Lansarea zenon 10 de la specialistul în software, COPA-DATA, este o platformă software integrată pentru implementarea Industrial IoT în sectoarele energetice și de producție.

O PLATFORMĂ PENTRU FUZIUNEA OT ȘI IT: COPA-DATA ANUNȚĂ LANSAREA ZENON 10

Evenimentele din ultimele 16 luni au accentuat necesitatea soluțiilor digitale și a modelelor de business. Platforma software zenon de la specialistul în software COPA-DATA ajută companiile să implementeze IoT industrial și digitalizarea în sectoarele energetice și de producție. Astăzi, compania publică cea mai nouă lansare: zenon 10, o versiune mai integrată și complexă a platformei software. 

Automatizarea și digitalizarea sectoarelor energetice și de producție au fost în ADN-ul producătorului de software COPA-DATA de mai bine de 30 de ani. ”Văd zenon azi ca sinonim cu fuziunea dintre OT și IT. Cu zenon 10, avem platforma perfectă pentru a le face cunoștință sistemelor de producție cu IT. În viitor, vor fi mai multe instrumente și servicii care să completeze întregul pachet. Însă, zenon 10 are deja toate piesele importante,” afirmă  Thomas Punzenberger, fondatorul și CEO COPA-DATA.

COPA-DATA asigură o dezvoltare continuă a platformei software zenon în concordanță cu cerințele industriilor de bază: energie și infrastructură, alimentară și producătoare de băuturi, farmaceutică și automotive. Mulți producători auto de succes se bazează, de asemenea, pe uzabilitatea ergonomică a zenon. Aceste industrii au fost afectate în mod diferit de pandemie. Cu toate acestea, COPA-DATA Group a putut menține o creștere constantă de până la 54 milioane de euro din vânzări în 2020. 

Inovații și expansiuni

”Pe lângă creșterea caracteristicilor puternice deja existente, toate deciziile strategice legate de produs urmăresc motto-ul <<Fusion of OT and IT – there must be an easier way! >> (Fuziunea OT și IT – trebuie să existe o cale mai ușoară!). “Din acest motiv, noi am optimizat proactiv integrarea componentelor și desemnărilor în zenon 10. Platforma software este acum o soluție totală integrată,”, spune Gerald Lochner, Director Product Management. Acest pas include refacerea grafică a mediului central de proiectare, zenon Engineering Studio, și reconfigurarea setup-ului platformei. zenon Analyzer, redenumit acum Report Engine este, de asemenea, complet integrat în zenon.

În mod obișnuit, cu fiecare lansare nouă zenon, numeroase drivere și gateway-uri au fost refăcute pentru a livra o funcționalitate extinsă, îmbunătățiri ale performanței și schimbări la protocoale de comunicație importante au fost modificate în consecință. În total, ciclul de dezvoltare pentru zenon 10 cuprinde 158 de noi caracteristici. ”Repere semnificative pentru mine includ cu siguranță Smart Data Storage în zenon, care acum oferă o bază de date integrată pentru date istorice, contextualizate pe serverele SQL. Și Smart Objects îmbunătățite pentru inginerie eficientă și inteligentă ies, de asemenea, în evidență,”, spune Gerald Lochner. 

zenon 10 oferă expansiuni și îmbunătățiri ale performanței pentru aplicații web bazate pe HTML5 datorită noului zenon Web Engine. Mai mult de atât, tehnologia Docker este acum suportată pentru cele mai uzuale versiuni predecesoare ale zenon 10. Noul zenon Service Grid Identity Service oferă un management sigur al autorizărilor și autentificărilor, precum și o conexiune sigură cu sistemele de administrare existente, alarmele și raportările de evenimente de la zenon pot fi acum rapid convertite în alte limbi.

zenon 10 highlights

Inovațiile tehnologice generale ale zenon 10 sunt prezentate în următorul video.

De asemenea, sunt disponibile video-uri în care sunt prezentate noile caracteristici specifice fiecărei industrii: Energy and Infrastructure, Pharmaceutical, Automotive, și Food and Beverage.

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro