Klingspor a adus pe piață produse abrazive performante pentru prelucrarea metalelor și materialelor de construcții, precum:

– discuri de debitare și polizare pentru oțel sau inox;

– discuri diamantate pentru tăierea și șlefuirea betonului sau asfaltului.

Produsele Klingspor vin cu numeroase avantaje, oferind astfel utilizatorilor un randament excelent, ceea ce conduce în final la reducerea costurilor pe operație:

– durabilitate sporită

– agresivitate ridicată

– preț competitiv

Calitatea și siguranța în exploatare a produselor Klingspor sunt criterii esențiale pentru companie, produsele sunt proiectate și testate de către Departamentul de Cercetare și Dezvoltare din Haiger, Germania, iar producția se realizează în fabricile proprii Klingspor dotate cu tehnologii de fabricație ultramoderne. Toate produsele Klingspor sunt verificate și certificate în conformitate cu Normele Europene și Standardele oSa® – Organizația pentru Siguranța Abrazivelor la care Klingspor este membrul fondator.

Disc de polizare Klingspor Kronenflex® A 24 R/36 Special

Discul de polizare A 24 R/36 Special cu grosime de 6mm și diametre de la 115mm la 180mm, destinat aplicațiilor de degroșare și debavurare a pieselor metalice, atât pe oțel cât și pe oțel inoxidabil, asigură o excelentă rată de îndepărtare a materialului prelucrat, în special la prelucrarea canturilor și cordoanelor de sudură.

Raportul excelent preț/performanță face ca acest disc să fie din ce în ce mai prezent în industria de prelucrare a metalului, în special în domeniile de activitate unde cerințele privind timpul de execuție și calitatea prelucrării sunt foarte exigente. Utilizarea acestui tip de disc a adus utilizatorilor reale beneficii materiale, precum reducerea costurilor cu manopera, diminuarea cantității de material abraziv consumat și creșterea productivității în zonele de polizare.

Domenii de activitate din industria grea unde se regăsește acest produs:

– Industria constructoare de mașini și utilaje;

– Industria petrolului și gazelor naturale – construcții instalații de foraj și mentenanță;

– Industria navală – construcții nave fluviale și maritime;

– Construcții și confecții metalice.

Disc de debitare Klingspor Kronenflex® The EDGE  2 in 1 Special

Încă din 1893 Klingspor a impus noi standarde mondiale în domeniul tehnologiei abrazive. În 1950 Klingspor a schimbat lumea prin inventarea discului de debitare de mare viteză marca Kronenflex®. Astăzi Klingspor prezintă evoluția în domeniul discurilor de debitare – noul disc marca Kronenflex® The EDGE 2 in 1 Special, destinat tăierii oțelului și oțelului inoxidabil.

Proiectat de utilizatori – realizat de Klingspor. Testat și aprobat în industrie, depășește așteptările utilizatorilor.

Utilizatorii au cerut un disc cu următoarele caracteristici:

– Tăiere ușoară – “apăsare redusă pe polizor”

– Tăiere uniformă – “tăieturi netede cu bavuri minime”

– Vibrații reduse – “stabilitate laterală și șocuri atenuate la tăiere”

Klingspor oferă prin discul Kronenflex® The EDGE 2 in 1 Special:

– Timp de tăiere redus și durabilitate sporită

– Formare minimă de bavură

– Sarcină termică redusă

Kronenflex® The EDGE 2 in 1 garantează utilizatorilor:

– Siguranță – certificată de simbolul siguranței OSA®

– Performanță

– Productivitate

Discul The EDGE 2 in 1 Special se livrează în cutia etanșă din plastic marca Kronenflex®, pentru o performanță de durată și protecție împotriva umidității.

Disc de debitare Klingspor Kronenflex® A 946 TZ Special

Noul disc de debitare Klingspor Kronenflex® A 946 TZ Special cu o grosime de 1,6mm pentru diametrele de la 115mm până la 180mm și o grosime de 1,9 mm pentru diametrul de 230mm, combină excelentele performanțele de tăiere cu stabilitatea laterală ridicată.

Aceste discuri oferă argumente convingătoare, în special în aplicațiile de zi cu zi, atunci când se prelucrează secțiuni transversale de grosime medie, precum țevi, profile și armături. Aceste avantaje, combinate cu o gamă largă de aplicații, fac ca discul A 946 TZ Special să devină cel mai potrivit pentru utilizarea zilnică în prelucrarea metalelor.

Discul A 946 TZ Special nu conține particule de fier, sulf sau clor, prin urmare prelucrarea oțelului inoxidabil se va face în condiții protejate împotriva contaminării.

Tăierea rapidă, formarea minimă de bavură și temperatura scăzută în zona de tăiere, toate acestea la un preț competitiv, sunt cele mai importante caracteristici ale noului disc A 946 TZ Special.

Locurile în care se utilizează discurile de tăiere de mare viteză sunt de cele mai multe ori predispuse riscurilor de accidentare. Umiditatea, murdăria și deteriorarea cauzate de depozitarea necorespunzătoare pot pune în pericol performanțele discurilor de tăiere și, mai presus de toate, siguranța utilizatorilor.

Noua cutie din plastic Kronenflex® Klingspor oferă acum soluția: comparativ cu păstrarea în cutie din carton, în cutia din plastic discurile își păstrează proprietățile așchietoare o perioadă îndelungată, obținându-se astfel  pe termen lung un plus de performanță de pana la 40 la suta și o depozitare în mediu uscat și în condiții de maximă siguranță.

Disc diamantat pentru tăierea betonului DT 350 B Extra

Segmentele cu înălțimea de 10mm ale noului disc diamantat de debitare DT 350 B Extra, sudate cu laser și optimizate pentru aplicații de tăiere a betonului, permit o viteză de tăiere de 80m/s respectiv 100m/s și o durată de viață ridicată la aproape toate materialele pe bază de beton, chiar și la beton cu armături de grosime medie.

Acest disc a fost proiectat în Germania în laboratoarele Klingspor și realizat în Europa în propria fabrică Klingspor, ce beneficiază de cele mai noi tehnologii de fabricație.

DT 350 B Extra se pretează pentru o gamă variată de întrebuințări civile și industriale – de la debitarea materialelor de construcții din beton universal prefabricat precum borduri și pavaje, cărămizi de fundație, șape și pardoseli – până la debitarea umedă și uscată a plăcilor din beton destinate traficului pietonal, rutier.

Discul DT 350 B Extra se poate folosi atât pe polizoarele unghiulare cu diametre de 125mm si 230mm, cât și pe mașinile staționare sau mașinile de debitat cu motor termic cu diametrul de 350mm.

Discul a convins printr-un raport excelent de preț/performanță, ceea ce i-a determinat pe utilizatori să-l poziționeze cu mult în fața produselor similare.

Website-ul companiei, www.klingspor.ro, este cel mai rapid si comod mod de informare despre produsele Klingspor oferind utilizatorilor informații complete despre produsele si tehnologiile abrazive, cu multiple posibilități de selecție și filtrare a gamei disponibile in funcție de materialele prelucrate, aplicațiile sau specificațiile necesare.