Înființată în 1882 de către Carl Gustav Putsch, Knipex exportă scule profesionale încă din perioada interbelică. În 1954 a fost creată divizia de export cu scopul de păstra renumele excelent de care se bucură şi astăzi în Europa. Pas cu pas, cleştii Knipex au pătruns şi pe pieţe îndepărtate precum: America, Australia, Asia sau Africa. Rămas fidel conceptului “Knipex Quality – Made în Germany”, produsele sunt exportate şi astăzi în peste 100 de ţări din întreaga lume, fiind unul dintre liderii de piaţă în producţia de cleşti, patenţi şi scule pentru profesionişti.

“Estimările noastre pentru anul 2013 s-au dovedit realiste, până la nivelul lunii septembrie, Knipex înregistrând o creştere a vânzărilor de 8%, în condiţiile în care piaţa a suferit o uşoară contracţie, consolidându-ne poziţia în piaţa din România. Aşteptăm cu interes anul 2014, an în care Knipex va prezenta câteva noutăţi deosebite în cadrul unui eveniment de tradiţie în Europa, târgul de scule de la Koeln, din 9 -12 martie 2014. Astfel, credem într-un progres moderat al vânzărilor, corelat cu o mai mare apropiere faţă de clienţii din comerţ, industrie şi faţă de meseriaşii care cred în lucrul de calitate cu scule profesionale, Made in Germany” a declarat dl. Răzvan Urdorea, Product Manager, Knipex România.

Piaţa din România reprezintă o pagină recent deschisă în istoria longevivă a companiei. În timp, numele Knipex a câştigat tot mai mulţi adepţi printre meseriaşii din diferite domenii de activitate. Compania Sesto International din Cluj Napoca a început să distribuie cleştii Knipex încă din anul 1999, îmbinând vizitele la clienţii finali cu un sprijin tehnic dedicat, reuşind astfel să îşi pună la punct o strategie dar şi o reţea de clienţi bine dezvoltată, într-o continuă creştere.

Inovaţiile sculelor Knipex nu se opresc doar la detaliile tehnice, care redau acel anumit „extra”. Inovator este şi modul în care acestea sunt prezentate clienţilor, prin prezentări practice în cadrul cărora avantajele sculelor Knipex devin evidente.

Knipex E-Crimp

Knipex E-Crimp este un produs nou, dezvoltat împreună cu specialistul în sisteme de crimpare, firma Rennsteig. Acesta simplifică enorm procesul de sertizare a papucilor de dimensiuni mari, care necesită un efort manual considerabil. Totul este posibil prin intermediul unui dispozitiv electro-mecanic, fără ulei, fără efort, cu mentenanţă redusă şi acumulator Li-Ion de mare capacitate. Nu are în componenţa sa părţi hidraulice şi este ideal pentru crimparea diametrelor mari precum papucii de cablu de până la 25 mm² ori a ferulelor (manşoane aderente) de până la 50 mm².

Foarfeca pentru tăierea cablurilor cu clichet

Necesitatea tăierii cablurilor groase există în permanenţă, fie că vorbim de turbine eoliene, staţii de transformare ori şantiere. De obicei, pentru acest tip de operaţiuni sunt folosite sisteme electrice de tăiere. Această foarfecă este dedicată tăierii cablurilor de diametre mari. Se poate utiliza cu uşurinţă, chiar şi cu o singură mână, în funcţie de grosimea cablului, putând tăia cabluri de cupru sau aluminiu, cu diametre de până la 60 mm. Este solidă dar în acelaşi timp compactă.

Autor: Silviu Mustățea

 

 

Urdorea Razvan Lucian

Product Manager Romania

Tel: 0744 605010

Fax: 0264 448911

E-Mail: razvan@knipex-romania.com

Web: www.knipex.com

 

Sesto International SRL

Str. Teleorman 38 A

400573 Cluj Napoca

Tel:  0264 462628

Fax: 0264 448911

E- Mail: info@sesto.ro

Web: www.sesto.ro