OPAL WATERJET COMBO, COMBINATIE DE TAIERE CU JET DE APA SI PLASMA

Mașina brevetată Opal Waterjet Combo poate combina avantajele tăierii rapide cu plasmă şi precizia tăierii cu jet de apă. Efectul sinergic al combinației celor două tehnologii diferite permite mașinii să utilizeze avantajele oferite de ambele. Echipamentul oferă versatilitate și flexibilitate pentru o gamă largă de utilizatori, din companii mici și mari.

Acest sistem inovator asigură obţinerea unei precizii foarte bune, viteze de tăiere de 10 ori mai mari cu o reducere a costurilor de 70%. Utilizarea opțională a capului de tăiere Pro-X 3D mărește capacitatea mașinii prin operațiuni 3D.

Avantaje:

• tehnologie inovatoare de integrare a jetului de apă și plasmei: tăiere automată folosindu-le pe amândouă;

• proces de tăiere complet automatizat cu două tehnologii diferite de tăiere;

• reducerea costurilor de producție cu până 70% comparativ cu mașinile standard cu jet de apă;

• echipament universal de tăiere pentru orice material;

• structură robustă și fiabilitate;

• capacitate de a aplica orice tehnologie necesară la tăierea marginii unui element unic.

Capul de tăiere HD 3000  permite utilizarea integrală a pistoletelor cu plasmă de ultimă generaţie. Utilizarea unui angrenaj cu șurub cu bile și a unui servomotor de cuplu înalt reprezintă acționarea unică și suportul pentru rezoluția axelor Z, fapt ce permite o precizie mai dinamică și mai crescută în comanda pistoletului. Acest lucru asigură distanța perfectă între capul de tăiere și material pentru calitate maximă.

Capul de tăiere HD3000 este prevăzut cu senzori pentru anti-coliziune, contact mecanic/electric și înălțime.

Cap de tăiere Pro-X 3D

Capul Pro-X 3D cu 5 axe oferă un nivel înalt de eficiență și asigură atingerea unei precizii tridimensionale maxime. Unghiul maxim de tăiere de ± 47º și compensarea automată a unghiului asigură precizie înaltă și, practic, un unghi zero pe marginea de tăiere. Pro-X 3D reprezintă accesoriul perfect pentru reducerea la minim a prelucrărilor ulterioare.

Masă de apă

Mașina de tăiere Opal Waterjet Combo este prevăzută cu o masă de apă robustă cu sistem cu două grilaje. Structura din oțel complet cositorit asigură durabilitate și rezistență la coroziune. Structura detașată a mesei asigură stabilitate maximă și funcționare la cele mai bune performanțe.

Centrul CNC de comandă ECS872 este un dispozitiv industrial de înaltă calitate, echipat cu ecran tactil. Construcția și componentele eficiente, rezistente la condiții extreme în producție, garantează funcționarea fără probleme. Funcționalitatea de neegalat a software-ului brevetat și interfața intuitivă a acționării permit exploatarea la maxim a capacității mașinii.

Opal Waterjet Combo are o structură tip portal. Mașina este fabricată din profile închise de oțel, asigurând o stabilitate crescută. Elementele șinelor sunt protejate împotriva influenței nocive a apei cu burdufuri de protecție sau prin acoperire cu aluminiu. Greutatea relativ redusă a portalului și suporturile special împământate oferă echipamentului o dinamică excelentă, iar motoarele de înaltă precizie asigură poziționarea cu acuratețe.

www.plasmaserv.ro