Cu toţii putem fi de acord cu faptul că nimeni nu agreează instalatorii care repară „pe ghicite” ţevile sau mecanicii auto care desfac în întregime motorul unei maşini pentru a descoperi, într-un final, câteva impurităţi minore. Aceştia sunt catalogaţi automat cu lipsă de profesionalism, iar dacă vorbim despre operaţiuni precum video inspecţia, pot fi puse cu uşurinţă întrebări precum: „există şi în realitate acei „mini-spioni”, atât de prezenţi în producţiile cinematografice americane?”

O altă întrebare relevantă: „cum ar fi dacă toate camerele portabile care pot inspecta orice spaţiu îngust şi întunecat ar fi folosite şi în scopuri practice, iar imaginile din subteran sau cele din aglomeraţia de ţevi şi fire ale unui motor de autovehicul ar putea fi văzute clar şi distinct pe un ecran?”. Răspunsul este unul simplu – RIDGID.

Astfel, misiunea utilizatorilor nu mai este nici pe departe una „imposibilă”, deoarece RIDGID a creat un instrument de inspecţie ideal, uşor şi practic, cu capacităţi de stocare audio-video extensibile de până la 32 GB, denumit micro CA-300. Acest echipament este extrem de potrivit pentru profesioniştii ce execută lucrări generale de construcţii, instalaţii, diverse reparaţii, întreţinere ori lucrări la autovehicule.

În primul rând, dispozitivul are o funcţie de rotire a imaginii la 360° – indiferent de poziţia video-receptorului, imaginea afişată pe display-ul camerei va fi mereu identică cu cea reală.

Camera de inspecţie este rezistentă la apă şi este fabricată din duraluminiu. De asemenea, video-receptorul are o lentilă din safir, rezistentă la zgârieturi, un avantaj de necontestat în condiţiile de lucru în construcţii.

Uneori este nevoie să analizezi „la rece” informaţiile culese de pe teren. Cu RIDGID CA-300 se pot înregistra sub formă de fotografii sau chiar şi film, imagini din conducte, din blocul motor al autoturismelor, din spatele maşinilor-unelte, din scurgeri sau chiar coşuri de fum.

Memoria RAM internă a camerei ajunge la 235 MB, existând un port USB prin care se pot descărca informaţiile culese. De asemenea, se poate ataşa şi un card SD, iar acumulatorul se încarcă şi prin portul USB.

RIDGID CA-300 este dotat cu un ecran TFT color de 3,5’’, pe care imaginea poate fi mărită digital de până la trei ori. De asemenea, echipamentul poate fi folosit ca interfaţă pentru vizualizare şi înregistrare pentru toţi tamburii din gama micro: microDrain, microReel şi nanoReel.

Camera de inspecţie are o funcţie de înregistrare audio suplimentară, astfel încât se pot „nota” informaţiile esenţiale într-un mod simplu şi eficient.

Bateriile dispozitivului sunt de tip litiu-ion, reîncărcabile şi pot fi utilizate până la patru ore fără întrerupere. Schimbarea acestora nu necesită folosirea unor echipamente suplimentare. Dispozitivul poate fi încărcat chiar şi în timpul exploatării, prin conectarea la o sursă de curent alternativ, de 220V.

RIDGID CA-300 cântăreşte doar 0,8 kg şi este prevăzut standard cu un cablu semiflexibil de 90 cm şi prelungitoare disponibile pentru o distanţă de până la 9 m.

 

Autor: Camil Aliman