MOLDEX3D – LIDER MONDIAL ÎN FURNIZAREA DE SOLUŢII DE SIMULARE A PROCEDEELOR DE INJECŢIE A MATERIALELOR PLASTICE

Avȃnd o experienţă de peste 30 ani în domeniu, Moldex3D şi-a construit succesul pas cu pas, demonstrând şi convingȃnd capacităţile de simulare pentru o largă varietate de aplicaţii industriale, domenii inginerești şi medii de cercetare.

Moldex3D 2021

Cea mai recentă versiune Moldex3D 2021 este mai mult decât un simplu software de simulare. Odată cu această versiune, s-au introdus noi tehnici specifice pentru a facilita producția inteligentă, specific Industriei 4.0. 

Totodată, atât acuratețea rezultatelor, viteza de simulare cât și incidența de redare a rezultatelor sunt elementele cheie ale succesului în domeniul ingineriei materialelor plastice moderne. Astfel, Moldex3D continuă să îmbunătățească și să construiască facilități de analiză puternice și eficiente, ajutând companiile să reducă costurile și să se adapteze la piața aflată într-o rapidă schimbare.

Predicția cu exactitate a contracției și a deformării

Noua versiune Moldex3D se bazează pe proprietățile de material, precum și pe caracteristicile stării de tensiuni dezvoltată în stare plastică în etapa de packing, pentru a avea o mai mare acuratețe în predicțiile contracției și deformării. 

Proprietățile mecanice ale materialelor armate cu fibre

Pentru materialele cu adaos de fibre, cunoașterea distribuției proprietăților mecanice după injecție reprezintă un aspect important în precizia de calcul a deformării pieselor. Astfel că, în Moldex3D 2021 s-a pus un accent deosebit pe îmbunătățirea solverului de calcul al acestor proprietăți.

Analiza flambajului

Aceasta este o facilitate nou introdusă în Moldex3D 2021, fiind luată în considerare pentru determinarea formei și mărimii deformării, în special în cazul deformațiilor mari.

Facilități CAD

Instrumentele de modelare și editare CAD integrate în Moldex3D 2021 sunt acum mult îmbunătățite, fiind utilizate în principal pentru a genera un model geometric de o acuratețe mai ridicată, respectiv, pentru construcția rețelei de injecție sau a traseelor canalelor de răcire.

Template-uri automatizate pentru modelarea sistemelor de alimentare și de răcire

Acestea includ caracteristici geometrice și facilități de editare mai avansate, pentru a crește acuratețea și precizia în modelarea și funcționalitatea acestor elemente. 

Rapoarte de calcul personalizate

Utilizatorii Moldex3D 2021 își pot alege elementele de afișat în raport, ceea ce simplifică producerea de rapoarte inteligente. Eficiența de lucru este, de asemenea, îmbunătățită, prin faptul ca dimensiunea imaginilor este redusă cu 80%, iar durata de realizare a raportului este de 3 ori mai mică.

Integrare inteligentă cu iSLM 2021

Integrarea diferitelor date este întotdeauna o bătaie de cap. Moldex3D 2021 oferă facilități inteligente de integrare, care pot citi diferite fișiere grafice și simplifică astfel procesul de conversie. Spre exemplu, se pot integra foarte ușor testele de matriță efectuate în secție cu baza de date DFM (Design for Manufacturing) alocată pe designul piesei proiectate și simulate cu Moldex3D 2021, asigurând astfel fluiditatea schimbului de informații între proiectare și fabricație.

iSLM 2021 este o platformă inteligentă și interactivă de gestionare a datelor și proiectelor Moldex3D, fiind concepută în sprijinul societăților de inginerie în fabricația pieselor din material plastic. Astfel, elementele de gestionare pot fi: caracteristicile geometrice ale pieselor, dimensiunile și tipul alimentării, designul sistemului de răcire, parametri și datele de testare ale matriței, rezultatele simulării CAE, etc. Practic, în platforma iSLM se pot centraliza toate datele importante relaționate atât cu proiectarea și producția unei piese injectate, dar și cu eventualele revizii și recondiționări ale piesei si matriței, alocate pe parcursul întregului ciclu de viață sau pe perioada de dezvoltare a produsului respectiv.

Cu iSLM 2021 – noua platformă de management al proiectelor – acum se pot vizualiza rezultatele simulării și animațiile pe diferite dispozitive, cum ar fi telefoane mobile, tablete și laptopuri. Astfel de informații se pot accesa oricând și de oriunde.

O platformă CAD mai ușor de utilizat

Moldex3D SYNC 2021 reprezintă un plug-in al lui Moldex3D pentru diferite platforme CAD: NX, Creo și SOLIDWORKS. Utilizatorii pot rula acum Moldex3D 2021 pe o interfață CAD cunoscută și pot scurta foarte mult curba de învățare, evitându-se în același timp erorile generate în urma exportului și transferului de date geometrice.

Accent pus pe meshul de tip BLM (Boundary Layer Mesh)

În Moldex3D SYNC 2021, utilizatorii pot genera mult mai rapid un mesh de înaltă precizie, avand în același timp acces și la funcții de reparare automată a geometriei. 

În acest sens, Moldex3D SYNC 2021 este echipat cu un sistem mai puternic de inspecție și reparație a defectelor de mesh, prin care se economisește timp prețios la recalcularea și generarea mesh-ului.

Analiză automată a proiectării

Cu valorile parametrilor corect configurate, Moldex3D SYNC poate rula automat analiza de simulare și poate enumera toate rezultatele pentru comparare, ceea ce reduce efortul utilizatorului și timpul alocat.

Calcul mai rapid – utilizare remote sub Linux

Utilizatorii pot rula eficient simularea pe un cluster Linux HPC de la distanță, pe cloud privat sau public, făcând posibilă analizarea și calcularea a milioane de elemente în câteva minute.

Prognoză avansată pentru procese și materiale compozite

Facilitățile avansate de simulare a proceselor de injecție, inclusiv procesul de injecție cu compresiune, respectiv, procesul de injecție cu spumare, sunt actualizate la un nivel superior.

Moldex3D suportă, de asemenea, procese RTM (Resin Transfer Molding), analize de vulcanizare cauciuc și turnarea compozitelor termoplastice cu fibre lungi.

Simulări de optimizare a proceselor de encapsulare

Piața semiconductorilor evoluează cu o viteză fără precedent. Industria solicită mai multă tehnologie CAE de ultimă oră pentru a-și crește eficiența producției în acest domeniu.

Cu o platformă de operare ușor de utilizat, mesh de înaltă calitate și funcții avansate, Moldex3D IC Packaging este, fără îndoială, răspunsul la revoluția proceselor de encapsulare.

Prezentă pe piața de profil din România încă din anul 1991, INAS S.A. este astăzi unul dintre principalii furnizori de soluții CAD/CAM/CAE/PLM/IoT/AR și servicii conexe, pentru industria românească. Încă de la înființare, INAS s-a remarcat prin orientarea constantă către client și prin preocuparea de a introduce pe piață produse software complete și inovative care să răspundă celor mai exigente cerințe ale utilizatorilor săi.

Având și o bogată experiență practică, acumulată ca urmare a colaborărilor cu parteneri de prestigiu atât din industria românească cât și din străinătate, specialiștii INAS furnizează consultanță tehnică de specialitate în domeniul ingineresc, respectiv servicii de proiectare și analiză, pentru o gamă largă de domenii industriale, de la construcția de autovehicule și mașini grele la industria nucleară și apărare.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la office@inas.ro