PAKELO, EFICIENTA SI INOVATIE

Ai simțit vreodată nevoia de ceva diferit, de o aventură? Aproape toți iubitorii de motociclete simt nevoia de a explora lucruri noi și de a se aventura în noi spații care le pot oferi libertate și momente plăcute. Fără drumuri sau tipare, doar curse. Ei bine, aceasta se apropie destul de mult de imaginea paradisului pentru cei care au sportul off-road în sânge. Cu toate acestea, ai luat vreodată în calcul cine plătește prețul libertății tale? Așa este. Iubita ta motocicletă și, mai precis, suspensiile acesteia. În cele din urmă toți cei care sunt în acest domeniu sunt de acord cu faptul că un lubrifiant de top chiar salvează ziua, iar Pakelo s-a dovedit a fi un fel de salvator prin excelență.

Pakelo este un producător de lubrifianți 100% italian care operează în acest domeniu de peste 80 de ani. Departamentul R&D, împreună cu laboratorul de analiză, sunt activele reale ale companiei, care sunt capabile să formuleze produsele adaptate respectând chiar și cele mai exigente cereri. Acesta este motivul pentru care companiei îi place să fie numită „designer de lubrifianți”, în loc de producător de lubrifianți. Proiectarea unui lubrifiant nu implică niciodată alegerea căii cea mai ușoare, compromiterea materiilor prime, ci îmbunătățirea sau inovația și, dacă este necesar, crearea de la zero a unui lubrifiant care să îndeplinească nevoile producătorilor de motociclete. Această atitudine pentru excelență a condus compania Pakelo spre dezvoltarea unei lini de lubrifianți pentru pasionații de două roți care a fost validată de echipa Moto GP „Forward Racing” în 2013.

Să luăm, de exemplu, prestigioasa serie de uleiuri de motor Krypton MBK. Denumirea „Krypton” este o referire amuzanta la celebrul erou Superman, cu scopul de a sublinia puterea și flexibilitatea acestor produse complet sintetice. Nivelele de performanță nu pot fi mai mari de atât. Toate produsele Krypton MBK au aprobare JASO MA2, standard japonez care reflectă calitatea lubrifianților în raport cu ambreiajul, și API SM, standard american care subliniază calitatea în raport cu motorul.

pakelo text

Cu toate acestea, dacă ne concentrăm pe emoțiile off-road-ului devine destul de clar că uleiurile pentru suspensii joacă un rol important în acest proces. Pakelo a dezvoltat o cale eficientă pentru a înțelege cu adevărat dacă produsul funcționează: testele pe teren. În ultimul an, brandul italian s-a angajat în multiple proiecte de testare, de la motocros până la raliu, pentru a înțelege nivelurile autentice de performanță a produselor sale. Parteneriatul Pakelo cu Marco Belli, fostul campion UE pe traseu plan, a început în 2014 atunci când acesta a fondat școala sa de traseu plan DI Traverso, în Italia. Marco Beli a folosit lubrifiantul Pakelo Amfluid 2 pentru suspensii pentru o perioadă îndelungată pe motocicleta sa, Yamaha SR400. Acest produs are un indice foarte mare de viscozitate care asigură o frecare redusă, în special în timpul start-up-urilor, și eficiență constantă combinate cu vibrații minime chiar și în cele mai grele și de lungă durată condiții de muncă.

Vorbind despre performanțe pe termen lung, nu putem să nu menționăm de echipa elvețiană Kapriony care a intrat în familia Pakelo în iulie 2015. Acest grup de băieți nebuni și talentați călătorește practic în jurul lumii la bordul puternicului motor cu doi cilindrii LC8 KTM, pentru a participa la competițiile extreme de raliuri. Feedback-ul lor pentru produsele Pakelo a depășit toate așteptările.

Ceea ce contează cu adevărat pentru Pakelo sunt feedback-urile autentice. Acestea funcționează ca unități inovatoare, ridicând ștacheta tot mai sus și menținând interesantă munca de dezvoltare. Acesta este adevăratul secret al unui designer de lubrifianți, dar nu spuneți nimănui!