Specialistul în automatizare vrea să susțină eforturile firmelor producătoare în perioada de criză

Criza provocată de pandemia COVID-19 afectează companii din industriile producătoare din întreaga lume. Multe dintre firme sunt încă într-o perioadă dificilă, cu activitate suspendată și capacitate de producție diminuată, cu angajați care lucrează de la domiciliu sau s-au reîntors treptat și lucrează în ture alternative. Acum este momentul în care eficiența și flexibilitatea proceselor și cunoștințele angajaților vor hotărî care afaceri supraviețuiesc și care se vor închide. 

Pentru a veni în ajutorul producătorilor industriali, FANUC oferă tuturor celor interesați accesul gratuit la softurile de automatizări FANUC ROBOGUIDE și CNC GUIDE. Programele sunt accesibile gratuit de acum și până la sfârșitul lunii septembrie 2020 prin simpla înregistrare pe platforma europeană FANUC – http://special-offer.fanuc.eu/ro

“Situația economică actuală este foarte dificilă pentru toate industriile, dar cei care încep să se pregătească pentru etapa următoare vor avea un avantaj și FANUC încearcă să îi ajute,” spune Shinichi Tanzawa, Președinte și Director Executiv al FANUC Europe Corporation. Și compania FANUC a crescut în ultima perioadă numărul de cursuri online și webinarii pentru cei peste 1.600 de angajați din sediile din Europa. Acum, eforturile FANUC sunt de a trece la o etapă următoare și de a oferi versiuni gratuite ale programelor de automatizări ROBOGUIDE și CNC GUIDE.

ROBOGUIDE este un program care simulează mișcarea roboților FANUC integrați în liniile de producție. Se poate folosi pentru simulări și testări offline de roboți, dar și pentru simularea 3D a mediului real de producție și le permite operatorilor să planifice și să optimizeze aplicațiile utilizate. Toate modificările și probele de funcționare sunt simulate fără a fi necesară oprirea liniilor de producție. După ce simulările sunt finalizate, informația este transmisă către controlerele roboților din producție prin porturile Ethernet. În felul acesta este redus timpul de oprire pentru echipamente. O bază de date CAD integrată le oferă utilizatorilor accesul a roboții FANUC, la mașini-unelte și la scule. Chiar și aplicații complexe cu un număr mare de roboți pot fi simulate și testate. Acest program de simulare reprezintă un avantaj enorm de eficiență pentru utilizatori, de la integratorii de sistem și până la clienții finali.

CNC GUIDE este programul care le permite utilizatorilor să scrie și să ruleze programe de automatizare direct pe computer. Este potrivit pentru utilizatorii de mașini-unelte, constructorii de mașini-unelte care, datorită integrării CNC GUIDE, pot dezvolta și testa programe direct pe PC. Chiar mai mult, constructorii de mașini-unelte pot asista clienții de la distanță prin intermediul acestui program, oferindu-le suport în situații de erori de sistem. Alte funcții speciale ale CNC GUIDE include și Cycle Time Estimation Function, care poate socoti cu acuratețe durata ciclului rulării unui program.

CNC GUIDE prezintă potențial și pentru mediul academic, instituțiile educaționale putându-l folosi pentru învățare până la finalul lunii septembrie 2020. Întrucât CNC GUIDE redă tastatura unui CNC FANUC, programul se poate utiliza pentru a învăța modul de utilizare a unui CNC FANUC, chiar și de la distanță prin intermediului unui computer sau laptop. Interfața grafică iHMI pentru CNC FANUC se poate și ea testa.

“După izbucnirea pandemiei tot mai multe companii au devenit conștiente de nevoia de automatizare,” explică Tanzawa. “Prin această ofertă FANUC își dorește să le susțină pe prin programe de instruire pentru angajați și să contribuie la instruirea generațiilor viitoare.” O altă inițiativă în aceeași direcție este cea de a fi partener global al WorldSkills, începând din anul 2018.

FANUC Europe Corporation deține 23 de filiale în întreaga Europa, este lider pe piața controlerelor CNC, a roboților industriali și a mașinilor-unelte. La nivel mondial, FANUC prezintă 264 e locații în 108 țări. Peste 4,2 milioane de CNC-uri și 600.000 de roboți industriali sunt în prezent instalați în fabrici din întreaga lume.