Modalitățile tradiționale de învățare a proceselor de injecție a materialelor plastice sunt de obicei, limitate de timp și de locație. De cele mai multe ori este necesară activitatea în fabrică, ceea ce poate fi costisitor, iar orele de învățare sunt limitate.
Pentru a preîntâmpina aceste deficiențe, Moldex3D a cooperat cu mai mulți specialiști și profesori din domeniul materialelor plastice și au dezvoltat astfel Moldex3D Plastics E-Learning (MPE).
Ce este MPE?
Moldex3D Plastics E-Learning (MPE) este o platformă digitală de învățare și în același timp o resursă unică de formare. Aceasta oferă facilități aprofundate de învățare, sprijinind în același timp îmbunătățirea cunoștințelor despre tehnicile si tehnologiile de injecție a materialelor plastice, precum și dezvoltarea competențelor profesionale în cadrul organizației dumneavoastră.
Platforma este concepută pe baza experienței acumulate în 30 de ani de activitate, perioadă în care Moldex3D a realizat peste 5000 de studii de caz pentru diferiți clienți din întreaga lume. În prezent, MPE se prezintă sub forma unui mediu de învățare diversificat și eficient, atât pentru începători, cât și pentru utilizatori experimentați.
Conținutul platformei acoperă întregul flux de lucru pentru dezvoltarea matrițelor de injecție, inclusiv dezvoltarea produsului, proiectarea, testarea virtuală a matrițelor și fabricarea efectivă.
Platforma poate fi utilizată atât pentru studiul individual, dar și pentru studiu de grup, astfel încât mediul de învățare oferit de MPE poate satisface nevoile întreprinderilor în ceea ce privește cultivarea talentelor în diverse circumstanțe.
MPE poate fi instalat într-un timp foarte scurt, este accesibil prin intermediul unui browser, motiv pentru care poate fi vizualizat cu ușurință atât pe desktop sau laptop, cât și pe telefoane mobile și tablete.
În plus, explicațiile vocale ale lectorilor pot ajuta utilizatorii să înțeleagă fără efort conținutul cursului.
Cine are nevoie de MPE?
Pentru antreprenori, dacă noii lor angajați nu au suficientă expertiză sau experiență practică, utilizarea MPE va avea un impact pozitiv asupra productivității companiei. Într-o astfel de situație, sistemul de învățare MPE îi poate ajuta pe noii veniți să se familiarizeze rapid cu tehnicile și modalitățile de lucru din companie.
Înainte de sistemul MPE, începătorii aveau nevoie de personal experimentat pentru a-i ghida în procesul de injecție, ceea ce însemna detasarea personalului experimentat de la sarcinile curente pentru o anumita perioada de timp, aceasta conducand la ineficienta proceselor de lucru. Cu MPE, noii angajați pot dobândi rapid cunoștințe tehnologice și abilități de lucru. În plus, ei își pot exersa în mod repetat cunoștințele, ceea ce va contribui la atingerea rapidă a nivelului de competitivitate urmărit.
De asemenea, oricare dintre angajați poate accesa MPE pentru a-și ridica nivelul de competențe și expertiză în mediul de injecție, în vederea promovării sau a schimbării carierei.
Nu în ultimul rand, prin introducerea MPE în structura cursurilor universitare, studenții se pot familiariza cu mediul de lucru din industriile de mase plastice și își pot dezvolta competențele necesare înainte de absolvire, eliminând decalajul dintre școală și practică.
Structura MPE
Platforma se împarte în cinci teme majore, cuprinzând cunoștințe de bază despre turnarea prin injecție, completate cu tutoriale video, studii de caz, precum și o realitate virtuală a modului de operare a unei mașini de injecție.
Mold Structure and Case Analysis
Acest capitol include o serie de studii de caz, de la proiectarea produsului la proiectarea matriței, precum și ajustări de parametri și evaluări de materiale.
Development Process of Injection Molding
În acest capitol sunt introduse în primul rând cunoștințele de bază despre turnarea prin injecție și etapele acestui proces.
Apoi sunt prezentate defectele comune care apar într-un astfel de proces tehnologic, modalitățile de a judeca aceste defecte prin intermediul mașinii de injecție, precum și principiile și metodele de optimizare ale injecției.
În plus, sunt prezentate cazuri practice, cu diferite abordări de simulare, menite să permită utilizatorilor să învețe cum să prevadă rapid potențialele defecte, iar ulterior să modifice designul pieselor prin intermediul instrumentelor CAE în etapa de dezvoltare a produsului.
Injection Machine Virtual Operation
În acest capitol sunt incluse și discutate câteva dintre setările mașinilor de injecție, precum și diferite proceduri de lucru pe aceste mașini.
Theory and Application of Hot Runner System
Așa cum sugerează numele, în acest paragraf sunt discutate considerente teoretice și principii mecanice ale funcționării sistemului de rețele calde, exemplificate pe o serie de cazuri de aplicații practice.
Molding Machine Operation
Platforma include, de asemenea, o interfață de operare care imită mașina de injecție reală. Utilizatorii pot introduce valori de setare în mașină pentru a simula injecția, și pot beneficia de posibilități de vizualizare la 360 de grade a matriței. Astfel, MPE devine o combinație perfectă între teorie și operarea practică, ajutând studenții să își dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor. În plus, studenții își pot verifica rezultatele învățării prin diferite teste și evaluări instantanee regăsite la sfârșitul fiecărei secțiuni.
În concluzie, putem afirma că Moldex3D Plastics E-Learning a depășit granițele metodelor convenționale de învățare, fiind accesibilă oricând, de oriunde, și fără a fi nevoie de prezența fizică a unui tutore sau profesionist in domeniul injecției materialelor plastice.
Platforma vine în sprijinul mediului industrial, cu scopul de a forma și pregăti viitoarele talente într-un mod mai eficient, economisind în același timp costuri semnificative de formare și forță de muncă.
Puteți solicita o ofertă de preț la adresa: https://www.inas.ro/ro/servicii/cerere-de-oferta
Prezentă pe piața de profil din România încă din anul 1991, INAS S.A. este astăzi unul dintre principalii furnizori de soluții CAD/CAM/CAE/PLM/IoT/AR și servicii conexe, pentru industria românească. Încă de la înființare, INAS s-a remarcat prin orientarea constantă către client și prin preocuparea de a introduce pe piață produse software complete și inovative care să răspundă celor mai exigente cerințe ale utilizatorilor săi.
Având și o bogată experiență practică, acumulată ca urmare a colaborărilor cu parteneri de prestigiu atât din industria românească cât și din străinătate, specialiștii INAS furnizează consultanță tehnică de specialitate în domeniul ingineresc, respectiv servicii de proiectare și analiză, pentru o gamă largă de domenii industriale, de la construcția de autovehicule și mașini grele la industria nucleară și apărare.