ONYX, NOUA MASINA DE TAIERE CU PLASMA SI OXIGAZ

Pe durata proiectării maşinii de tăiere cu plasmă şi oxigaz Onyx au fost folosite soluţii moderne de construcţie şi mecanică. Acestea asigură eficienţa optimă, precum şi un aspect inovator şi atractiv. Noua structură de grinzi este mai rigidă şi mai rezistentă la temperaturi ridicate. Acest aspect este foarte important, mai ales la tăierea materialelor cu grosimi de până la 300 mm. Combinaţia unică de sisteme de siguranţă utilizate la maşina de debitare Onyx garantează cel mai bun nivel de confort şi siguranţă pentru operatori şi persoanele din jurul acestora.

Principalele avantaje ale mașinii sunt capul de tăiere cu plasmă Vortex 3D care asigură o precizie optimă în tăierea automatizată a tablelor, ţevilor, profilelor, grinzile mai rigide care permit prelucrarea tablelor cu grosimi cuprinse între 1-300 mm, panoul CNC modern i-Vision instalat pe braţul mobil care asigură o ergonomie unică şi confort sporit, sistemul de acţionare modificat care permite o poziționare precisă pe axa X în timpul tăierii dinamice, afişajul şi iluminarea LED, care reprezintă o barieră optică de protecţie garantând siguranţă în muncă, rezultatele perfecte datorate bazei extinse de parametri predefiniţi de tăiere cu plasmă şi oxigen, dar și modulele integrate care asigură o rezistență sporită împotriva factorilor negativi rezultaţi din procesul de tăiere.

Cap de tăiere VORTEX 3D

Capul de tăiere cu plasmă complet automatizat permite tăierea şi şanfrenarea de înaltă precizie în procesul de tăiere al unei singure table. Mai mult, unghiul de rotaţie de ±540° şi deviaţia unghiului capului de ±47° fac din maşina de tăiere o unealtă universală capabilă să funcţioneze în trei dimensiuni, în timp ce sunt pregătite fazele de sudare pe Y, V şi K. Capul de tăiere este prevăzut cu senzori pentru anti-coliziune, contact mecanic/electric şi înălţime, iar acest lucru permite utilizarea de tehnologii precum: Contour Cut, Contour Cut Speed, Diameter Pro şi True Hole.

Pistolet de tăiere cu oxigaz

Pistoletul de tăiere cu oxigaz reprezintă soluţia de tăiere pentru oţel structural cu conţinut redus de carbon şi slab aliat. Poate prelucra o gamă largă de grosimi ale materialelor deoarece pe pistolet sunt montaţi senzori de înălţime, aprindere automată, oferind şi posibilitatea reglării manuale a unghiului de tăiere.

text3

Masă de aspiraţie

Masa de aspiraţie modulară cu secţiuni asigură eliminarea eficientă a prafului în timpul procesului de tăiere. Maşina de debitare a fost prevăzută cu structură auto-portantă ca bază pentru grilele înlocuibile. O astfel de structură asigură siguranţa şi performanţa de vârf a mesei. De asemenea, masa de tăiere este prevăzută cu un sistem inteligent de descărcare a prafului din zona de tăiere și fiecare segment constă dintr-o structură de sprijin cu canale de descărcare, o grindă diagonală, un rezervor pentru deşeuri şi canale comandate pneumatic.

Centrul de comandă I-VISION

Cel mai modern panou CNC, i-Vision este un dispozitiv industrial de înaltă calitate, echipat cu ecran tactil Corning Gorilla. Construcţia şi componentele eficiente, rezistente la condiţii extreme în producţie, garantează funcţionarea fără probleme, iar funcţionalitatea de neegalat a software-ului şi interfaţa intuitivă permit exploatarea la maxim a capacităţii maşinii. Amplasarea controlerului pe un braţ mobil asigură confort unic şi siguranţă pentru operatorul maşinii. De asemenea, panoul oferă posibilitatea urmării procesului de tăiere şi controlul maşinii în acelaşi timp.

Structura

Structura maşinii Onyx are la bază profile închise, prevăzute cu elemente de rigidizare. Integrarea cablurilor şi elementelor de control în structura maşinii asigură o agilitate sporită şi riscuri mai mici de deteriorare cauzate de temperaturi înalte sau alţi factori din timpul funcţionării. În plus, dimensiunea cărucioarelor de ghidare, amplasarea cremalierei şi utilizarea de ghidaje liniare duble asigură o stabilitate eficientă a maşinii şi garantează siguranţă şi acurateţe optime.

 

www.plasmaserv.ro