Noile module de alimentare de 48 V/40 A de la MX-System sunt disponibile în versiuni pentru servomotoarele integrate AMI8100, pentru sistemul de transport inteligent XTS și pentru robotul industrial modular ATRO, printre altele.

PORTOFOLIU EXTINS MX-SYSTEM PENTRU AUTOMATIZAREA FĂRĂ DULAPURI DE COMANDĂ-CONTROL

Surse de alimentare de înaltă performanță pentru aplicații de mișcare și robotică

Dacă este vorba de mașini fără dulapuri de comandă-control, atunci sistemul Beckhoff MX este răspunsul. Integrarea modulelor funcționale pe un sistem de plăci de montaj creează un compozit de carcase metalice rezistent la apă și praf, potrivit pentru automatizarea unei mari varietăți de soluții de fabricație/producție. Aceste sisteme includ adesea componente de mișcare de 48 V, pentru care portofoliul MX-System oferă acum patru variante de alimentare de 48 V / 40 A.

În conformitate cu principiul de bază al MX-System, noile surse de alimentare de 48 V sunt conectate la o placă de bază și alimentate cu tensiunea primară prin intermediul interfeței standardizate a sistemului, fără cablare manuală. Aceasta poate fi tensiunea de rețea trifazată sau tensiunea de 600 V cc a sistemului de acționare. La fel ca toate modulele funcționale MX-System, sursele de alimentare devin participanți la rețeaua EtherCAT prin intermediul celei de-a doua interfețe MX-System. Această interfață de date oferă, de asemenea, posibilitatea de a alimenta tensiunea de 48 V în placa de bază. În acest caz, modulele funcționale corespunzătoare pot utiliza atât tensiunea de 48 V cc, cât și cea de 24 V cc.

Cele mai frecvente cazuri de utilizare pentru noile module de alimentare sunt aplicațiile de control al mișcării. În acest caz, portofoliul MX-System oferă deja module funcționale care furnizează 48 V ca tensiune de alimentare pentru servomotoare și motoare pas cu pas. Sursele de alimentare corespunzătoare cu un curent de ieșire de 10 A și 20 A au fost anunțate odată cu lansarea pe piață a MX-System. În timp ce aceste module se alimentează exclusiv în placa de bază, noile variante de 40 A sunt concepute astfel încât dispozitivele de 48 V cc pot fi, de asemenea, atașate direct prin intermediul conectorilor de pe partea frontală a modulului funcțional. 

Noile module de alimentare de 48 V/40 A de la MX-System sunt disponibile în versiuni pentru servomotoarele integrate AMI8100, pentru sistemul de transport inteligent XTS și pentru robotul industrial modular ATRO, printre altele.

Sunt disponibile următoarele versiuni de alimentare cu energie electrică:

  • o variantă de modul cu conectori M12 pentru conectarea unui total de șase servo drive-uri distribuite AMI8100 
  • o variantă cu doi conectori B23 pentru atașarea unor segmente de alimentare ale sistemului de transport XTS 
  • un modul de alimentare cu energie electrică pentru conectarea unui modul de bază al sistemului ATRO  – robot industrial modular 
  • o variantă de alimentare electrică fără conectori pentru conectarea directă la linie care se alimentează exclusiv în placa de bază

În conformitate cu cerințele normative, măsurile de protecție a liniilor și a cablurilor sunt integrate în sursele de alimentare pentru fiecare slot de pe partea de ieșire. Mai multe surse de alimentare pot fi, de asemenea, conectate la o placă de bază și pot funcționa în paralel pentru a echilibra vârfurile de sarcină la ieșiri, de exemplu. Conectorii frontali nu numai că facilitează alimentarea cu energie a dispozitivelor externe, dar oferă și conectarea directă la rețeaua EtherCAT. O altă caracteristică specială este capacitatea surselor de alimentare de a furniza energia regenerativă direct înapoi în rețeaua de alimentare a mașinii, cum ar fi cea generată în timpul frânării servomotoarelor. Acest lucru elimină necesitatea unor rezistențe de frânare externe suplimentare. La fel ca toate modulele MX-System, noile surse de alimentare suportă, de asemenea, aplicația Beckhoff Service pentru o diagnosticare convenabilă a hardware-ului.

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro

www.beckhoff.com/mx-system