MITSHUBISHI ELECTRIC, TEHNOLOGIE DE VÂRF PENTRU O VIAŢĂ MAI BUNĂ

Mitsubishi Electric este unul din producătorii principali din lume în domeniul ingineriei electrice şi al produselor electronice. Compania acţionează în peste 120 de ţări în domeniul aerospaţial, semiconductoare, producţie şi distribuţie de energie, comunicaţii şi tehnologia informaţiei, electrocasnice, automatizare industrială şi servicii de construcţii.

Cât de importantă este cercetarea și dezvoltarea pentru produsele actuale și viitoare?

Dezvoltăm în permanență noi produse, pe de o parte pentru că avem o cerere constantă din partea clienților noștri, iar pe de altă parte, pentru că ne bazăm pe o echipă solidă de ingineri de cercetare și dezvoltare care are extraordinar de multe de oferit. Suntem lideri de piață și provocarea pe care ne-am lansat-o constant a fost să ne menținem acolo autodepășindu-ne în dezvoltarea produselor.   

Motto-ul nostru, “Changes for the Better,” exprimă perfect abordarea Mitshubishi Electric centrată pe dezvoltarea constantă a produselor noastre pentru a le face mai eficiente, mai sigure și mai ușor de utilizat. Facem acest lucru cu consecvență, cu pași mici și atenție pentru fiecare detaliu. 

Care sunt nevoile utilizatorilor de pe piețele pe care activați?

Putem clasifica aceste nevoi în două mari categorii. În primul rând, ele trebuie să se alinieze tendințelor actuale: produsele trebuie să fie eficiente din punct de vedere energetic și inteligente – este important să fie interconectabile și să facă parte din ecosistemul IoT pentru a oferi utilizatorilor informații despre activitatea lor și despre performanțele pe care le obțin. În cel de-al doilea grup, putem plasa nevoile “tradiționale” care reprezintă esența producției: fiabilitatea și siguranța. Avem responsabilitatea de a livra produse care să funcționeze pentru o perioadă lungă de timp, pentru a le lăsa clienților noștri spațiul necesar să se concentreze mai mult asupra activității lor, și să nu se preocupe de problemele legate de produsele noastre (model pe care îl numim TCOE, Testing Center of Excellence).

Ce produse/ soluții inovatoare aduce compania dumneavoastră?

Avem mai multe grupuri de produse și fiecare dintre acestea abundă în soluții inovatoare. De exemplu, roboții MELFA sunt dotați cu algoritmi AI care integrează funcții de întreținere predictivă, permițând clienților să îi utilizeze mai eficient. În cadrul grupului de produse de tip Robot, am dezvoltat, de asemenea, un Industrial Cobot, un robot industrial extrem de eficient în activitățile de producție. 

În ceea ce privește servomotoarele MELSERVO, acestea sunt, de asemenea, echipate cu funcții de gestionare a datelor, permițând, de exemplu, calcularea jocului și a pierderilor din componentele mecanice ale mașinilor. Trebuie să menționăm faptul că servoacționările Mitsubishi au unul dintre cei mai buni timpi de răspuns la nivel de industrie, ceea ce le permite să accelereze procesul de producție. Convertizoarele noastre de frecvență au devenit, de asemenea, mai inteligente și integrează funcții de autoprotecție și funcții bazate pe date, concepute pentru creșterea eficienței energetice. 

În plus, grupul nostru de control este dedicat îndeplinirii tuturor cerințelor care decurg din conceptul de fabrică inteligentă. Datorită acestor produse, clienții noștri pot nu numai să își controleze producția, ci și să o eficientizeze, acumulând cunoștințe despre procesele reale prin intermediul datelor care sunt înregistrate de pe linia de producție. În plus, în produsele noastre software (e-F@ctory Solutions și SCADA), managerii pot înțelege mai bine datele care provin de la liniile de producție sau de la utilaje și le pot utiliza pentru a îmbunătăți operațiunile.

Care sunt provocările cu care se confruntă utilizatorii în domeniile lor de activitate?

Provocările vin în strânsă legătură cu domeniul de activitate al utilizatorilor. Printre aceste putem menționa creșterea costurilor cu energia, care poate avea un impact semnificativ asupra cheltuielilor operaționale și a profitabilității. În plus, există o cerere din ce în ce mai mare din partea consumatorilor pentru produse personalizate și ecologice, ceea ce necesită adaptări ale proceselor de producție și furnizarea de informații transparente cu privire la impactul asupra mediului. Multe industrii se confruntă, totodată, cu o penurie de personal calificat pe anumite segmente profesionale, ceea ce face dificilă atât identificarea, cât și retenția specialiștilor. Toate acestea au un impact direct asupra productivității și dezvoltării companiei

Având în vedere aceste provocări, este imperativ ca utilizatorii să inoveze, să implementeze tehnologii eficiente din punct de vedere energetic și să exploreze soluții de automatizare. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a face față deficitului de forță de muncă și pentru a satisface cererile consumatorilor în materie de sustenabilitate și personalizare.

Cum îi ajută inovația în situații dificile?

În situații dificile, inovația joacă un rol crucial în sprijinirea utilizatorilor pentru a depăși provocările specifice. De exemplu, dacă analizăm impactul roboților colaborativi, sau “cobots”. Acești roboți reduc nevoia de programatori de roboți cu înaltă calificare, deoarece persoanele cu calificări mai mici, cum ar fi tehnicienii, îi pot reprograma cu ușurință. Această flexibilitate permite adaptări mai rapide la schimbările de design ale liniilor de producție, fără a fi nevoie de sisteme de siguranță complexe sau de garduri.

Inovarea în domeniul întreținerii predictive și al funcțiilor de autodiagnosticare este, de asemenea, extrem de utilă. Aceste sisteme monitorizează în permanență utilajele, precum convertizoarele de frecvență sau roboții, și furnizează informații în timp real echipelor de întreținere. Spre exemplu, atunci când aceste utilaje funcționează în medii dificile, ele pot detecta din timp problemele și pot notifica echipele de întreținere, fapt care permite intervenția pentru reparații la timp și previne pierderile generate de oprirea echipamentelor.

O altă soluție inovatoare este eFIC (Efficiency Monitoring), care le oferă managerilor informații în timp real despre performanța liniei de producție. Aceasta permite înțelegerea detaliată a situației de pe linia de producție în timp real și le permite managerilor să ia decizii în cunoștință de cauză pentru a îmbunătăți eficiența. Această abordare bazată pe date crește atât productivitatea, cât și rentabilitatea.

Aceste cazuri specifice ilustrează modul în care inovarea poate fi adaptată pentru a răspunde unor provocări precise în diverse industrii, îmbunătățind în cele din urmă eficiența, reducând costurile și sporind competitivitatea.

Cum schimbă digitalizarea domeniul dumneavoastră de activitate?

Digitalizarea a transformat semnificativ domeniul nostru de activitate. Faptul că am integrat componente de digitalizare în produsele noastre din timp ne-a permis să ne menținem avansul în ceea ce privește progresul tehnologic.

Una dintre cele mai notabile schimbări este flexibilitatea sporită pe care am obținut-o. În ciuda faptului că suntem o corporație, digitalizarea ne-a permis să construim aplicații personalizate care răspund nevoilor personalizate ale clienților noștri. Această disponibilitate în adaptarea la cerințele specifice ne-a menținut competitivi la nivel de piață.

În plus, ne angajăm să ne educăm clienții cu privire la întreaga gamă de funcții digitale integrate în produsele noastre. Prin training și suport constant, le oferim clienților noștri posibilitatea de a valorifica potențialul acestor funcții digitale, asigurându-ne că aceștia obțin maximum din ceea ce le punem la dispoziție.

În esență, digitalizarea nu numai că ne-a permis să rămânem relevanți și competitivi, dar a încurajat și o cultură a inovației, a flexibilității și a responsabilizării clienților în cadrul organizației noastre.

Ce sarcini/procese pot realiza utilizatorii mai ușor și mai eficient cu produsele/ soluțiile dumneavoastră datorită inovației?

Produsele și soluțiile noastre au dat startul unei noi  ere în materie de eficiență și ușurință pentru utilizatorii noștri, făcând mai multe sarcini și procese mai eficiente și mai eficace.

Un avantaj semnificativ îl reprezintă faptul că deciziile pot fi luate de manageri cu mai multă ușurință. Inovația facilitează accesul rapid la datele de pe linia de producție, iar deciziile pot fi luate rapid,  în cunoștință de cauză pe baza unor informații care pot fi analizate în timp real.

De asemenea, produsele noastre le permit utilizatorilor să devină mai flexibili în procesele lor de producție și să integreze mai ușor conceptul de “producție de masă personalizată”, în care produsele personalizate pot fi fabricate în mod eficient fără a fae rabat de la economiile de scară.

Transparența datelor este un alt semn distinctiv al inovației noastre. Produsele Mitsubishi oferă o imagine clară legată de performanța mașinilor, evidențiind, totodată, punctele slabe ale acestora. În plus, acestea pot identifica zonele în care operatorii sau procesele ar putea necesita îmbunătățiri. Această abordare bazată pe date le permite utilizatorilor să îmbunătățească calitatea generală a operațiunilor lor.

Oferim, de asemenea, asistență de la distanță pentru întreținerea roboților prin intermediul aplicațiilor noastre inovatoare. Utilizatorii pot accesa echipa noastră de suport, iar aplicația noastră de monitorizare de la distanță ne permite să rezolvăm problemele și să oferim soluții fără a fi necesară prezența fizică. Acest lucru reduce timpul de nefuncționare și costurile de întreținere.

Pe scurt, produsele și soluțiile noastre aduc eficiență și ușurință într-o serie de sarcini și procese, de la luarea deciziilor și flexibilizarea producției la îmbunătățirea calității și furnizarea de suport de la distanță. Aceste inovații sunt concepute pentru a le da utilizatorilor posibilitatea să se descurce, contribuind în cele din urmă la succesul și competitivitatea acestora.

Spuneți-ne câteva sfaturi despre prevenirea/întreținerea produselor/soluțiilor dumneavoastră.

Iată câteva sfaturi privind prevenirea și întreținerea produselor și soluțiilor noastre:

Servoamplificatoare J5: Servoamplificatoarele noastre din seria J5 sunt echipate cu algoritmi pentru detectarea anomaliilor și validarea performanțelor. Prin monitorizarea regulată a stării și a performanțelor servomotoarelor dvs. puteți identifica rapid orice abatere de la funcționarea normală. Această abordare proactivă poate ajuta la eliminarea opririlor neprevăzute .

Convertizoarele de frecvență E800: În seria de convertizoarele de frecvență E800, am încorporat capacități de detectare a coroziunii. Această caracteristică ne permite să notificăm utilizatorii cu privire la potențialele probleme de coroziune înainte ca acestea să conducă la probleme mai importante. Verificarea și întreținerea regulată a convertizoarelor de frecvență E800 le asigura o durată mai mare de viață.

Melfa Smart Plus pentru roboți: Pentru sistemele noastre robotizate, oferim cardul Melfa Smart Plus, care urmărește în timp real utilizarea pieselor și detectează anomaliile din performanța robotului. Urmărind datele colectate de acest card utilizatorii pot identifica orice semn de uzură la roboți și pot lua lua măsuri de întreținere în timp util.

SCADA ICONICS FacilityAnalytiX: Sistemul nostru SCADA, ICONICS FacilityAnalytiX, este conceput pentru detectarea și diagnosticarea defecțiunilor. Această soluție software poate recunoaște defecțiunile echipamentelor și abaterile de la performanța așteptată. Oferă reguli de defecțiune personalizabile, evaluări de probabilitate și sfaturi privind acțiunile preventive. Acest lucru poate contribui la reducerea costurilor operaționale și la îmbunătățirea eficienței generale.

ME2Robot: Aplicația ME2Robot se concentrează pe întreținerea roboților. Aceasta monitorizează în permanență roboții și asigură suport echipelor de întreținere în planificare și în intervenția în caz de urgență. Sistemul de notificare furnizează un răspuns rapid în cazul oricărei abateri de la funcționarea corectă, reducând la minimum timpul de nefuncționare.

Pachet de servicii digitale: Pachetul nostru de servicii digitale oferă o gamă de soluții care sprijină departamentele de întreținere în sarcinile zilnice. Acesta automatizează multe procese manuale, eficientizând activitățile de întreținere. Pachetul este împărțit în patru niveluri: Urmărire, Asistență, Service și Protecție, care răspund diferitelor nevoi de întreținere și îmbunătățesc fiabilitatea generală a echipamentelor.

Prin încorporarea acestor strategii de întreținere și prevenție în operațiunile zilnice, utilizatorii pot asigura longevitatea și performanța produselor și soluțiilor noastre, reducând în cele din urmă timpii morți și sporind productivitatea. 

https://ro.mitsubishielectric.com/fa

ro.marketing@mpl.mee.com