MODULELE BLUETOOTH LORA/BLE RM186 ȘI RM191 DE LA LAIRD CONNECTIVITY. COMPATIBILITATE, ACCESIBILITATE, RAPIDITATE… BLUETOOTH

În majoritatea aplicațiilor din ziua de azi, adesea este necesară capacitatea de a comunica cu alte dispozitive, menținând consumul de energie scăzut. Prin urmare a apărut tehnologia de comunicare bluetooth, denumirea având tangențe cu numele regelui Harald Bluetooth.

Această metodă de comunicare este greu de ignorat deoarece este folosită în foarte multe periferiale de la tastaturi mouse-uri și boxe până la prăjitoare de pâine, și accesorii vestimentare inteligente dar și în automatizări, fabrici, iluminat public și achiziția de date meteorologice.

În aceste rânduri, vă vom prezența modulele LoRa/BLE RM186 și RM191 compatibile cu protocolul bluetooth V4.1 oferite de Laird Connectivity.

Acest dispozitiv, ce se încadrează într-un pătrat cu latura 25.4cm, este ideal pentru orice aplicație de comunicare modernă prin bluetooth, acesta având o antenă integrată pentru comunicare cu consum energetic redus(BLE Bluetooth low energy) acoperirea fiind de 100m, dar și un port pentru o antenă externă pentru comunicare la distanță(LoRa Long Range) de până la 15 km.

Deoarece comunicațiile sunt un domeniu complex, acest modul este programabil (în limbajul smart Basic) , oferind posibilitatea de a îl conecta la o paletă largă de senzori și microcontrolere prin interfețele seriale puse la dispoziție: (I2C, UART, SPI) sau prin pinii de uz general GPIO. De asemenea acesta poate citi semnale analog de până la 3.3V prin pinii AIN.

Pentru aplicațiile unde consumul trebuie minimizat, modulul se poate opri complet(deep sleep) și se poate trezi atunci când apare o schimbare de tensiune pe anumiți pini.

Specificații tehnice:

  • Tensiune de alimentare: între 1.8 și 3.5 V;
  • Consum: BLE: 42mW max. ; Somn adânc 2475nW;
  • Acoperire: 100m BLE, 15km LoRa;
  • Frecvență de comunicate: RM186: 868 Mhz și RM191: 915 Mhz;
  • Putere maximă de transmisie: 3 dBm;
  • Sensibilitatea receptorului: -91dBm.

Autor: Costescu Cătălin-Mihai

AUROCON COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email: compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Parteneri: RS Components, SICK, MURR Elektronik,STASTO, Hitachi