Departamentul Pardoseli Performante din cadrul BASF SRL dezvoltă şi comercializează sisteme de pardoseli industriale sau comerciale durabile, precum şi suprafeţe pentru centrele de sport, utilizând tehnologii pe bază de rășină poliuretanică, răşină epoxidică sau ciment. Experienţa companiei BASF se datorează unei vaste experienţe acumulate de-a lungul anilor, în toată lumea şi într-o varietate de condiţii climaterice. Au fost fabricate şi livrate în toată lumea milioane de metri pătraţi de sisteme de pardoseli performante.

Experienţa companiei BASF se datorează unei vaste experienţe acumulate de-a lungul anilor, în toată lumea şi într-o varietate de condiţii climaterice. Au fost fabricate şi livrate în toată lumea milioane de metri pătraţi de sisteme de pardoseli performante.

Sistemele de pardoseli industriale  Ucrete® sunt prezente în fabricile producătoare de medicamente, alimente, substanţe chimice din întreaga lume de peste 40 de ani, fiind adopatet ca soluţia numărul 1 în unităţi de fabricaţie extrem de cunoscute pe plan internaţional .

Sistemele Ucrete® au la bază o tehnologie pe bază de poliuretani şi au fost în speciale create pentru a satisface nevoile proiectelor de refacere sau de construcţie rapidă. Tehnologia Ucrete® prezintă toleranţă la umiditate, iar sistemele pe bază de răşini poliuretanice Ucrete® sunt ideale pentru cele mai multe medii industriale dure, fiind fără solvenţi şi dovedind rezistenţă excelentă la coroziuni chimicale şi la temperaturi ridicate. Sistemele standard cu finisaje  colorate includ suprafeţe netede, texturate, de tip terazzo şi antistatice.

Pardoseli antiderapante

În mediile de prelucrare în stare umedă, textura corespunzătoare suprafeţei este esenţială pentru asigurarea unui mediu de lucru sigur şi eficient. Sistemul de pardoseli industriale UCRETE® oferă o gamă largă de texturi ale suprafeţei, de la pardoseli netede şi tip mozaic, până la pardoseli cu un profil texturat foarte pronunţat. În spaţiile prelucrate în stare umedă, pardoselile au deseori pante care permit scurgerea apei sau a altor lichide şi colectarea lor in canalul aferent. În cazul pardoselilor cu scurgere liberă deseori este necesară proiectarea lor cu o înclinare mai mare, ele necesitând un profil adecvat pentru a fi sigure. Atunci când personalul împinge recipiente, cremaliere, etc, pe o pardoseală cu înclinare în mai multe direcţii, efortul depus pentru a nu lăsa încărcătura să alunece în jos poate creşte atât riscul de vătămare corporală datorat suprasolicitării, cât şi pe cel de alunecare, împiedicare şi cădere. În general, pardoselile plate sunt mai sigure.

Sistemele unice de pardoseli poliuretanice pentru trafic greu UCRETE® se deformează după ce temperaturile depăşesc pragul de 130°C. Majoritatea celorlalte materiale din care sunt fabricate  pardoselile din răşini se deformează la temperaturi de între 50°C -60°C. Gradul mare de elasticitate al pardoselilor UCRETE® le permite să reziste la temperaturi foarte mari şi la condiţii extreme de şoc termic.

Este de la sine înţeles că în medii de şoc termic extrem este necesară existenţa unui substrat de bună calitate şi bine proiectat.