HUSQVARNA – UN PRODUCATOR DE LEGENDA

Istoria producătorului suedez Husqvarna se suprapune cu istoria industriei europene, astfel, fondată în anul 1689, compania se afirmă imediat ca producător de muschete, cele mai avansate „mașini“ produse în cantități semnificative la acea vreme. Husqvarna producea cele mai bune mecanisme și intră astfel pe piața europeană. După mai bine de trei sute de ani, imaginea Husqvarna este similară pe piața mondială cu cea a calității, oferind unele dintre cele mai bune produse din lume în domenii diferite, cum ar fi armele de vânătoare, biciclete, motociclete, aparate de bucătărie, mașini de cusut sau produsele destinate întreținerii casei și grădini.

Gama sa profesională de utilaje și echipamente destinate activităților forestiere și din domeniul construcțiilor este absolut specială, acestea reprezentând un “state-of-art” în domeniu. Husqvarna se definește ca fiind un creator de produse care se utilizează în aer liber, o imagine atrăgătoare pentru cumpărător, dar care presupune și o mare responsabilitate pentru conservarea mediului din partea producătorului. Astfel, metodele de producție, ambalajul, consumul de materii prime și energie, noxele produse în timpul activității de producție, și în cele din urmă reciclarea lor, toate sunt atent supravegheate pentru a avea un impact minim asupra mediului, permanent căutându-se înlocuirea materialelor vechi cu unele noi, alternative.

În ceea ce privește industria construcțiilor, Husqvarna este unul dintre liderii din domeniul producerii de utilaje pentru tăierea betonului și a echipamentelor pentru carotare. Dar nu numai utilajele reprezintă un punct de reper al firmei, ci și uneltele diamantate sau serviciile adiacente oferite la cel mai înalt nivel profesioniștilor din întreaga lume.

Husqvarna DM 650, un motor performant pentru carotare

Printre produsele de ultimă generație lansate de către producătorul suedez pe piața construcțiilor, se face remarcat un utilaj compact destinat realizării unor găuri cu diametre cuprinse între 100 și 600 mm. Husqvarna DM 650 este cel mai puternic și versatil motor de carotare din gama

Husqvarna PRIME – o nouă generație de mașini ce înglobează tehnologii de înaltă performanță destinate echipamentelor de tăiere și forare electrice.

husqvarna text1

Caracteristicile sale de bază sunt o masă proprie redusă de numai 14 kg și o forță de găurire mare, de până la 8 CP pentru trei faze sau 4 CP, la o fază, acesta putând fi utilizat cu unitățile de putere PP 65 sau PP 220. Aceste caracteristici fac din DM 650 alegerea potrivită pentru aplicațiile grele. Este recomandat pentru lucrări speciale, precum cele de evacuare a apei, montarea instalațiilor sanitare și a conductelor de evacuare a deșeurilor.

Turația de lucru a modelului poate fi reglată pe 18 nivele, operatorul putând alege modul de lucru optim pentru fiecare tip de operațiune și pentru toate dimensiunile de găuri. Astfel, la turații reduse, prin creșterea cuplului, puterea livrată la nivelul coroanei diamantate este mare, putând străpunge ziduri și materiale dure. Odată cu creșterea turației, viteza de înaintare crește. Un indicator de sarcină cu leduri permite utilizarea mașinii la randament maxim, operatorul putând ajusta turația și forța de apăsare în funcție de datele oferite de acesta. Husqvarna DM 650 poate fi utilizat pentru beton armat, cărămidă și alte materiale de construcții.

Ținând cont de mediul de lucru dintr-un șantier și de faptul că se lucrează, în general, în incinte închise, Husqvarna DM 650 este proiectat pentru a rezista la apă sau praf, motorul răcit cu apă necesitând cerințe minime de întreținere. Pe scurt, este un utilaj durabil și rezistent la șocuri, conceput pentru a proteja componentele electronice de suprasarcini și, în același timp, este ușor de transportat și de montat datorită greutății reduse și designului ergonomic.

husqvarna text 2

Pentru asfalt și beton – HUSQVARNA FS 7000 D

FS 7000 D este cel mai puternic tăietor diesel Husqvarna, dezvoltat pentru a fi în conformitate cu normele de poluare Tier 4 / Etapa IIIB, așadar având un nivel extrem de redus al noxelor. Ideal pentru tăieri în asfalt și beton cu adâncimi de până la 411 mm, este recomandat a fi utilizat pentru lucrări rutiere de mărime medie, lucrări de întreținere, dar și lucrări mai mici, care necesită productivitate ridicată. Extrem de versatil, datorită randamentului său ridicat, dimensiunii compacte și manevrabilității bune, FS 7000 D este echipat cu un panou digital de control intuitiv și ergonomic, care permite operatorului să monitorizeze simplu toate funcțiile importante ale utilajului.

Printre funcțiile sale, care cu siguranță sunt apreciate de către utilizatorii profesioniști, sistemul de decuplare rapidă a discului diamantat. În timpul tăierii, temperatura înaltă degajată produce o dilatare a betonului în zona respectivă și poate bloca discul. Pentru a nu îl deteriora, FS 7000 D este prevăzut cu un sistem de decuplare a acestuia din ambreiaj.

Limitatorul automat de adâncime reprezintă o altă funcție importantă pentru operatorul său, acesta putând selecta din timp adâncimea de tăiere. Astfel, acesta are siguranța că va opri coborârea discului diamantat, exact la adâncimea dorită și nu va mai trebui să se oprească în timpul lucrului pentru a măsura adâncimea de tăiere.

Tăietorul FS 7000 D are o viteză de lucru impresionantă, chiar și atunci când se lucrează în beton de calitate, fiind acționat de un motor de 74,3 CP. Poate lucra cu discuri diamantate cu diametre cuprinse între 500 și 1.000 mm.

 

SC HUSQVARNA PADURE SI GRADINA SRL

Sos. Odai 33-37, sector 1, 013601 Bucuresti

+40727 708 775

beni.miron@husqvarna.ro

www.husqvarnacp.ro