KEMPPI – SOLUTIA COMPLETA PENTRU VALIDAREA ECHIPAMENTELOR DE SUDURA

Kemppi ArcValidator reprezintă o soluție automatizată și universală pentru validarea preciziei echipamentelor de sudură cu arc. Soluția ArcValidator face procesul de validare cu până la 80% mai rapid. ArcValidator oferă o soluție simplificată, sprijinind verificarea locală a calității prin măsurători standardizate ale curentului și tensiunii. Acesta suportă procesele de sudură MMA, MIG-MAG, precum și TIG-WIG și este universal compatibil cu aproape orice echipament standard de sudură.

ArcValidator ghidează și îndrumă tehnicianul de-a lungul întregului proces de validare prin instrucțiuni clare, afișate pe ecran. Toate datele de validare sunt înregistrate pe ArcValidator DataStick și utilizate pentru raportul final de validare și în certificatul oficial realizat de software-ul pentru computer. Fiecare validare are un număr unic de referință, oferind un avantaj valoros sistemului în cazul lucrărilor pe șantiere de scară largă, cu flote de aparate de sudură sau al mai multor vizite de service efectuate într-o zi de lucru la clienți cu șantiere mai mici.

Calitatea verificării

ArcValidator îndeplinește cerințele celor mai recente standarde, măsurând componentele necesare și asigurându-se că echipamentele de sudură pot îndeplini standardele necesare pentru reglarea precisă la valorile WPS/de calitate specificate.

Validarea echipamentelor de sudare este necesară pentru a asigura menținerea nivelului standardizat de precizie și calitate. De exemplu, în cazul echipamentelor de sudură MIG-MAG, acest lucru se face prin măsurarea preciziei și consecvența rezultatului sudurii – curentul, tensiunea, precum și viteza de alimentare cu sârmă. În plus, trebuie confirmată repetabilitatea în reglarea acestor parametri.

ArcValidator are la bază cerințele definite în standardul european EN 50504 privind validarea echipamentelor de sudură cu arc. Conformitatea cu standardul de validare este asigurată prin calibrare anuală, ce poate fi efectuată de atelierul service Kemppi.

Instrumentele de raportare

Acestea sunt responsabile pentru garantarea faptului că datele de validare sunt înregistrate clar și precis, iar crearea de certificate este automatizată. Software-ul pentru computer Kemppi ArcValidation este ușor de folosit, cu un aspect clar și concis, oferind și o secțiune de „ajutor și îndrumare” pentru operatorii debutanți.

Validarea automată a sudurii

Pentru gama de echipamente avansate Kemppi FastMig și KempArc este disponibil și un mod de validare automată. ArcValidator controlează și utilizează automat echipamentele validate – o sursă de alimentare sau un derulator – prin conexiunea de comandă de la distanță în timpul procesului de validare.

Utilizatorul poate alege validarea standard (precizie normală) sau validarea de precizie (nivel înalt de precizie) în conformitate cu standardul european EN 50504.

23.4.2014: Kemppi @ HR Service Lahti. Kuva: Julius Koivistoinen

Caracteristici:

– Rapid și precis cu toate mărcile și modelele de aparate de sudură;

– Complet automatizat pentru cele mai sofisticate echipamente Kemppi;

– Ghidare pas cu pas prin proces;

– Include software pentru computer și crearea de certificate;

– Măsurare integrată a vitezei sârmei;

– Respectă cerințele standardului EN 50504.

 

Interviu cu Tiberiu Vărzar, Director Vânzări Plasmaserv:

Easy Engineering: Cum a fost anul 2015 pentru compania Plasmaserv?

Tiberiu Vărzar: În primul rând, dorim să mulțumim partenerilor şi colaboratorilor noştri pentru relaţiile de bună colaborare avute pe parcursul celor peste 10 ani de activitate ale companiei Plasmaserv. În permanență încercăm să ne ghidăm după sloganul nostru: Profesionişti în sudare şi tăiere! De aceea oferim doar produse şi servicii profesionale, adresate tuturor celor care lucrează în domeniul prelucrării metalelor.

În anul abia încheiat am oferit cele mai bune soluţii tehnice şi suport tehnologic într-o piaţă în dezvoltare şi expansiune. Noutățile din domeniul aparatelor de sudare şi tăiere, gama extinsă de consumabile şi accesorii pentru prelucrarea metalelor, maşinile CNC de prelucrare tot mai performante, soluţiile software pentru automatizarea şi eficientizarea proceselor de sudură şi tăiere sunt doar câteva din ofertele şi realizările noastre din 2015.

E.E: Ce feedback ați avut de la clienți în acest an?

T.V: Comunicarea şi suportul tehnic oferit partenerilor a fost, de

asemenea, o direcție pe care ne-am concentrat şi direcţionat investiţiile. Participând la cele mai importante târguri tehnice şi de prelucrare a metalelor, oferind demonstraţii de utilizare a echipamentelor, am venit în întâmpinarea clienţilor, aducându-le mai aproape noutăţile şi inovaţiile din domeniu.

E.E: Care sunt planurile companiei pentru anul 2016?

T.V: Un nou site, magazin (webshop) online, o nouă imagine a companiei, o comunicare şi o prezenţă mai activă pe piaţă şi în mediul online. De asemenea, vom fi mai aproape de partenerii noștri cu numeroase soluţii şi inovaţii pentru automatizarea proceselor de sudare şi tăiere. Dezvăluim doar câteva echipamente mecanizate pentru eficientizarea sudării, cum ar fi sisteme pentru sudare orbitală MIG-MAG şi WIG-TIG. Prezenţa Plasmaserv, a produselor şi serviciilor oferite va fi tot mai vizibilă, iar partenerii şi colaboratorii vor fi cu adevărat prietenii noştri.

www.plasmaserv.ro