INOVATII IN PRODUCTIA INDUSTRIALA DE MOBILIER DE LA FELDER GROUP

De peste 60 de ani, Felder Group proiectează, produce și livrează utilaje pentru producția de mobilier din lemn și PAL/ MDF și este recunoscut în toată lumea pentru zeci de inovații în domeniu. În era industrializării 4.0, în centrul de cercetare-dezvoltare de lângă Inssbruck, inginerii austrieci continuă să proiecteze soluții tehnice inovatoare pentru a le oferi producătorilor de mobilă soluții practice de producție 4.0.  

În contextul scăderii forței de muncă calificată din producție, dar și nevoia crescândă de precizie, confort și rapiditate în prelucrare, Felder Group a dezvoltat soluții software și hardware inovatoare. Acestea ușurează munca operatorilor și suplinesc complet unele dintre sarcinile acestora, eficientizează întregul flux de producție și asigură precizie în prelucrare chiar și la nivel de lucru intensiv.

Precizie, rapiditate și confort în prelucrarea CNC: realitatea augmentată pentru poziționarea și fixarea pieselor, sistem de poziționare cu LED

Sistemul virtual de poziționare a consolelor și pieselor pe masa de lucru CNC cu ochelari VR permite operatorului CNC să vadă conturul virtual al consolelor și al pieselor și le poate poziționa precis în funcție de programul de lucru. Astfel, se economisește timp în pregătirea de lucru și se reduce rata erorilor de prelucrare.

Sistemul de poziționare cu LED indicăventuzele și consolele care trebuie poziționate și poziția exactă a acestora în câmpul de lucru al CNC-ului în funcție de programul de lucru. Astfel, operatorii câștigă timp în pregătire și evită erorile de prelucrare.

Comunicare între mașini (automatizare): eficiență sporită în fluxul de producție cu cititoare de coduri de bare

Pe scurt, piesele trec de la o etapă de prelucrare la alta fără ca operatorii să mai piardă timp făcând calcule sau identificând piesele corespunzătoare fiecărui corp de mobilier în parte. Imprimanta cu software integrat generează etichetele în funcție de etapa de lucru în care se află piesa. Când piesa de lucru vine de la tăiere sau aplicarea cantului, operatorul trebuie doar să scaneze codul de bare de pe eticheta lipită pe piesă și software-ul de operare recunoaște programul de lucru. Tot ce trebuie să mai facă operatorul este să așeze piesa pe masa de lucru și să pornească CNC-ul pentru efectuarea găurilor și frezărilor necesare.

Rapiditate și eficiență cu sisteme automate de încărcare și roboți pentru manipularea pieselor

Folosirea unui sistem automat de încărcare asigură un flux de lucru constant, fără timpi morți și o manipulare mai confortabilă a panourilor de dimensiuni mari în prelucrarea CNC. Sistemele permit alimentarea panourilor, poziționarea și alinierea acestora pe masa CNC-ului, ceea ce înseamnă economie de timp și productivitate mai mare.

Un robot poate ușura sau înlocui complet munca unui operator, nu necesită supraveghere continuă și asigură un flux de lucru constant. Un sistem inteligent de manipulare poate realiza automat alimentarea, descărcarea, etichetarea și stivuirea pieselor finalizate. Astfel, crește productivitatea și se pot reduce costurile de operare.

www.felder-gruppe.ro