudare și se folosește de această informație pentru a calcula curentul (mai scăzut) necesar pentru amorsare și pentru a controla corespunzător sursa de sudare. Acest lucru stabilizează arcul electric mai repede, iar în timpul procesului propriu-zis de sudare, inteligența integrată a TPS/i-ului adaptează mai rapid și mai precis viteza de avans a sârmei la distanța reală dintre duza de curent și piesa de lucru.

Acest lucru se datorează circuitului avansat de control și motorului foarte dinamic.

TPS/i nu doar ridică procesul de sudare la un nou nivel, ci le oferă utilizatorilor un grad de individualizare ridicat, posibilități noi de interacționare și îmbunătățiri considerabile.

Astfel, companiile pot realiza aplicații de sudare complexe, diverse, rapide, eficiente și calitative. Inteligența integrată a TPS/i-ului și modularitatea de la un capăt la altul a sistemului reprezintă o fundație solidă pentru inovații de viitor, oferind siguranța investiției pe termen îndelungat.

 

Autor: Daniela Rădeanu