OMAX – PRELUCRARE PRECISA CU JET DE APA

În anul 1993, Omax Corporation a devenit prima companie care a făcut prelucrarea abrazivă cu jet de apă mai precisă, accesibilă și ușor de utilizat. Această lucrare revoluționară a ajutat ca prelucrarea abrazivă cu jet de apă să fie una dintre tehnologiile de fabricație cele mai versatile astăzi. Cu două decenii mai târziu, compania a devenit unul dintre liderii mondiali în sisteme abrazive avansate cu jet de apă și a făcut posibilă crearea de mare precizie a pieselor complexe 3D.

Pe piața din România, compania activează din anul2004, reprezentând interesele Omax Corporation în Europa de Est: România, Moldova, Bulgaria, Serbia și Muntenegru. Printre domeniile în care se regăsesc soluțiile Omax Corporațion se numără domenii precum cel al confecțiilor metalice, în care sunt foarte prezenți, arhitectură, au clienți care lucrează pe partea de design scări și balustrade, de asemenea domeniul matrițeriei, executarea pieselor speciale pentru matrițe și instituțiile universitare, compania acoperind tot ce înseamnă gamă de clientelă.

Omax Corporation produce două game de utilaje: gama Omax, care este gama Premium de utilaje de debitat cu jet de apă și gama Maxiem, gama standard de produse, gamă produsă tot de Omax în Statele Unite. Echipamentele pot tăia începând cu plastic, cauciuc, sticlă, până la titan, oțel, fibră de carbon și materiale înalte aliate.

A-Jet Horizontal Spray

A-Jet este un cap de tăiat cu axe multiple complet controlat software care extinde foarte mult versatilitatea Centrului OMAX JetMachining. Cu un unghi de tăiere de la 0° la 60°, A-Jet poate tăia cu ușurință muchii teșite, laturi înclinate sau profile speciale 3D. Caracteristicile avansate ale Softului Intelli-MAX permite capului A-Jet să compenseze formă conică a jetului și să creeze forme complexe 3D cu ușurință. Cu nivelul său inerent ridicat de precizie a poziționării, A-Jet este capabil să taie piesele care în urma prelucrării nu necesită o a doua finisare, reducând semnificativ timpul de producție a piesei.

DualBRIDGE

DualBRIDGE este o opțiune de configurare pentru Centrele OMAX JetMachining din seria X dotată cu un sistem unic de tracțiune în industria echipamentelor de debitat cu jet de apă abraziv! Sistemul DualBRIDGE este o opțiune care permite adăugarea unui al doilea pod pe axa Y rezultând astfel o creștere a eficienței și flexibilitatatii. Sistemul poate fi adăugat la orice exhipament nou sau vechi din seriile OMAX 80X, 120X săi 160X. Cu sistemul OMAX DualBRIDGE, cele două poduri Y pot lucra independent unul de altul, crescând semnificativ capacitatea mașinii. Podurile pot fi programate să prelucreze componente separate sau pot lucra în tandem pentru a tăia o piesă mare. Sistemul măreşte productivitatea şi ritmul de utilizare, deoarece se poate debita cu echipamentul în timp ce materialele sunt încărcate și descărcate de pe mașină.

Tilt-A-Jet

Disponibil pe echipamentele OMAX, Tilt-A-Jet reprezintă cea mai recentă inovație OMAX aflată în permanenţă căutarea de soluţii de debitare abrazivă de înaltă precizie.Tilt-A-Jet permite Centrului de prelucrare OMAX de a realiza conicitate practic zero, pentru marea majoritate a materialelor. Tilt-A-Jet poate poziționa duză la un unghi perfect calculat de software pentru a compensa exact conul jetului abrasiv. Înclinaţia nu dispare – este doar este mutată în partea de deşeu de material, lăsând piesa perfect perpendiculară.