HYPERFY, INOVAȚIE ÎN SECURITATEA FIZICĂ

În ADN-ul Hyperfy se regăsesc platformele software dezvoltate în întregime intern, cu obiectivul de a depăși limitările date de soluțiile clasice bazate pe pază umană. Astfel, compania consolidează securitatea fizică prin tehnologie. Practic, Hyperfy oferă soluții complete și inovatoare, fiind pentru clienți un singur punct de contact pentru toate serviciile de securitate fizică: de la implementare tehnică și mentenanță la monitorizare, intervenții rapide și dezvoltare de platforme software.

Partener interviu: Lucian Mățăoanu, CEO Hyperfy.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Lucian Mățăoanu: Oferim servicii end-to-end pentru securitate fizică și siguranță, activitățile principale fiind: dezvoltarea de platforme software specifice acestei arii, implementare și mentenanță tehnică, precum și monitorizare 24/7 în dispeceratul propriu.

E.E: Care sunt noutățile in materie de produse noi?

L.M: Cel mai recent produs lansat pe piață este MotionMask, o platformă web de blurare video pe bază de inteligență artificială (AI), ce răspunde nevoilor diversificate ale companiilor în ceea ce privește conformitatea cu normele GDPR. Practic, am creat un instrument online astfel încât utilizatorii au posibilitatea să anonimizeze într-un mod facil elemente specifice din materiale video, respectiv persoane și autoturisme.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

L.M: Suntem singura companie din România cu echipă in-house de peste 40 de dezvoltatori și data scientists, dedicată dezvoltării de platforme software integrate pentru industria de securitate fizică. Printre soluțiile software din portofoliu se numără: CAVI Smart Monitoring (platformă IoT pentru monitorizarea și gestionarea infracturilor complexe de securitate fizică), CAVI Share Alert (dedicată eficientizării serviciilor de intervenție rapidă), Matrisk (aplicație destinată evaluării riscurilor la securitate fizică) și MotionMask (soluție web de blurare video bazată pe AI). 

Platformele software sunt punctul central al serviciilor oferite de Hyperfy, însă venim cu soluții complete pentru nevoile legate de securitatea fizică a clienților. Echipa noastră de specialiști se ocupă de auditul echipamentelor deja existente într-o locație, de proiectarea infracturii de securitate fizică, apoi de instalarea și punerea în funcțiune a echipamentelor de securitate. Avem echipe la nivel național astfel încât putem răspunde nevoilor clienților indiferent de zona din România în care se află. Mai mult, solicitările clienților sunt gestionate în timp real de către propriile noastre centre de operațiuni, având 2 dispecerate – unul în București, celălalt în Brașov.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

L.M: Piața de securitate fizică din România, în special cea formată din integratori și echipe de instalare, este extrem de fragmentată. Companiile mari au probleme reale în a găsi parteneri pe măsura nevoilor și ambițiilor lor, tocmai de aceea vom juca un rol activ în consolidarea pieței în perioada următoare, prin expansiune și parteneriate. Astfel vrem ca marile companii și nu numai să vadă în noi un partener pe care să se poată baza, predictibil, de încredere. Nu mai este important să găsești cel mai mic cost, ci să ai parteneri pe termen lung, care să îți fie alături următorii 5-10 ani.

Altfel, tehnologiile de ultimă generație încep să devină pilonii principali în tranziția către digitalizare a industriei de securitate fizică. Cercetările de piață estimează că va ajunge la o valoare de peste 200 miliarde de dolari până în 2030 la nivel global.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

L.M: Soluțiile bazate pe inteligență artificială și proiectele as a service se numără printre cele mai puternice tendințe în industria de securitate fizică. 

Clienții noștri au testat deja aceste noutăți în anii anteriori, astfel că, în a doua jumătate a anului trecut, am început deja scalarea acestor soluții, bugetând sute de locații care se vor digitaliza și prin soluții de pază perimetrală, prin automatizarea fluxurilor de intrări-ieșiri, precum și prin acces la analize (analytics) legate de comportamentul clienților. Hyperfy nu doar urmărește aceste trenduri, ci ne și poziționăm ca inovator și deschizător de drumuri în folosirea tehnologiei pentru transformarea industriei de securitate fizică.

Folosirea infrastructurii de securitate pentru automatizarea fluxurilor, reducerea de costuri cu paza umană sau funcționalități de inteligență artificială aplicate pe fluxuri video în scop de business au fost nu doar deschizătoare de drum, ci și scopul multor proiecte. Astfel, am fost alături de clienții noștri în procesele de digitalizare, iar rezultatele vorbesc de la sine – reduceri de costuri de până la 50%, precum și valoarea adăugată dată de insight-urile reieșite din analize și rapoarte de business.

Mai mult, pentru a veni în ajutorul clienților noștri, lucrăm și cu un model de „Securitate ca serviciu”, mai exact luăm asupra noastră presiunea investiției imediate, finanțând proiectele. Astfel, clienții se pot bucura de beneficiile unei soluții care să îi ajute pe termen lung, plătind doar un abonament lunar.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

L.M: Încercăm să aducem inovație în toate produsele software pe care le lansăm. CAVI Share Alert și MotionMask sunt doar două exemple.

CAVI Share Alert este o platformă unică pe piața din România. Este un concept inovativ similar serviciilor de tip ridesharing, dedicat eficientizării serviciilor de intervenție rapidă. Platforma agregă mai mulți furnizori de servicii de intervenție, iar în momentul de față avem peste 65 de firme de intervenție înrolate în sistem. Procesul de tratare al alarmelor este automatizat, iar intervențiile de securitate sunt alocate automat către cel mai apropiat echipaj. Astfel, clienții beneficiază de cel mai scurt timp de intervenție în cazul unui incident. 

MotionMask este o soluție facilă pentru un proces complex: procesare video selectivă de înaltă precizie. Folosim algoritmi de inteligență artificială, bazați pe tehnologie Deep Vision de ultimă generație, pentru a anonimiza persoane și autoturisme din materiale video. Mai mult, utilizatorii au parte de timp de procesare minim prin distribuția eficientă a sarcinilor în blockchain.

E.E: Ce estimări aveți pentru 2023?

L.M: Transformarea industriei de securitate prin tehnologie pe piața locală se va accelera. În acest context, Hyperfy se poziționează ca partener preferat de servicii pentru companiile medii și mari. Soluțiile testate și implementate în anii trecuți, de tipul pază perimetrală, automatizări fluxuri intrări-ieșiri, externalizarea de servicii de securitate sau securitatea oferita ca serviciu, devin noua realitate a pieței și ne pregătim pentru scalare. Ne așteptăm să vedem o tracțiune crescută dinspre sectoarele retail-pharma, industrial și agricultură, acolo unde valoarea adăugată trece de zona de securitate, mergând în beneficii de ordin operațional sau comercial.

Rămânem deschizători de drum pentru o abordare tip parteneriat cu clienții noștri, cu perspective pe termen lung. Tocmai de aceea, intern suntem într-un proces intens, început încă din 2021, de revizitare procese si digitalizarea flow-urilor de lucru, dar și întărirea unor funcțiuni de tipul Solutions, Monitorizare tehnică sau Business Intelligence, necesare în noul context de tranziție de la o industrie de proiect la una de servicii.

În privința dezvoltării software, am crescut bugetul alocat și pregătim lansări noi de produse și soluții bazate pe inteligența artificială în a doua jumătate a anului și pavăm drumul pentru internaționalizarea acestora.