LANSARE ZENON 11. SOLUȚII PENTRU A PREÎNTÂMPINA PROVOCĂRILE VIITOARE

Odată cu MTP Suite, zenon 11 introduce un instrument puternic care ajută companiile să se asigure că procesele lor de producție rămân destul de flexibile pentru a face față provocărilor viitoare. Noua versiune a platformei software zenon include de asemenea îmbunătățiri ale modulelor Batch și Report Engine. În plus, mai multă vizualizare web și mai multe interfețe adăugate asigură un impact pozitiv asupra afacerii.

Noutăți pe scurt:

  • Securitate de ultimă generație bazată pe autentificarea multifactor;
  • Orchestrarea proceselor cu standardul MTP;
  • Utilizare îmbunătățită și o fiabilitate mai mare a procesului cu modulul zenon Batch;
  • Lista de alarme, de evenimente și Extended Trend în Web Engine;
  • Interfețele Werum MSI și CIM-CGMES oferă noi opțiuni.

În zenon 11, Alarm Shelving ajută utilizatorii să gestioneze alarmele în siguranță, în conformitate cu ISA-18.2-2016 și IEC 62682. Autentificarea multifactor de ultimă generație oferă securitate adițională împotriva accesului nedorit. În plus, rețelele zenon acum pot fi criptate cu certificate TLS v1.3. 

Conectați & produceți cu Module Type Package

Standardul multi-industrial MTP suportă modularizarea consistentă în producție. Începând cu versiunea 11, acest standard este acum inclus nativ de zenon. Părți mari ale sistemului de inteligență de control și reglementare au fost mutate în module care pot fi ușor orchestrate într-un nivel superior de orchestrare a procesului (zenon POL) și adaptate la cerințele de producție. Smart Objects oferă baza acestor activități. zenon POL și Engineering Studio interacționează automat și fără probleme. Toți pașii de lucru sunt transferați independent către zenon Service Engine. Astfel, un sistem de control al procesului (PCS) sau un sistem de control distribuit (DCS) este generat complet automat.

Raportare pe loturi și redundanță

Cu zenon 11, modulul zenon Batch câștigă o utilizare îmbunătățită. Sincronizarea cu arhivele a fost, de asemenea, implementată cu scopul de a ușura configurarea. Rapoartele sunt generate automat de îndată ce un lot este terminat. O altă caracteristică a acestei versiuni este sincronizarea continuă oferită de zenon între server și standby, datorită redundanței fiabile. Deci, procesarea loturilor continuă, chiar dacă serverul se defectează.

Vizualizare în browser

Soluțiile HMI beneficiază de noile vizualizări bazate pe web. În plus, noua versiune acceptă liste de alarme și evenimente, ecrane standard și tendințe extinse. De exemplu, diagramele Gantt sunt afișate direct în browser și actualizate în timp real. Pentru prima dată, ingineria este realizată fără compilare suplimentară pentru HTML5. De asemenea, este acum posibil ca mai mulți utilizatori să lucreze cu motorul de service independent și în paralel prin intermediul browserului.

Conectivitate la cerere

zenon 11 include interfețe noi. Interfața Werum MSI este un conector care poate fi configurat împreună cu zenon Service Engine. Permite conectarea mașinilor și liniilor de producție la Werum PAS|X. Aceasta este o inovație utilă pentru companiile din industria științelor vieții. În industria energetică, interfața CIM-CGMES se bazează pe colorarea automată a liniilor și modelarea echipamentelor în zenon pentru a asigura crearea de modele de rețea în cadrul cerințelor legale ale Redispatch 2.0.

Raportare ușoară

Evaluarea și procesarea eficientă a datelor devin din ce în ce mai importante, iar zenon face tot posibilul pentru a-și ajuta clienții. Cu zenon 11, Report Engine este acum conectat la Data Storage. Acest lucru permite ca datele istorice stocate acolo să fie folosite pentru rapoarte. Listele de alarme și evenimente exportate în mod continuu pot fi, de asemenea, păstrate în Data Storage.

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro