MURRELEKTRONIK LA IDENTICOM4: SOLUȚII INTELIGENTE PENTRU AUTOMATIZARE

Între 6 și 8 octombrie 2021, Identicom4, cel mai important târg de industrie și tehnologie din România, își redeschide porțile, iar Murrelektronik va fi prezentă, cu inovații atractive și subiecte interesante, la BT Arena din Cluj-Napoca (stand H84).

Murrelektronik prezintă tendințe inteligente ale tehnicii de automatizare, în ceea ce privește subiecte precum tehnica descentralizată de instalare, alimentarea cu energie electrică, tehnologia de rețea și IO-Link, ilustrând simplificarea conceptelor de instalare și dezvăluind astfel modalități de creștere a competitivității. Prin urmare, accentul este pus pe conexiuni de viitor, de la nivelul IO până la cloud.

IO-Link – Cel mai inteligent mod de automatizare fără tablou

În ultimii ani, gradul de complexitate a proceselor de producție a crescut, deoarece din ce în ce mai multe date sunt înregistrate și conectate în utilaje și instalații. Crezul principal este un standard comun de comunicare, pentru simplificarea modului de folosire a multitudinilor de date. Datorită IO-Link, există transparență de la nivelul senzor-actuator până în cloud. Acesta reduce costurile, crește gradul de productivitate, oferă noi posibilități privind service-ul și mentenanța și reduce timpii de punere în funcțiune. Cu Murrelektronik ca expert în acest domeniu, infrastructura pentru transferul datelor este creată rapid.

Sistemele compacte IP67-I/O MVK Pro și IMPACT67 Pro, echipate cu opt porturi IO-Link-Master, reprezintă cele mai noi produse din cunoscutul portofoliu I/O al Murrelektronik. Datorită conectorilor cu ștecher M12 codificate L, pentru instalații pe teren, se poate ajunge la curenți cu valori ridicate. Pentru protocolul Ethernet industrial, se poate alege între PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT.

În combinație cu IO-Link, sistemul permite colectarea foarte flexibilă a datelor de intrare și ieșire direct în utilaje și instalații. Prin intermediul hub-urilor IO-Link și a convertorilor analog IO-Link puteți conecta ușor semnale digitale și analogice la portul master IO-Link, cu ajutorul unui cablu de semnal standard. Acest lucru reduce nu doar efortul de cablare, ci simplifică și punerea în funcțiune, service-ul și diagnosticarea.

Conectare la rețea sistematizată

Utilajele și instalațiile comunică din ce în ce mai mult unele cu altele, rețelele lor acționând în calitate de arteră vitală pentru fluxuri de date. O digitalizare de succes poate fi în concluzie asigurată doar cu o tehnologie de rețea performantă și fiabilă. Peisajele de producție de astăzi trebuie să fie flexibile și rapid adaptabile. În concluzie, o topologie a rețelei, adecvată la nivel individual, este esențială pentru performanța utilajelor și instalațiilor.

În calitate de componente inteligente de infrastructură, switch-urile citesc datele primite și le redirecționează către portul cu receptorul corespunzător. Switch-urile fără management alimentează aparatele ethernet cu legături de rețea, astfel încât acestea să poată comunica unele cu altele. În calitate de intermediari, acestea adaugă porturi suplimentare la rețea.

Switch-urile cu management oferă posibilități cuprinzătoare pentru configurarea porturilor și echipamentelor. Pentru analiza erorilor, diagnoza rețelei și mecanisme de redundanță acestea preiau funcții importante. Aceste switch-uri optimizează transferul de date și conferă mai mult control în rețea, de exemplu prin accesul de la distanță.

Rețelele industriale sunt optimizate prin utilizarea corectă a switch-urilor. Factori precum descentralizarea și o abordare sistemică reprezintă cheia pentru mai multă eficiență.

Întotdeauna cablul potrivit

Utilajele și instalațiile necesită multă putere. Conceptele de instalație sunt construite tot mai sofisticat, ceea ce duce la creșterea numărului de consumatori. Peste tot sunt utilizate componente precum module IO, senzori, blocuri de alimentare, camere etc. Acest trend, de la pneumatică la electronică, asigură cerința suplimentară. De aceea este nevoie de soluții simple, pentru a aduce energia la utilaje și instalații. Cel mai bine reușiți acest lucru cu conectorii cu ștecher de mare putere standardizați de la Murrelektronik.

Murrelektronik oferă un portofoliu amplu de produse, cu variante de conectoare cu ștecher cu izolație, de diverse culori și cu diverse calități. Spectrul cuprinzător variază de la lungimi individuale de cabluri, la secțiuni personalizate ale cablurilor și conectori prefabricați. Prin această specializare, modulele conectate sunt susținute în mod optim, iar deteriorările sunt evitate.

Tehnica de sistem conduce la mai multă eficiență

Încă dintr-o etapă incipientă a ingineriei, tehnologia instalațiilor electrice ascunde generatori de costuri, care pot fi eradicați cu concepte orientate spre sistem și tehnică de automatizare descentralizată. Fără o abordare orientată spre sistem și tehnică de instalare aplicată în mod țintit, în ziua de astăzi nu se mai pot realiza economii semnificative de costuri.

Cu conceptele personalizate ale Murrelektronik și componentele de sistem adecvate se realizează, pe lângă reducerile totale de costuri de până la 30%, inclusiv o îmbunătățire tehnologică prin funcționalități inovatoare de diagnosticare. Datorită sinergiei și scăderii numărului de procese în toate ariile, crește de asemenea disponibilitatea utilajelor. Conceptul de sistem oferă posibilitatea de a profita de oportunități și potențiale neexploatate încă. Numai procesele de fabricație mai scurte, de la construire până la punerea în funcțiune, se scurtează enorm datorită soluțiilor de instalare.

Murrelektronik acordă o atenție deosebită metodelor și conceptelor adecvate pentru nevoile individuale ale constructorilor de utilaje și demonstrează cum se poate crește standardizarea și eficiența în instalațiile electrice.

Soluții de instalare Vision

Prelucrarea industrială a imaginilor este, în multe domenii, un adevărat stimulent de eficiență. Camerele înlocuiesc o mulțime de senzori și reprezintă baza automatizării maxime a numeroase procese. Citirea codurilor de bare, achiziția de date privind dimensiunile, controlul calității, urmărirea și identificarea pieselor, supravegherea liniilor de producție sunt doar câteva dintre domeniile de utilizare. Automatizarea și optimizarea înseamnă mai multă eficiență, randament mai mare, nivel crescut al calității, mai puține reparații costisitoare și, nu în ultimul rând, nivel crescut de satisfacție a clienților.

Cu soluțiile modulare Plug & Play de la Murrelektronik, sistemele Vision nu sunt doar puse în funcțiune în mod rapid și flexibil – modulele oferă, de asemenea, posibilitatea unei diagnosticări cuprinzătoare și detaliate, având astfel un impact major asupra disponibilității instalației. Un alt avantaj: Prin instalarea descentralizată a echipamentelor de comunicare a datelor și alimentarea cu tensiune, eforturile de instalare, precum și lucrările de proiectare și concepție pentru tablouri electrice și trasee de cabluri supradimensionate, pot fi reduse în mod semnificativ și la strictul necesar.