PAKELO CLASSICS, LUBRIFIANTII CARE AU FACUT ISTORIE

Atunci când vorbim despre stil și design puțini sunt cei care pot contesta italienii. Cu bun gust și inventivitate, aceștia întotdeauna excelează când vine vorba de a crea sau de a susține lucrurile frumoase. Putem lua drept exemplu Pakelo Lubricants. Această companie a intrat în domeniu lubrifianților în anul 1930 distribuind produse de calitate înaltă la nivel local, însă, în câțiva zeci de ani, concentrarea pe produse și pe calitatea acestora a condus la o creștere masivă.

Compania a lucrat întotdeauna într-o colaborare strânsă cu brand-uri prestigioase din lumea motorsport. Este, de fapt, sponsorul oficial și partenerul tehnic al AF Corse echipa câștigătoare care a concurat în FIA WEC, ALMS și Open GT pe care Ferrari însăși o laudă încontinuu. Designul și patrimoniul sunt pietrele de temelie ale filozofiei companiei.

Unul dintre ultimele proiecte lansate de Pakelo Lubricants se numește „Pakelo Classics”, fiind conceput să înalțe frumusețea și măiestria trecutului în domeniul automobilelor. Lumea auto clasică este, de multe ori, clasificată ca fiind una elitistă și închisă, fiind în principal necunoscută și, prin urmare, judecată într-un mod greșit. Proiectul a început în primăvara acestui an cu scopul de a împărtăși cunoștințe despre mașinile de epocă și mitingurile de top din Italia care să aibă legătură cu acestea, cum ar fi legendarul Mille Miglia sau uluitorul Le Mitiche Sport a Bassano, fiind dedicat modelelor Sport-Barchettas fără acoperiș și, uneori, nici parbrize.

evia text

În legătură cu Le Mitiche Sport a Bassano, compania de lubrifianți a făcut un pas înainte și a devenit sponsorul principal al competiției. Mitingul a avut loc în iunie de-a lungul unei locații uimitoare în zona lanțului muntos Italian Dolomites. De la văile domoale ale zonei Südtirol până la înălțimile amețitoare ale munților Stelvio Pass (2.757 m), au reușit să dea un simț remarcabil al patrimoniului și al tovărășiei. 83 de concurenți din toată lumea s-au întrecut în diverse perioade de timp, însă câștigătoarea a fost o echipă italiană care a condus un Fiat 508 S, din anul 1934.

Interesul în mașini clasice a condus compania Pakelo la dezvoltarea unei game specifice de produse. De fapt, construcția motorului și diferitele garnituri ale mașinilor de epocă implică nevoi total diferite de lubrifiere în comparație cu noua generație de mașini. Pakelo a creat o nouă formulă adăugând un amestec atent selecționat de aditivi cu detergent, antioxidant și proprietăți anti-coroziune care ajută la menținerea eficienței și funcționarea corectă a motorului. Această tehnologie inovatoare previne apariția fenomenelor nedorite precum formarea de depozitări grele în camera de ardere, consumul suplimentar de ulei din cauza uzurii garniturii, îngroșarea uleiului la temperaturi ridicate și formarea lacurilor care pot cauza blocarea filtrelor și lipirea inelelor. Diversele rate de viscozitate completează gama pentru orice fel de cerințe tehnice.

Sentimentul de patriotism al companiei Pakelo și efortul de prezervare a mașinilor de epocă nu poate fi decât abordată ca o practică bună pentru toți acei jucători care lucrează în această lume a motoarelor. Compania italiană, care este axată pe soluții inovatoare de lubrifiere, s-a extins în noi domenii de business de-a lungul anilor pentru a construi un know-how puternic, lucru ce se bazează pe o inginerie puternică, abilități analitice și, de ce nu, chiar și pe un simț înnăscut al designului și stilului.

 

EVIA UTILAJE SRL

Str. Drumețului, Nr. 57, Sector 3

031891 București

M: 0720.261.111

E-mail: office@eviautilaje.ro; www.eviautilaje.ro