NOUL SET TESTO 400 IAQ ȘI CONFORT – ACUM CU UN ÎNREGISTRATOR DE DATE IAQ GRATUIT

Ne petrecem 90% din timp în spații închise și respirăm 11 000 de litri de aer din interior în fiecare zi. Prin urmare, monitorizarea calității aerului interior și a nivelului de confort este esențială pentru asigurarea sănătății și a productivității.

Potrivit unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), poluarea aerului din interior este de până la cinci ori mai mare decât cea din exterior. Ca urmare, bolile respiratorii se situează pe locul trei în topul celor mai frecvente boli la locurile de muncă din birouri la nivel global. Calitatea optimă a aerului din interior (IAQ) este, prin urmare, o condiție prealabilă de bază pentru asigurarea sănătății, satisfacției și productivității angajaților.

Nivelul de confort: Conform cu standardul

Pentru a asigura un climat optim constant al aerului din interiorul locurilor de muncă, condițiile ambientale trebuie monitorizate în mod regulat și continuu cu ajutorul unei tehnologii de măsurare profesionale. Aceasta este singura modalitate de a detecta în timp util orice anomalie și de a preveni reclamațiile din partea angajaților. De asemenea, se asigură respectarea standardelor relevante. În cazul în care apar reclamații, percepția subiectivă a disconfortului termic ar trebui să fie convertită într-un rezultat obiectiv al măsurătorilor. Tocmai de aceea, producătorul de tehnologii de măsurare Testo a dezvoltat noul set testo 400 IAQ și confort.

Noul kit testo 400 IAQ și confort – acum cu înregistrator de date IAQ gratuity

Setul testo 400 IAQ și confort măsoară toți parametrii IAQ și de confort relevanți, cum ar fi PMV și PPD, precum și nivelul de curenți de aer și turbulențe, în conformitate cu EN ISO 7730 și ASHRAE 55, fie că este vorba de un birou sau de o instituție de învățământ. Noul set testo 400 IAQ și confort include sonde potrivite, un trepied și accesorii, precum și un înregistrator de date IAQ pentru măsurători complete pe termen lung, pentru a se asigura că fiecare etapă a procesului de obiectivare a percepției confortului se desfășoară fără probleme.

Determinarea parametrilor IAQ. Două metode – un singur set

În cazul în care angajații se plâng de disconfort termic la locul de muncă, o măsurătoare de câteva minute este de obicei suficientă pentru a înregistra parametrii relevanți ai nivelului de confort și ai calității aerului interior. Cu toate acestea, dacă reclamațiile privind condițiile termice apar în mod continuu și în momente diferite, este necesară o măsurare pe termen lung. În ambele cazuri, se recomandă două metode pentru a determina calitatea aerului interior.

Măsurători regulate

Dacă trebuie evaluate locurile de muncă individuale și nivelul lor specific de confort termic împreună cu calitatea aerului interior, recomandăm utilizarea setului testo 400 IAQ și confort pentru a efectua măsurători regulate ale parametrilor IAQ și ale nivelului de confort.

Măsurători pe termen lung

Dacă, pe de altă parte, trebuie verificat climatul interior general, se recomandă măsurarea cuprinzătoare pe termen lung a parametrilor IAQ și a nivelului de confort cu ajutorul înregistratorului de date IAQ. Nu numai că pot fi conectate simultan până la șase sonde cu cablu, dar instrumentul poate fi utilizat și ca înregistrator de date autonom pentru măsurători pe termen lung de până la două săptămâni. O caracteristică practică: instrumentul testo 400 poate fi utilizat pentru alte sarcini în timp ce măsurarea pe termen lung este în curs de desfășurare.

Avantajele setului testo 400 IAQ și confort

  • Determinarea conformă cu standardele a nivelului de confort prin indicele PMV și PPD, precum și a tirajului și turbulențelor, în conformitate cu EN ISO 7730 și ASHRAE 55.
  • Monitorizarea calității aerului interior prin determinarea nivelului de CO2, a umidității, a temperaturii aerului și a gradului de turbulență.
  • Măsurare pe termen lung cu ajutorul înregistratorului de date IAQ cu până la șase sonde diferite.
  • Software de analiză pentru gestionarea profesională a datelor de măsurare.
  • Conceptul de calibrare inteligentă asigură calibrarea sondelor sau a capetelor de sondă independent de instrumentul de măsurare.