MANAGEMENTUL LINIEI DE PRODUCȚIE A ALIMENTELOR ȘI BĂUTURILOR

Un management cuprinzător al liniei de producție este un aspect important pentru a vă asigura că producția dumneavoastră se desfășoară fără probleme. Cu software-ul de management potrivit, puteți obține o imagine de ansamblu profundă a procesului de fabricație și puteți găsi modalități de optimizare holistică a producției. Software-ul pentru liniile de producție vă oferă o analiza clară și recomandările de care aveți nevoie pentru a vă optimiza treptat procesul de producție.

Liniile de ambalare a produselor alimentare și a băuturilor constă în multe mașini, echipamente și dispozitive diferite, care pot fi dificil de urmărit. Datorită conectivității zenon, puteți să le integrați și să le operați cu ușurință. Interfața software integrată a zenon vă permite să obțineți informații despre starea  echipamentelor dumneavoastră, să urmăriți întreținerea preventivă și să găsiți modalități de creștere a productivității.

Provocările managementului de linie pentru producătorii de alimente și băuturi

Managementul de linie nu este lipsit de provocări. Unele dificultăți comune companiilor producătoare de băuturi și managementului de linie al fabricilor de produse alimentare includ:

 • Prezentare completă a liniei: Managerii de linie trebuie să fie în permanență atenți la starea mașinilor, la timpii de nefuncționare, la producția preconizată, la dotarea mașinilor și multe altele. Pentru a menține nivelurile de producție, managerii de linie trebuie să dispună în permanență de informații actualizate cu privire la starea echipamentelor. 
 • KPI în direct: Prin intermediul KPI-urilor live, managerii de linie pot vedea performanța curentă a întregii linii, precum și a utilajelor individuale. KPI-urile live vă oferă informații despre OEE, disponibilitate, performanță, calitate, producție și timpul mediu între defecțiuni.
 • Analiza istorică: Informațiile din analiza istorică permit companiei dvs. să înțeleagă cât de mult produs a fabricat linia dvs. în termeni de producție zilnică, săptămânală și lunară. Analiza istorică vă permite să identificați mașinile care au fost responsabile de cei mai mulți timpi de nefuncționare și pierderi și vă oferă statistici detaliate privind alarmele.

Beneficiile managementului de linie oferite de zenon pentru producția de alimente și băuturi

zenon este o platformă software puternică care simplifică gestionarea liniei și operarea automată pentru producătorii de alimente și băuturi. Aceasta abordează provocările pe care le întâmpină multe medii de gestionare a liniilor de producție a alimentelor și băuturilor și poate oferi o gamă largă de informații suplimentare care vă ajută să îmbunătățiți operațiunile în multe domenii diferite. Această soluție robustă poate:

 • Oferă o operare ușoară cu o interfață intuitivă, ușor de utilizat
 • Preîntâmpinați defecțiunile printr-o imagine de ansamblu a operațiunilor instalației dumneavoastră
 • Reduceți potențial timpii de nefuncționare cu ajutorul abilităților de întreținere predictivă
 • Oferiți o privire de ansamblu a indicatorilor cheie de performanță (KPI) în timp real prin intermediul unor analize cuprinzătoare
 • Generați măsurători ale eficienței generale a echipamentelor (OEE)
 • Furnizați capacități de gestionare a datelor energetice și perspective

Caracteristicile managementului de linie zenon

zenon creează o privire de ansamblu care facilitează ingineria automatizată și controlul simplu al utilizatorului. Gestionarea liniei de producție a fabricilor de alimente și băuturi beneficiază adesea de următoarele caracteristici:

 • Analiza datelor: Dacă doriți să vă îmbunătățiți linia de producție, trebuie să o înțelegeți. zenon colectează o gamă masivă de date, de la informații despre producție până la consumul de energie și declanșarea alarmelor. De asemenea, simplifică sortarea acestor date cu un filtru integrat și instrumente de raportare aprofundată.
 • Model de raportare: Când este momentul să exportați aceste date, funcțiile noastre de raportare includ diverse șabloane, astfel încât să puteți raporta OEE, să analizați datele energetice sau să beneficiați de alte capacități specializate de raportare.
 • Arhivarea datelor istorice: Datele istorice reprezintă o parte semnificativă a optimizării performanței echipamentelor dvs. zenon vă poate oferi arhivarea și analiza datelor istorice cu caracteristici precum rapoarte săptămânale, lunare și anuale. 
 • Informații bazate pe roluri: Angajați diferiți au nevoie de informații diferite, iar zenon se adaptează la acest lucru, afișând informațiile în funcție de rolul utilizatorului. Fie că se află în camera de control sau pe o tabletă în atelier, rolul utilizatorului dictează afișarea acestora, astfel încât aceștia se pot concentra pe ceea ce este important pentru nevoile lor.
 • Integrarea liniilor de producție: Liniile de producție eterogene includ utilaje de la mai mulți producători diferiți, la diferite vârste și în diferite condiții. zenon le reunește într-un sistem ușor de controlat, care adună date de la toate echipamentele. De asemenea, vă ajută să câștigați flexibilitate, deoarece vă puteți ajusta configurația în funcție de necesități pentru a satisface nevoile în schimbare ale industriei.
 • Gestionarea mai multor locații: zenon poate fi extins chiar și într-o aplicație cloud și poate extrage date dintr-o varietate de locații, fie că acestea se află în țări diferite sau în același oraș. Obțineți date în direct și control la nivelul întregii companii.

Aflați mai multe despre platforma software zenon

Atunci când vine vorba de gestionarea liniei de producție a alimentelor și băuturilor, zenon poate aduce beneficii pentru întreaga dumneavoastră linie de producție și afacere. zenon provine de la COPA-DATA, o companie cunoscută pentru introducerea inovației în această industrie încă din 1987. Ne-am angajat să îmbunătățim continuu zenon și îi actualizăm în mod regulat logica și algoritmii pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție.

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro