Anduranța este un cuvânt foarte evocator. Acesta amintește de putere, de nevoia de a sparge propriile limite fizice și psihice. Nu este vorba despre a fi cel mai rapid sau cel mai puternic din concurs, este vorba despre a fi cel care nu renunță niciodată, indiferent de împrejurări. Pakelo cunoaște semnificația acestui cuvânt foarte bine, marca italiană având o moștenire valoroasă în domeniul lubrifianților. Compania a fost fondată la începutul anilor 1930 de către familia Polacco și în opt decenii, a reuşit să se extindă în mai mult de patruzeci de țări din întreaga lume.

Filozofia generală este simplă. Pakelo operează cu rigoare și creativitate pentru a ridica în mod constant linia de performanţă a lubrifianţilor săi. Acesta este motivul pentru care Pakelo preferă să fie abordat ca un designer de lubrifiant, decât drept producător. Aceste caracteristici au ajutat compania să intre în lumea de prestigiu și interesantă a competițiilor, atât ca partener tehnic, cât și ca sponsor.

Pakelo sprijină proiectele sportive, acest lucru reflectă întotdeauna temperamentul și valorile brandului: concentrație şi rezistenţă mai presus de toate. Pakelo sponsorizează două echipe de curse din sporturile cu motoare care concurează în arenele internaționale: AF Corse și Trident Racing. Colaborarea cu AF Corse a început în 2012, când Campionatul Mondial pentru maşini (WSC) a fost înlocuit cu Fia Campionatul Mondial Endurance (FIA CME), în timp ce parteneriatul cu echipa Trident datează din 2013.

AF Corse a fost fondat de Amato Ferrari în 1995. De-a lungul anilor echipa a colectat mai multe victorii importante. Gama lor de Ferrari 458 Italia concurează acum în Campionatul Mondial de Anduranță FIA, European Le Mans Series (ELMS) și Blancpain Endurance Series – Gentleman Trophy (GTR). Dincolo de orice îndoială FIA CME este campionatul cel mai prestigios dintre competițiile de anduranță. Anul trecut echipa a luat trei titluri mondiale în FIA WEC LMGTE Pro. AF Corse, iar șoferii (Gianmaria Bruni și Toni Vilander) au fost premiați pentru câștigarea de către Ferrari a titlului la Categoria Producători. În ianuarie 2015, Maranello House a onorat echipa, incluzând şi seria Ferrari 51 lângă capodoperele expuse la Enzo Ferrari Museum în Modena (Italia).

ABU DHABI, United Arab Emirates, 9-11 March 2015 - GP2 Series at Yas Marina Circuit. Rene Binder #12 Trident. © 2015 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency / LAT Photographic

ABU DHABI, United Arab Emirates, 9-11 March 2015 – GP2 Series at Yas Marina Circuit. Rene Binder #12 Trident. © 2015 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency / LAT Photographic

Alt parteneriat al Pakelo este cu Trident, o echipă italiană care a intrat World Grand Prix în 2006. Ei sunt prezenţi atât în GP2 și GP3 cu un grup de șoferi tineri și talentați. Atitudinea proaspătă și pozitivă nu lipsește în acest mediu. GP2 și GP3 sunt etapele pregătitoare pentru F1 și fiecare șofer trebuie să fie ambițios și competitiv dar, în acelaşi timp pasionat și dedicat.

Lubrifianții pe care Pakelo îi livrează către echipele de curse sunt complet sintetici și în totalitate de calitate italiană. Pentru a obține combinația perfectă între performanță și protecție, departamentul tehnic al companiei lucrează mereu în sinergie cu inginerii echipelor pentru a afla cea mai bună soluție. Într-adevăr, laboratorul Pakelo de analiză joacă un rol important în găsirea celor mai bune soluţii de lubrifiere deoarece procesul, de obicei, începe cu o analiză în profunzime a uleiului deja uzat. Pasul doi se concentrează pe îmbunătățire. Deși formulele nu pot fi dezvăluite, este clar că Pakelo posedă o expertiză întemeiată pe producția de lubrifianți.

Aceeaşi tehnologie a fost utilizată pentru a crea gama Racing Line adresată tuturor celor care dețin un motor de curse care trebuie „hrănit”. Această gamă este compusă din uleiuri de motor (de diferite vâscozități), lubrifianți de transmisie și lichide de frână. Lubrifianții sunt complet sintetici, ceea ce înseamnă că ratele de vâscozitate sunt aproape neafectate de condițiile ambientale și de lucru. Această caracteristică ajută la protecția perfectă și buna întreținere a componentelor. Pakelo este alegerea potrivită pentru provocările din timpul curselor, fie că acestea au loc în sau în afara pistei.

 

EVIA UTILAJE SRL

Str. Drumețului, Nr. 57, Sector 3

031891 București

Mob.: 0720.261.111

office@eviautilaje.ro

www.eviautilaje.ro