HUSQVARNA LANSEAZA TEHNOLOGIA DIAGRIP 2

Viteză mare de tăiere, flexibilitate îmbunătăţită şi echilibru între viteză şi viaţa echipamentului sunt doar câteva dintre caracteristicile noului Diagrip 2. Cu o distribuţie optimă a diamantelor şi segmenţilor, dar şi un design special, Diagrip 2 va tăia mai rapid şi mai fin prin beton armat comparativ cu lamele standard din clasa sa – fiind cu până la 30% mai rapid.

Bazat pe tehnologia anterioară Diagrip, care distribuia diamantele într-o matrice 3D, în interiorul segmenţilor, Diagrip 2 optimizează suplimentar distribuţia zonelor de contact.

„Cu Diagrip2, compania a ridicat tehnologia la nivelul următor prin acest nou concept”, declară Michel Hubermont, Head of Diamond Tools, Husqvarna.

Distribuţie optimă a diamantelor Diagrip2 are o concentraţie mare de diamante, cu marginile de tăiere distribuite uniform şi optim, în segmente din jurul lamei. Acest lucru maximizează capacitatea de tăiere a fiecărui diamant. Poziţionarea optimă a diamantelor tehnologiei Diagrip înseamnă că acestea sunt expuse într-un mod constant suprafeţei şi în combinaţie cu caracteristicile speciale, Diagrip 2 face ca energia şi cuplul să fie concentrate pe marginile de tăiere diamantate. Rezultatul este o tăiere egală şi puternică cu un minim de frecare inutilă.

Segmente special concepute

Segmentele sunt, de asemenea, concepute într-un mod special pentru facilitarea transportului, asigurând o viteză mare de tăiere dar şi o viaţă mai lungă lamei. Optimizarea geometriei segmentelor în combinaţie cu tehnologia Diagrip, deschide drumul către o gamă complet nouă de instrumente diamantate, cu o aplicabilitate mult mai vastă, o viteză mai mare de tăiere cu până la 30% şi o viaţă mult mai lungă comparativ cu alte echipamente din această clasă.

„În mod tradiţional, atunci când vine vorba de lame diamantate, totdeauna a existat un compromis între viteză şi viaţa produsului. Cu cât creşte viteza cu atât scade viaţa produsului şi vice-versa. Diagrip 2 oferă un echilibru excelent pentru amandouă”, adaugă Michel Hubermont. Noua gamă Husqvarna Diagrip2 1400 va înlocui gama Husqvarna Diagrip 1200 şi este disponibilă cu începutul anului 2013. Tăietorul S 1400 va fi disponibil din primăvara 2013.