MASINILE: ASISTENTI PE ROTI

Începând din martie 2018, sistemul automat de apeluri de urgență eCall va fi obligatoriu în UE. Ceea ce înseamnă că fiecare automobil nou va fi din fabricație un automobil conectat. Compania de cercetare de piață Gartner estimează că, până în 2020, pe șosele vor rula 250 de milioane de automobile conectate. Dat fiind faptul că autovehiculele devin echipamente mobile pe roți, cumpărătorii interesați se concentrează tot mai mult pe servicii digitale, precum cele care monitorizează starea automobilului și care avertizează șoferii cu privire la rutele greșite.

Potrivit unui studiu efectuat de grupul german de Analiza Consumatorului și Mass Media (VuMA 2017), peste un sfert din populația germană deja consideră accesul integrat la internet drept un aspect cheie în alegerea unui automobil. Luând cuvântul în cadrul conferinței internaționale Bosch ConnectedWorld 2017, desfășurată în Berlin, membrul Consiliului de Administrație Bosch, Dr. Dirk Hoheisel, a spus: ”Serviciile devin din ce in ce mai mult un factor de diferențiere în industria auto.”

Punctele tari ale Bosch: expertiză auto, cloud și big data

Bosch Automotive Cloud Suite se bazează pe Bosch IoT Suite și furnizează baza tehnologică pentru toate serviciile care implică automobilele conectate. Oferă toate funcțiile necesare pentru a conecta echipamente, utilizatorii, societăți și domenii pe o singură platformă. Prin sistemul său Automotive Cloud Suite, Bosch furnizează module individuale de software, precum un jurnal digital al conectărilor sau soluții de implementare a actualizărilor de software. Furnizorii de servicii de mobilitate le pot utiliza pentru a dezvolta o gamă largă de servicii pentru automobile conectate de care să beneficieze șoferii. ”Bosch este în măsură să aducă laolaltă cunoştinţele complexe pe care le deține în industria auto și expertiza în IT”, spune Hoheisel.

”De la idee până la implementarea serviciilor efective, oferim clienților noștri toate serviciile necesare din aceeași sursă.” Prin Automotive Cloud Suite, Bosch aduce laolaltă multe domenii de expertiză: pe lângă competențele sale de furnizor de sisteme în industria auto și pe lângă calitatea de furnizor de tehnologii de criptare, grupul are o experiență extinsă atât ca operator cloud, cât și de procesare de big data.

”Nu numai clienții noștri pot implementa servicii prin intermediul Automotive Cloud Suite, ci și noi utilizăm această platformă pentru serviciile noastre interne,” a spus Hoheisel. Bosch demonstrează o gamă de servicii noi într-un automobil de prezentare creat pe platforma unui Jaguar F-Pace la Bosch ConnectedWorld 2017. Mai jos sunt enumerate cinci servicii care urmează să intre în dotările standard ale fiecărui vehicul.