Eliminând necesitatea lubrifianților solizi sau a cantităților mari de vaselină și a etanșărilor auxiliare, noua „Soluție cu trei bariere de etanșare” de la SKF oferă o gamă largă de produse, dezvoltate special pentru a prelungi durata de funcționare și pentru a optimiza fiabilitatea rulmentului. Acest lucru face ca soluția să fie ideală pentru aplicațiile din industria siderurgică, industria cimentului, minerit, precum și industria celulozei și hârtiei.

Prima barieră este etanșarea rulmentului, a doua barieră este lubrifiantul din spațial liber al carcasei lagărului și cea de a treia este etanșarea cu labirint a corpului de lagar. Toate aceste trei bariere oferă o protecție suplimentară în timpul funcționării, crescând durata de viața a rulmentului. 

Etanșările integrate ale lagărelor ajută la menținerea lubrifianților în interior și a contaminanților în afara lagărului, iar garniturile PosiTrac Plus elimină necesitatea etanșărilor auxiliare, cum ar fi taconitul, protejându-l în același timp împotriva contaminanților externi.

Soluția SKF cu trei bariere de etansare înseamnă de asemenea, faptul că relubrifierea este necesară doar de două ori pe an, în loc de o dată pe săptămână, economisind până la 90% din timpul de mentenanță și costurile de gresare (până la 99.9%, dacă nu e purjată).

 

SKF România

Elena Botezatu, Market Communication Business Partener EMEA

Tel.: +40 799 200 630,

E-mail: elena.botezatu@skf.com