INSIGHT@ARRK – FOCUS PE MANAGEMENTUL TERMIC 

Managementul termic – de la un sistem neobservat special construit până la un șurub de reglare influent pentru creșterea intervalului în variantele alternative de acționare. 

În vehiculele electrice, sistemul de management termic este unul dintre cele mai importante sisteme de maximizare a autonomiei, alături de conceptul de propulsie și de baterie. În consecință, sunt dezvoltate arhitecturi de circuite eficiente pentru strategii moderne de operare care utilizează atât căldura reziduală de la componentele vehiculului, cât și condiționează în mod special componentele sensibile, cum ar fi bateriile. Managementul termic este completat cu un concept de control inteligent care se adaptează individual nevoilor de utilizare a vehiculului și cerințelor de funcționare a condusului, cu prioritizarea gamei.

Image source: ARRK Engineering GmbH

Pentru a putea oferi clienților noștri o soluție completă de management termic, combinăm întregul spectru de competențe solicitate în compania noastră:

  • Arhitectura și designul circuitelor 
  • Determinarea confortului cabinei 
  • Strategia de control 
  • Dispozitive de control și dezvoltare software 
  • Proiectare si integrare sisteme de management termic 
  • Validare (componente și sistem) 

Fie că este vorba de un motor pe benzină, diesel, hibrid sau BEV, la ARRK Engineering lucrăm cu clienții noștri la toate nivelurile și în toate domeniile pentru a dezvolta sistemul de management termic potrivit pentru aplicația lor particulară. Cu expertiza noastră interdisciplinară, putem dezvolta subsisteme de răcire, încălzire și aer condiționat, precum și un sistem global eficient și îl putem adapta la cazul specific al clientului.

Image source: shutterstock/ Freedom Studio (ID 1332156827)

Abordarea noastră interdisciplinară combină proiectarea, simularea, controlul și testarea pentru a găsi soluția ideală pentru provocările clienților noștri. Consultăm, ne asumăm sarcini individuale și proiectăm sisteme complete în toate fazele procesului de dezvoltare, atât în lumea virtuală, cât și în cea reală, pe tot globul. 

Împreună cu partenerul nostru consacrat IPETRONIK GmbH & Co.KG, avem o experiență unică în dezvoltarea sistemelor de management termic, ceea ce ne permite să acoperim toate disciplinele și să oferim clienților noștri propuneri de dezvoltare holistică care să răspundă nevoilor acestora. 

În legătură cu gândirea din spatele soluțiilor inovatoare și eficiente pentru clienți, au apărut la intervale regulate și abordări metodologice, pe care le-am urmărit mai departe și din care, de exemplu, am dezvoltat propriul software pentru confortul interior și managementul termic numit „Theseus-FE ” (https://www.theseus-fe.com/). În combinație cu acest software, folosim un manechin termic fizic pentru a asigura o evaluare obiectivă a confortului. Acest lucru are ca rezultat, la rândul său, noi abordări pe care sunteți binevenit să le vizualizați pe pagina noastră de pornire. 

Image Source: istock hiphotos35 (ID 615793348)

Găsiți mai multe detalii despre portofoliul nostru pe site-ul nostru de competențe individual de management termic.

ARRK ENGINEERING GMBH

Frankfurter Ring 160, 80807 Munich

Phone: +49 (0)89 31857-0

Fax: +49 (0)89 31857-111

ARRK Research & Development SRL

13-21 Fabricii de Chibrituri Street 

ICPIAF building, 4th, 5th, 6th, 7th and 8th floor

400254, Cluj-Napoca, Romania

E-mail: info@arrk-engineering.com

Internet: www.arrk-engineering.com