Lansarea zenon 10, de la specialistul în software, COPA-DATA, oferă o platformă software integrată pentru implementarea Industrial IoT în sectorul automotive.

PRODUCȚIA ÎN REȚEA DIN SMART FACTORY: COPA-DATA ANUNȚĂ LANSAREA ZENON 10

Tranziția către noi tipuri de drivere și schimbarea comportamentului de consum în industria automotive sunt din ce în ce mai vizibile în sistemele de producție din acest sector. Platforma software zenon, de la specialistul în software, COPA-DATA, ajută companiile să implementeze IoT industrial și digitalizarea în industria automotive. Astăzi, compania anunță cea mai recentă lansare: zenon 10, o soluție all-in-one, mai integrată, a platformei software. 

Evenimentele din ultimele luni au pus accentul pe soluțiile digitale și modelele de business. Cea mai recentă lansare a specialistului în software, COPA-DATA, a zenon 10 ajută utilizatorii din industria automotive să treacă mai ușor peste provocările din acest sector. 

Fuziunea dintre OT și IT 

Automatizarea și digitalizarea sectoarelor energetice și de producție au fost în ADN-ul COPA-DATA, de mai bine de 30 de ani. ”Văd zenon azi ca sinonim cu fuziunea dintre OT și IT. Cu zenon 10, avem platforma perfectă pentru a le face cunoștință sistemelor de producție cu IT. În viitor, vor fi mai multe instrumente și servicii care să completeze întregul pachet. Însă, zenon 10 are deja toate piesele importante,” ne spune fondatorul și CEO COPA-DATA, Thomas Punzenberger.

Sectorul automotive a deschis calea către producția în rețea cu abordări smart factory, bazându-se pe soluții inovatoare precum zenon. ”Producătorii de autovehicule trec printr-o perioadă dificilă. Cu toate acestea, ei rămân inovatori și deschid calea către abordări de ultimă generație în ceea ce privește producția. zenon 10 poate ajuta pe mai multe nivele, cu procese digitale îmbunătățite și inginerie simplificată,” afirmă Bernd Wimmer, Technology & Consulting Manager la COPA-DATA. 

În particular, conectivitatea comprehensivă oferită de zenon prin multiplele drivere native facilitează procesul de digitalizare. Driver-ul TIA pentru controller-ele S7 1200 și 1500, folosite de mulți producători de autovehicule, a fost extins în zenon 10. Există un nou suport pentru TIA version 16, iar procesarea numelor simbolurilor a fost, de asemenea, optimizată. Acest lucru face posibilă utilizarea și mai flexibilă a driver-elor. 

Tehnologia Docker permite o infrastructură foarte flexibilă. Un alt zenon Docker container a fost publicat odată cu zenon 10. Acum, zenon Web Engine poate rula în Docker și poate fi folosit pentru a seta o rețea zenon HTML5. Containerele oferă o mai mare flexibilitate pentru topologia și infrastructura rețelei într-o linie de producție pentru autovehicule unde, de exemplu, monitoare mari, tablouri de bord sau bord-uri Andon sunt plasate pentru a afișa status-ul actual al producției curente. 

Mai mult de atât, Smart Objects din zenon 10 pot ajuta la standardizarea proceselor de producție. În producția de autovehicule, acest lucru implică standardizarea componentelor hardware precum și a proiectării și dezvoltării. Smart Objects din zenon sunt compuse din biblioteci de simboluri, șabloane de imagini, tipuri de date și multe altele. Ca rezultat, obiecte încapsulate pot fi definite ca apoi să se poată folosi în formă standardizată. Această tehnologie deschide calea către o inginerie de sistem mai simplă și mai eficientă în industria automotive. 

zenon 10 pentru industria automotive: video.

Inovații tehnologice generale zenon 10: video.

Distribuitor Romania: 

KREATRON AUTOMATION SRL

E-mail: office@kreatron.ro

Web: www.kreatron.ro