Shot of a young woman using a computer at her desk in a modern office

O PLATFORMĂ PENTRU FUZIUNEA OT ȘI IT: ZENON 10 PENTRU SECTORUL F&B

Automatizarea și digitalizarea industriei de producție se află în ADN-ul producătorului de software, COPA-DATA, de mai bine de 30 de ani. Astăzi, mulți producători de mașini din sectorul Food&Beverage se bazează pe ergonomia și ușurința în folosire a  platformei software zenon pentru a controla mașinile. „Văd zenon azi ca sinonim cu fuziunea dintre OT și IT. Cu zenon 10, avem platforma perfectă pentru a le face cunoștință sistemelor de producție cu IT. În viitor, vor fi mai multe instrumente și servicii care să completeze întregul pachet. Însă zenon 10 are deja toate piesele importante“, ne spune fondatorul și CEO COPA-DATA, Thomas Punzenberger. 

Caracteristici zenon 10 pentru sectorul F&B

Calitatea și flexibilitatea în producție determină avantajul competitiv în sectorul food&beverage. zenon 10 ajută prin oferirea inovațiilor la multiple nivele. ”Avansăm ingineria aplicațiilor la următorul nivel de performanță. Folosirea de Smart Objects accelerează semnificativ procesul de inginerie pentru producătorii de mașini și utilizatorii finali din sectorul F&B. Aplicațiile devin mult mai sigure și mai ușor de menținut,” declară Alexander Fröhlich, Food & Beverage Industry Specialist.

Acest sector este caracterizat de o abundență de producători de mașini și componente de sisteme eterogene, așadar, acesta va beneficia în mod deosebit de expansiunea de conectivitate din zenon 10. Driver-ul S7TIA suportă acum TIA16 pentru a activa cea mai recentă versiune a portalului TIA pentru a integra cele mai importante dispozitive Siemens. Driver-ul B&R PVI se află, de asemenea, printre multele care s-au îmbunătățit. 

În ceea ce privește integrarea bazelor de date, zenon 10 oferă și mai mult suport pentru colectarea datelor, contextualizare și arhivare. Conexiunea SQL îmbunătățită extinde opțiunile pentru analiza datelor de producție. Cererea în creștere pentru conectivitate între aplicații, sisteme, fabrici întregi și puncte de lucru poate fi rezolvată folosind zenon Service Grid ca o arhitectură IIoT. Monitorizare centralizată, stocare de date și camere de comandă-control pentru mai multe fabrici pot fi create într-un timp scurt, fiind complet compatibile cu caracteristicile zenon. Pot fi implementate scenarii bazate pe monitorizarea în cloud, hibride sau pe o monitorizare locală.

În plus, interfețele HTML5, care devin din ce în ce mai importante pentru sectorul food&beverage, au fost, de asemenea, extinse în zenon 10. Acest lucru aduce mai multe date echipelor de producție, indiferent unde se află și ce dispozitive folosesc. Mai mult, producția și mentenanța pot fi optimizate și coeficienții OEE îmbunătățiți constant. Această versiune continuă abordarea Smart Objects pentru inginerie eficientă, un atribut zenon pe termen lung. Componente modulare, reutilizabile, bazate pe template-uri, ajută la proiectarea mult mai rapidă. Smart Objects sunt acum mult mai puternice și, datorită importului și exportului XML, pot fi folosite pentru a duce mai departe automatizarea în inginerie.

Despre COPA-DATA

COPA-DATA este un producător independent de software care este specializat în digitalizare pentru industria producătoare și sectorul energetic. Platforma software zenon permite utilizatorilor din întreaga lume să automatizeze, gestioneze, monitorizeze, integreze și optimizeze mașini, echipamente, clădiri și rețele electrice. COPA-DATA combină decenii de experiență în automatizare cu potențialul transformării digitale. În acest fel, compania își susține clienții să își atingă obiectivele cu mai multă ușurință, mai rapid și mai eficient. 

Această afacere de familie a fost fondată de către Thomas Punzenberger în 1987 în Salzburg, Austria. În 2020, cu mai mult de 300 de angajați în întreaga lume, a generat venituri de 54 milioane de EUR. 

www.copadata.com

Highlights zenon 10 pentru sectorul food and beverage: video.

Inovațiile tehnologice generale zenon 10: video.

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro