Modulul PROFINET/PROFIsafe unește trei funcții elementare ale tehnicii de instalare:

 • senzori și actuatori standard
 • senzori și actuatori digitali pentru siguranță
 • IO-Link

Această combinație este o inovație impresionantă. Acesta permite concepte noi și deschizătoare de drumuri pentru automatizare. Instalarea devine mai simplă și mai rapidă.

Complexitatea parametrilor este redusă semnificativ datorită fuziunii MVK, fiindcă este efectuată complet în Engineering Tool al Safety Steuerung. Dezvoltatorul de software și constructorul electric nu mai trebuie încorporeze unelte și manuale specifice producătorului.

Datorită MVK Fusion sunt necesare mai puține module field bus per unitate modulară, în cel mai bun caz numai unul. Acest aspect oferă șanse atractive pentru o multitudine de aplicații de automatizare.

 • Un modul pentru diversitate maximă

Aspectul special al modulului field bus MVK Fusion este diversitatea sa. Acesta unește trei funcții elementare ale tehnicii de instalare – senzori și actuatori digitali standard, senzori și actuatori digitali pentru siguranță, precum și IO-Link.

Cele două sloturi digitale standard pot fi parametrate liber ca intrare sau ieșire – conform cerințelor aplicațiilor.

Cele patru sloturi configurate pentru siguranță asigură integrarea pentru aproape toate cerințele de siguranță în conceptul de instalare fără eforturi deosebite.

Cele două sloturi digitale IO-Link oferă un volum de funcții deosebit de mare, fiindcă integrează și senzori și actuatori foarte complexe în sistemul field bus. De altfel sunt adecvate pentru extinderea eficientă a semnalelor digitale standard prin hub-uri IO-Link.

Astfel instalarea devine mai simplă, permite economisirea spațiului și reduce numărul de module necesare.

Flexibilitate maximă pentru aplicații de siguranță

MVK Fusion reunește sarcinile de siguranță ale unei soluții de instalare într-un singur modul:

 • Prin intermediul celor trei porturi sigure de intrare cu câte două canale, semnalele senzorilor tipici de siguranță, precum tasta OPRIRE DE URGENȚĂ, barierele luminoase, comenzile pentru două mâini, ușile de protecție etc. sunt colectate – până la nivelul maxim de performanță e.
 • Portul sigur de ieșire cu două ieșiri sigure poate fi parametrat conform aplicației (cu comutare PP-, PM- sau PPM) și permite astfel integrarea diferitelor tipuri de actuatori până la supape duble și insule de supape – și în acest caz până la nivelul de performanță e.
 • O conexiune specială Class-B-IO-Link-Port permite ca IO-Link-Devices precum insulele de supape sau hub-uri să poată fi oprite simplu și în siguranță până la nivelul de performanță d.
 • MVK Fusion permite astfel atingerea unor niveluri ridicate de siguranță – ceea ce oferă protecție optimă pentru om și mașină!

Parametrare de siguranță cu puține click-uri de mouse

Datorită MVK Fusion parametrarea senzorilor și actuatorilor de siguranță devine impresionant de simplă: Prin puține click-uri de mouse este selectată funcția de siguranță (de ex. grilaj luminos sau tasta OPRIRE DE URGENȚĂ) din Engineering Toll al Safety-Steuerung – și parametrarea este închisă definitiv.

Utilizatorul – de cele mai multe ori dezvoltatorul de software și constructorul sistemului electric – nu necesită cunoștințe specifice referitoare la parametrii modulului. Pasul suplimentar al verificării (calcul CRC) efectuat de un software suplimentar specific producătorului nu mai este necesar. Merge mai repede și scăpați de nervi, fiindcă intrările eronate sunt excluse.

High Performance

Modulele sunt adecvate pentru aplicații cu conformance class C (IRT), Shared Device și Netload Class III. Astfel utilizării de aplicații, în cadrul cărora este necesar randament maxim și siguranță în exploatare, nu îi stă nimic în cale. Acestea sunt piatra de temelie pentru soluții PROFINET prin excelență.

Un spectru larg de aplicații și posibilități ample de diagnosticare

 • Carcasa robustă din metal, complet sigilată, deschide un spectru larg de aplicații – până la aplicații extreme de sudură
 • Modulul salvează erori cu o ștampilă de dată pe un server web integrat, și în cazul unei căderi de tensiune – acum e momentul identificării erorilor, nu al căutării, timpii de oprire se reduc
 • Adresa safety este configurată direct în modul printr-un comutator rotativ – iar prin adresa „000” MVK Fusion poate fi resetat la configurările de fabrică
 • Utilizarea este posibilă și la temperaturi exterioare ridicate ( până la 60 ° C) în combinația cu curenți cu valori ridicate (până la 16 A) – un corp de răcire opțional pentru aceste condiții extreme extinde posibilitățile de utilizare.
 • Modulul poate – este neobișnuit – poate fi utilizat și în sedii de producție situate la mare altitudine (până la 3000 m)
 • Fiecare canal în parte este monitorizat pentru detectarea erorilor, precum suprasarcină, scurtcircuitare senzori sau rupere cablu – posibilitățile ample de diagnosticare asigură identificarea, analizarea și eliminarea rapidă a erorilor

 

https://www.murrelektronik.ro/ro/highlights/mvk-fusion/

https://shop.murrelektronik.at/index.php?stoken=7F86EDFC&lang=1&cl=search&searchparam=MVK+Fusion