LANSARE ZENON 8.20 SI ZENON ANALYZER 3.40

Update-ul din acest an al Platformei Software zenon simplifică din nou planificarea de proiecte și face următorul pas către conectivitatea digitală completă în automatizarea industrială și energetică. Atunci când informația de la procesele de producție nu e analizată și evaluată adecvat, operatorii de echipamente nu o pot folosi la un potențial maxim. În 2020, funcțiile de analiză și raportare automate, flexibile și complexe sunt standard pentru zenon Analyzer 3.40.

zenon 8.20:

  • Autorizare și autentificare simplificată;
  • Web Engine suportă cauzele de alarmă pentru zenon Editor;
  • Scalare zenon cu tehnologia Docker pentru a conserva resurse;
  • Salvarea timpului de proiectare prin folosirea Smart Objects;
  • Sortarea evenimentelor pe categorii în CEL și filtrarea lor după cerințe.

zenon Analyzer 3.40:

  • Analize predictive care vi se potrivesc cerințelor cu librăria pyZan;
  • Antete și subsoluri personalizabile și receptive;
  • Mai multe variabile în diagrama XY;
  • Mai multe filtre de timp pentru mai multe comparații relevante;
  • Până la 50 de template-uri într-un raport.

Îmbunătățiri generale

zenon 8.20 oferă multe îmbunătățiri detaliate în partea de autorizare și autentificare. De exemplu, istoricul parolelor și regulile de complexitate permit acum ca cerințele de securitate să fie îndeplinite cu ușurință. Noi drivere din portofoliu includ, de exemplu, interfețe Euromap 63 pentru mașini de modelat prin injecție. Upgrade-urile pentru web engine acum suportă cauzele de alarmă familiare editor-ului, iar aplicațiile funcționează și mai bine per ansamblu.  

zenon funcționează pe Docker

Odată cu lansarea zenon 8.20, platforma software funcționează acum și pe Docker. Cu tehnologia Docker container, serviciile și procesele sunt izolate unele de celelalte. Toate aplicațiile și funcționalitățile de care zenon are nevoie sunt grupate într-un pachet convenabil care poate fi lansat din propriul său fișier de sistem. În trecut, era posibil să se stocheze central întreaga infrastructură, folosind mașini virtuale, dar nu era întotdeauna o soluție practică datorită resurselor necesare. Cu tehnologia Docker container, acest lucru poate fi obținut într-o manieră care conservă resursele, crescând performanța și facilitând posibilitatea aproape nelimitată de scalare. Pe deasupra, salvează din costurile pentru hardware din moment ce mai multe runtime-uri pot funcționa pe un server. Datele din zenon Runtime sunt stocate pe sistemul gazdă, fiind astfel disponibile în permanență.

Dezvoltare și mai eficientă de proiecte cu Smart Objects

Cu zenon 8.20, utilizatorii își fac proiectele și mai eficiente. Noile Smart Objects reprezintă mai mult decât un upgrade pentru Editor. Smart Objects din zenon sunt o grupare de elemente asemănătoare precum iconițe, variabile sau caracteristici. Odată create, template-urile pentru Smart Objects pot fi folosite de mai multe ori în proiect. Elementelor obținute le sunt atribuite proprietățile definite în clasa superioară (template-urile pentru Smart Objects). Toate elementele și link-urile sunt generate automat de zenon, iar utilizatorul poate ajusta individual fiecare dintre Smart Objects. Deoarece orientarea object-urilor este adânc înrădăcinată în filosofia zenon, întregul conținut poate fi menținut central.  

Sortarea pe categorii a evenimentelor

Pentru a face Chronological Event List (CEL) mult mai eficientă, utilizatorii pot folosi de acum funcția de categorizare din versiunea 8.20. Până acum, toate evenimentele au fost expuse în detaliu, ceea ce putea duce de multe ori la o suprasaturație de informație. De acum, toate evenimentele posibile pot fi alocate uneia sau mai multor categorii. Drept urmare, numai acele intrări care sunt relevante pentru aplicația în curs vor fi afișate. Cu zenon 8.20, sarcinile din zenon Editor acum pot fi editate independent sau lista poate fi extinsă pentru a include categoriile proprii. Un eveniment poate fi alocat mai multor categorii. În baza acestei funcții de categorizare, conținutul poate fi filtrat indiferent de limbă sau de textul afișat.

Proactiv nu reactiv

Librăria pyZan este un update major pentru zenon Analyzer 3.40. Numele combină limbajul de programare Python și zenon Analyzer pentru a scoate în evidență punctele forte ale ambelor tehnologii pentru utilizatori în ceea ce privește analizele predictive. Datorită acestei librării, platforma software zenon, transferă, după caz, date (de proces) detaliate, precum și metadate din zenon Analyzer. Utilizatorii pot procesa mai departe aceste date în proiecte personalizate după cerințele lor, folosind Python și lucrând în afara zenon-ului. Acest lucru permite utilizatorilor să programeze fără probleme, dotându-i pentru orice scenariu.  

Rapoarte în Design Corporate

Pentru a putea personaliza mai bine rapoartele în zenon Analyzer, design-ul antetelor si subsolurilor poate fi aliniat la standardele corporate. În antet se pot introduce nu numai texte, dar și culori și grafică, precum logo-uri. Toate aceste modificări pot fi salvate ca template-uri și refolosite. În plus, în zenon Analyzer 3.40, lățimea pentru antet și subsol poate fi ajustată dinamic, iar rapoartele sunt adaptate automat la toate formatele.

Vizualizări flexibile de diagrame

Vizualizarea diagramei XY este și mai versatilă în zenon Analyzer 3.40.  Anterior, nu era posibil cu acest tip de raport să se creeze o relație între mai mult de două variabile. Noua lansare permite utilizatorilor să compare variabile multiple într-o diagramă. De exemplu, valorile pentru variabile precum presiune, densitate sau consum electric pot fi puse în relație cu temperatura și prezentate într-o diagramă. Acest lucru oferă noi informații despre procesele de producție. Adițional, cantitatea de maculatură poate fi redusă semnificativ, ceea ce duce la soluții de raportare flexibile și sustenabile pentru operațiunile de producție.

Mai multe intervale de timp în rapoarte

zenon Analyzer 3.40 oferă utilizatorilor de două ori mai multe filtre de timp într-un raport. Zece intervale de timp sunt acum suportate, față de cele cinci de până acum. Această îmbunătățire a venit direct din feedback-ul primit de la clienți și oferă mai multă informație relevantă cu privire la mai multe intervale de timp, cu scopul de a ajuta clienții să ia decizii mai bune. Opțiunile de raportare cu zenon Analyzer 3.40 au fost de asemenea extinse. Cincizeci de template-uri de raportare pot fi acum afișate într-un singur raport, ceea ce crește posibilitățile de raportare pentru utilizatori.

Îmbunătățește-ți cunoștințele gratuit!

Vei descoperi noile caracteristici și îmbunătățiri aduse versiunii noi de zenon când te vei înscrie la cursul online gratuit zenon update. A lucra după instinct e bine, dar a ști e și mai bine!

 

Distribuitor Romania: Kreatron Automation SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro