MB CRUSHER – MATERIALELE DIN BETON ARMAT NU MAI REPREZINTÃ O PROBLEMÃ: ACESTEA POT FI ELIBERATE DE MIEZUL LOR DE FIER ÎN CEL MAI SCURT TIMP

Sectorul demolării și reabilitării a avut întotdeauna un punct slab în ceea ce privește prelucrarea materialelor din beton armat. În ceea ce privește recuperarea materialului armat, companiile au fost nevoite să se obișnuiască cu limitele utilajelor, iar acestea au fost destul de costisitoare. Motivul pentru acest lucru este rezumat de un antreprenor cu șantiere în toată Europa: “Când vine vorba de materiale armate, costurile și termenele cresc. Este bine cunoscut faptul că cea mai critică problemă este fierul, care, prelucrat de mașini, taie frecvent banda transportoare, provocând întreruperi mari ale comenzii”. 

Cum să transformăm această slăbiciune într-un punct forte? Pur și simplu instalați o cupă de concasor cu fălci MB Crusher pe utilajul deja aflat în șantier și zdrobiți materialul armat la dimensiunea necesară a granulelor. Fierul curge pur și simplu prin forța gravitațională împreună cu materialul concasat. Acesta poate fi apoi îngrămădit cu ajutorul dispozitivului de amânare de 24 V, un dispozitiv care este instalat pe unitatea MB Crusher și operat direct din cabina excavatorului. 

Din zona de câmpie din Brescia, în nordul Italiei, ei ne spun că “După ce am încercat totul pentru a prelucra materialul criblat cu concasorul pe șenile de pe șantier, am introdus în flota noastră de utilaje cupa concasoarelor BF90.3, cu care am reușit să concasăm cu ușurință și într-un timp foarte scurt materialul criblat provenit din demolarea unor crescătorii de porci. Nu au existat probleme cu fierul din beton, așadar nici timp de nefuncționare al mașinii sau probleme care ar fi încetinit activitatea, lucru pe care l-am mai întâlnit la alte stații de concasare  “. 

În mijlocul unui centru urban, iată un șantier din sudul Franței, unde o clădire din anii 1930 a trebuit să fie demolată pentru a crea un nou complex rezidențial cu 26 de locuințe. În acest caz, utilizarea cupei de concasor  BF90.3 de la MB Crusher, instalat pe excavatorul Liebherr 924, a făcut posibilă concasarea întregului material armat, eliberându-l de fier, astfel încât acesta a putut fi folosit imediat ca substrat în construcția parcării. Șeful de șantier a declarat: “Acesta a fost un rezultat economic și ecologic excelent, care a dat un impuls muncii: am scăpat de fier fără probleme și foarte repede. 

Întreaga gamă de cupe MB Crusher reprezintă cea mai decisivă, rapidă și economică modalitate de a prelucra materiale armate direct pe șantier cu propriul utilaj de construcții.

Beton armat, traverse, stâlpi de electricitate, grilaje: lista este lungă și sunt multe companii care au ales să le trateze cu echipamente MB Crusher. Foarte curând, vom avea ocazia să aflăm mai multe despre experiențele multor șantiere de construcții de pe cele cinci continente.