PAKELO – ULEIUL PENTRU UN MILION DE KILOMETRI

Crearea şi păstrarea armoniei între extreme nu este niciodată o sarcină ușoară. Pakelo însă, reuşeşte acest lucru combinând căldura tradițională a afacerii de familie tipic italienești cu spiritul inovator al unui brand de nivel mondial. Compania activează în domeniul lubrifianților încă din anul 1930, iar acum este condusă de cea de-a treia generație a familiei Polacco, a cărei filozofie este cea de a face lubrifianți exact așa cum un designer își croiește hainele: alege ce este mai bun pentru fiecare produs, în funcție de fiecare situație.

Datorită acestei filosofii, Pakelo a devenit un partener de încredere al echipelor importante de curse, precum Amato Ferrari Corse, care a câștigat ultimul titlu FIA CME. A ține pasul cu ritmurile frenetice ale diviziilor de curse poate fi greu, însă secretul Pakelo pare să se încline cu adevărat spre pasiunea pentru cercetare și dezvoltare. În acest sens, laboratorul are un rol central pentru companie. Pakelo Lab este un fel de loc misterios unde doar puțini oameni au acces. Este unul dintre locurile cele mai bine echipate și de renume pentru analizarea lubrifianților din Europa, care oferă servicii de consultanță dedicate diagnosticului și producției de lubrifianți pentru fiecare domeniu de aplicare. Divizia de cercetare și dezvoltare lucrează zilnic pentru actualizarea gamei de lubrifianți, pentru a se asigura că fiecare produs este conform cu cele mai stricte specificații ale producătorilor și a reglementărilor naționale și internaționale. Cu toate acestea, testele de laborator sunt doar o parte a ecuației, deoarece cercetarea se poate dovedi a fi foarte aventuroasă uneori.

De exemplu, în 2009, Pakelo avea în plan crearea unei linii de înaltă calitate ce presupunea economisirea de combustibil şi un ulei de osie de lungă durată pentru vehiculele grele. Astfel, compania a lucrat cot la cot cu partenerul său istoric Lubrizol, una dintre companiile de top de produse chimice din scena europeană, pentru a găsi formula ce ar atinge așteptările înalte. Rezultatul eforturilor lor este Pakelo ArM Gear Lube 5 care a câștigat prestigioasa aprobare americană SAE J2360 în scurt timp. SAE J2360 este un standard foarte greu de atins pe care doar câteva produse europene au reușit să îl întrunească. Uleiurile normale pentru osii, pentru vehiculele grele, au o viscozitate ridicată. Această caracteristică ajută la protejarea componentelor precum roțile sau angrenajul conic și la reducerea contactului metal-metal, însă este vorba de o absorbție a energiei mai mare.

evia text

Datorită utilizării unei baze de înaltă performanță complet sintetice și datorită noii tehnologii de scădere a temperaturii de rulare, Pakelo ArM Gear Lube 5 SAE 75W-85 a reușit să crească eficiența și să acorde o protecție mai bună în timp ce combină economisirea de combustibil și durabilitatea sporită a produsului în același timp. Dar de ce ar trebui să vorbim despre acest lucru, după cinci ani de la prima elaborare a produsului? Pentru că iarna trecută Pakelo terminat primul test de teren prin drumurile din Norvegia, Suedia și Danemarca. Luați un Volvo Truck FH 13 ce rulează 250.000 km pe an, câteva minți strălucite de la Pakelo, și veți obține o călătorie de milioane de kilometri de drum. E ca și cum am merge pe Lună și înapoi! În acest drum lung şi uimitor, camionul a consumat 300.000 de litri de combustibil, uleiul de motor a fost schimbat de zece ori, însă, între timp, uleiul Pakelo a rămas neschimbat. Acesta este motivul pentru care a fost supranumit uleiul “pentru totdeauna puternic”.

 

 

EVIA UTILAJE SRL

Str. Drumețului, Nr. 57, Sector 3

031891 București

Mob.: 0720.261.111

office@eviautilaje.ro; www.eviautilaje.ro