Husqvarna a lansat noul tăietor K 760. Performanţele motorului au fost optimizate, stabilitatea îmbunătăţită, iar ergonomia sporită. Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile care au fost îmbunătăţite la echipament. Rezultatul este un tăietor puternic, eficient, de încredere, cu un raport putere/greutate optim şi cu un nivel al emisiilor redus substanţial.

 

La fel ca predecesorul său, noul K 760 reprezintă o alegere potrivită pentru operatorii care doresc un echipament puternic şi eco-friendly. Noul cilindru a fost conceput pentru a creşte capacitatea tăietorului în mai multe moduri. Datorită cilindrului şi sistemului de răcire, emisiile au fost reduse cu 15% comparativ cu modelul precedent. Acest lucru asigură, de asemenea, şi temperaturi optime de operare făcând echipamentul să fie mai puţin sensibil la schimbările climatice. Sistemul de pornire digital, optimizat în special pentru motorul acestui model, oferă o mai bună pornire şi face ca motorul să funcţioneze mai lin. Acest lucru conduce la scăderea vibraţiilor, care se reflectă la rândul său în reducerea stresului operatorului.

Ergonomia a fost, de asemenea, îmbunătăţită, noua apărătoare a lamei fiind mai uşoară, fabricată din magneziu, redă tăietorului balans îmbunătăţit, putându-se regla în funcţie de operaţiune. Acest lucru face ca operarea şi schimbarea poziţiilor de tăiere să se realizeze mai uşor. Apărătoarea este prevăzută şi cu un sistem de detaşare rapidă, în special pentru schimbarea lamelor.

O altă îmbunătăţire care creşte gradul de utilizare şi de control al prafului este noul kit pentru tăiere umedă cu o supapă progresivă. Acest kit este uşor de instalat putându-se seta nivelul de apă dorit în funcţie de aplicaţie. Noul sistem de ventilaţie al rezervorului asigură un nivel optim de alimentare cu aer şi în acelaşi timp împiedică penetrarea prafului. Toate acestea, împreună cu carcasa rezistentă la căldură oferă utilizatorilor timpi maximi de operare şi o perioadă de viaţă extinsă. Există şi câteva caracteristici de la modelul precedent care au fost menţinute: motorul cu emisii reduse X-Torq, SmartCarb, sistemul de curăţare a filtrelor Active Air Filtration şi carburatorul eficient care controlează automat amestecul de combustibil şi aer, pentru a reda motorului putere maximă.

Tăietorul K 760 este un instrument util şi foarte folositor pentru aplicaţii precum tăierea betonului, pietrelor sau pentru renovări. Se poate folosi şi pentru tăierea găurilor de diametre mai mici, ţevilor, asfaltului sau metale.

About The Author