KEMPPI – SOLUTII PERFORMANTE PENTRU SUDARE

Noile modele produse de Kemppi MasterTig MLS ACDC sunt potrivite pentru sudarea metalelor, în special a aluminiului şi a oţelului inoxidabil, precum și pentru sudarea de tip MMA cu electrod învelit. Echipamentele pot fi folosite pentru sudarea manuală, precum și în aplicații de sudare mecanizată. Această gamă oferă cele mai avansate echipamente pentru sudare de tip WIG-TIG.

Gama de produse conţine echipamente de din două clase de amperaj: MasterTig MLS 2300 ACDC, care este destinat utilizării cu alimentare monofazată şi modelele MasterTig MLS 3000/3003 ACDC, concepute pentru rețele de alimentare cu energie în trei faze. Într-un model de multi-tensiune (3003), tensiunea de alimentare poate fi de 230-460V.

Sarcina maximă a dispozitivelor în trei faze pentru sudura de tip WIG-TIG este de 300 amperi, cu un ciclu de 40%. Chiar și în utilizare continuă, sarcina poate fi de 190 amperi. Prin aplicarea unei tehnologii speciale de tip PFC, puterea de sudare este mărită. Puterea maximă este de 230 amperi, iar în utilizarea continuă, sarcina poate fi de până la 170 amperi.

plasmaserv text 1

Toate caracteristicile necesare pentru sudarea WIG-TIG

MasterTig MLS ACDC permite sudarea cu orice tip de curent: AC, DC + și DC–. În plus, permite utilizarea unei combinaţii de AC și DC sau MIX TIG. Panourile de control digitale oferă toate funcțiile de bază necesare tehnicii WIG-TIG, plus un număr mare de caracteristici suplimentare utile care îmbunătățesc calitatea și productivitatea sudurii. Setarea parametrilor de sudare este ușoară, iar setările unice de sudură specifice pot fi salvate folosind o funcție specială. Există, de asemenea mai multe dispozitive disponibile pentru controlul de la distanţă.

Cercetarea proceselor de sudură

Unităţile Kemppi desfăşoară în continuu activităţi de cercetare în tehnologia de sudare. Rezultatele au fost utilizate în dezvoltarea gamei de produse MasterTig MLS ACDC. În laboratoarele de sudură, acțiunea arcului de sudare poate fi încetinită folosind o cameră de mare viteză, astfel încât este posibil să se analizeze fenomenele care au loc în arc, în foarte mare detaliu. Acesta este modul de cercetare care contribuie la dezvoltarea produselor şi ajută la crearea de noi caracteristici, din ce în ce mai eficiente pentru aparatele de sudare Kemppi. Acest tip de cercetare se află în spatele multor inovații Kemppi, care au promovat tehnologia de sudare pe piața mondială.

Inovațiile sunt create în colaborare cu clienții

Rețeaua Kemppi este totdeauna în contact cu utilizatorii produselor și serviciilor Kemppi din întreaga industrie de sudare. Experiențele utilizatorilor și feedback-ul lor sunt colectate și luate în considerare în dezvoltarea de noi modele și servicii. Astfel, dezvoltatorii de produse Kemppi pot oferi soluţii adaptate pentru sudarea profesională pe șantierele navale, în ateliere metalice şi oriunde piesele de metal sunt unite fie manual, fie cu ajutorul unui robot de sudare.

plasmaserv text 2

MicroTack

Sudarea de tipul Tack este o fază importantă înainte de sudarea solidă. MasterTig MLS ACDC este dotat cu o funcție MicroTack, care facilitează sudarea de tip Tack, în cazurile în care materialele care urmează să fie îmbinate sunt subțiri sau au diferite grosimi. Cantitatea de căldură rămâne extrem de scăzută în sudarea MicroTack, permiţând utilizatorilor să creeze suduri îngrijite, fără deformări. Acest lucru face sudura mai rapidă și crește productivitatea muncii.

www.plasmaserv.ro