Evenimentele din ultimele 16 luni au accentuat necesitatea soluțiilor digitale și a modelelor de business. Platforma software zenon de la specialistul în software COPA-DATA ajută companiile să implementeze IoT industrial și digitalizarea în sectoarele energetice și de producție. Astăzi, compania publică cea mai nouă lansare: zenon 10, o versiune mai integrată și complexă a platformei software pentru sectorul energetic.

Automatizarea și digitalizarea sectorului energetic a fost în ADN-ul producătorului de software COPA-DATA de mai bine de 30 de ani. ”Văd zenon azi ca sinonim cu fuziunea dintre OT și IT. Cu zenon 10, avem platforma perfectă pentru a le face cunoștință sistemelor de producție cu IT. În viitor, vor fi mai multe instrumente și servicii care să completeze întregul pachet. Însă, zenon 10 are deja toate piesele importante,” ne spune fondatorul și CEO COPA-DATA, Thomas Punzenberger.

zenon 10 highlights pentru sectorul energetic

Sectorul energetic este modelat de către securitate, rețelistică și schimbarea globală către surse regenerabile în ceea ce privește generarea și distribuția de energie. „Noile funcții din zenon 10 ajută clienții care operează o infrastructură energetică locală, precum centrale și stații electrice, să digitalizeze mai ușor și să se conecteze în siguranță cu centre de control regionale sau naționale, chiar dacă gestionează un sistem mai vechi,” spune Stefan Hufnagl, Energy Industry Specialist la COPA-DATA.

În zenon 10, există o nouă inginerie integrată a gateway-urilor de proces. Acest fapt permite interacțiunea dintre protocoale specifice industriei să fie configurată rapid și ușor. Începe cu configurația integrată a DNP3 Outstation și a gateway-urilor MODBUS și mai multe vor urma în curând.

zenon 10 oferă numeroase expansiuni de gateway. De exemplu, gateway-ul de proces ICCP din zenon 10 suportă cuplarea cu diferite sisteme de management al distribuției bazat pe criptare TLS în conformitate cu standardul de siguranță IEC 62351. Standardul de protocol important IEC 61850 pentru automatizarea stațiilor a fost extins intensiv. Driver-ul Open Charge Point Protocol (OCPP) este disponibil ca driver nou în zenon 10. Permite zenon-ului să fie utilizat ca sistem de management pentru stațiile de încărcare (CSMS). Acest lucru permite înlănțuirea smart a mai multor stații de încărcare pentru automobile electrice într-o aplicație securizată.

Pentru folosirea aplicațiilor IoT în sectorul energetic, zenon 10 oferă mai multe caracteristici noi. Driver-ul GenericNET simplifică acum integrarea protocoalelor importante IoT precum MQTT, AMQP sau servicii web REST. Folosind .NET API al driver-ului GenericNET, protocoale terțe pot fi implementate cu ușurință și siguranță. De când zenon 10 suportă autentificare folosind RADIUS, o infrastructură de autentificare poate fi instalată fără niciun fel de probleme.

Construind pe ultima versiune de zenon, COPA-DATA lansează cu regularitate Application Sets. Aceste pachete sunt orientate către un caz de aplicare specific și includ aplicații demo, Smart Objects gata făcute și template-uri pentru a face posibilă cea mai rapidă proiectare. Substation HMI Application Set este deja disponibil și un nou set de aplicații pentru sisteme SCADA pentru punerea rapidă în funcțiune și mentenanță eficientă a sistemelor PV de orice dimensiune, va urma în curând.

zenon 10 pentru sectorul energetic

Detalii referitoare la zenon 10 pentru sectorul energetic pot fi văzute în detaliu la: https://go.copadata.com/zenon10-energy

Inovațiile tehnologice generale ale zenon 10 sunt prezentate https://go.copadata.com/zenon10

COPA-DATA este un producător independent de software care este specializat în digitalizare pentru industria producătoare și sectorul energetic. Platforma software zenon permite utilizatorilor din întreaga lume să automatizeze, gestioneze, monitorizeze, integreze și optimizeze mașini, echipamente, clădiri și rețele electrice. COPA-DATA combină decenii de experiență în automatizare cu potențialul transformării digitale. În acest fel, compania își susține clienții să își atingă obiectivele cu mai multă ușurință, mai rapid și mai eficient.

Această afacere de familie a fost fondată de către Thomas Punzenberger în 1987 în Salzburg, Austria. În 2020, cu mai mult de 300 de angajați în întreaga lume, a generat venituri de 54 milioane de EUR.

www.copadata.com