Soluții de instalare Vision de la Murrelektronik (v.l.n.r.): Switch-ul Xelity Hybrid preia comunicarea datelor și alimentarea cu energie, Injection Box este un alimentator cvadruplu de tensiune și semnal cu 24V, Master Breakout Box distribuie tensiune și semnale, iar splitterul NEC Clasa 2 este un distribuitor pur de tensiune și semnal. Imagine: Murrelektronik GmbH

MURRELEKTRONIK ABORDEAZĂ UN NOU DOMENIU DE ACTIVITATE PENTRU SISTEMELE VISION

Cu soluțiile sale de instalare Vision, specialistul șvab privind tehnica de automatizare descentralizată oferă acum soluții personalizate pentru prelucrarea industrială a imaginilor 

Când vine vorba de Industria 4.0 sau de Internet of Things nu trebuie să lipsească: Camere pentru prelucrarea industrială a imaginilor. Sistemele Vision devin din ce în ce mai importante în domeniul producției industriale și al logisticii. Datorită soluțiilor sale de instalare Vision, Murrelektronik GmbH, cu sediul în Oppenweiler bei Backnang, oferă acum un concept pentru soluțiile de instalare descentralizată pentru prelucrarea industrială a imaginilor.

Constructorii de utilaje și instalații au, datorită Murrelektronik, un partener puternic de partea lor în ceea ce privește alimentarea cu tensiune, gestionarea semnalelor și a datelor în conectarea smart a tehnicii camerelor în procesul de producție industrială sau în logistică. Murrelektronik se bazează pe module descentralizate, cum ar fi switch-urile, distribuitoarele și alimentatoarele care pot fi montate și conectate direct în câmpul utilajului, precum și pe tehnologia corespunzătoare de înaltă performanță pentru cabluri și conectori. Beneficiile sunt reprezentate de un efort minim de instalare și de performanță maximă – pentru utilaje și instalații noi și existente.

Plug and Play pentru sistemele Vision

Alimentarea eficientă cu energie și comunicarea de date fiabilă sunt pilonii unui concept de instalare funcțional. Scopul este de a combina într-un singur sistem senzorii și actuatorii unui utilaj sau ai unei instalații într-un mod deosebit de eficient și profitabil. Soluțiile de instalare Vision de la Murrelektronik sunt construite modular. Acestea le oferă utilizatorilor posibilitatea integrării prelucrării industriale a imaginilor nu doar într-un concept de instalare descentralizată în cadrul procesului de dezvoltare a noi utilaje și instalații, ci și în arhitecturile de sistem existente. 

Printre aceste componente se numără Xelity Hybrid Switch, care asigură o comunicare de date fără dificultăți și fără erori și la care pot fi conectate până la patru camere, Master Breakout Box (distribuitor de tensiune și semnal), precum și Injection Box (alimentator de tensiune și semnal). Toate componentele sunt direct montate în câmpul utilajului, deci în imediata apropiere a fiecărui sistem Vision.

„Conceptul nostru de instalare descentralizată are avantajul incontestabil de a-i scuti pe clienții noștri de o instalare costisitoare și consumatoare de timp în panoul de comandă”, spune Simon Schlichenmaier, Market Development Vision Systems la Murrelektronik. „Astfel, panourile de comandă pot fi mai mici.” Alt avantaj: Cu soluțiile modulare Plug & Play de la Murrelektronik, sistemele Vision nu doar că se pun în funcțiune rapid și în mod flexibil – modulele simplifică și accelerează diagnoza funcțiilor în timpul funcționării. Astfel se reduc în mod semnificativ timpii de nefuncționare ai instalațiilor și utilajelor.

Ingeniozitate acolo unde aveți nevoie de ea

Schlichenmaier: „Datorită soluțiilor noastre de instalare Vision punem accentul pe toate procesele care au loc între cameră și controlul instalației.” Iar în cazurile în care prelucrarea industrială a imaginilor în sistemele existente nu era posibilă din cauza panourilor de comandă prea pline, soluțiile de instalare Vision de la Murrelektronik oferă un remediu prin intermediul cablurilor mai scurte și a aglomerării mai mici de cabluri: Datorită vitezei de transmitere a datelor de 1 gigabit/secundă (Gbit/s) prin intermediul liniilor de date codificate X către switch, prelucrarea imaginilor la rezoluție înaltă este posibilă fără probleme, în multe utilizări industriale. Comunicarea în rețea are loc cu până la 2,5 Gbit/s. 

„Prelucrarea datelor are loc direct la locația utilajului. Astfel, ne folosim de ingeniozitate acolo unde e nevoie de ea”, spune Schlichenmaier și completează: „Datorită soluțiilor de instalare Vision de la Murrelektronik, clienții noștri își ajustează procesele de producție pentru mai multă eficiență și pentru un randament mai mare. Astfel, crește nivelul calității și sunt evitate reparațiilor costisitoare. Și, pe lângă asta, reducem dimensiunile panourilor de comandă.” 

https://www.murrelektronik.ro/ro/highlights/solutii-de-instalare-vision/