Husqvarna se străduieşte să ofere constant clienţilor maşini inovatoare şi puternice. Ca rezultat, compania lansează acum un tăietor electric complet nou, bazat pe o nouă generaţie de tehnologie de înaltă frecvenţă. Husqvarna K 6500, împreună cu sursa de putere corespunzătoare Husqvarna PP 65, reprezintă unul dintre cele mai eficiente tăietoare electrice.

Principalele caracteristici ale K 6500 sunt ergonomia sa excelentă şi raportul său între putere şi greutate. Cu o putere care ajunge la 7 CP este cel mai puternic tăietor electric de până acum de la Husqvarna şi unul dintre cele mai puternice din clasa sa. Posibilitatea de a selecta sursa de curent creşte flexibilitatea tăietorului K 6500.

„ K 6500 este optimizat să taie rapid o cantitate mare de beton, minimizând oboseala utilizatorilor datorită ergonomiei superioare. K 6500 este ,de asemenea, dotat cu un indicator de încărcare (LED), care permite utilizatorilor să maximizeze viteza pentru a obţine cea mai eficientă tăiere” declară Johan Simonsson, Global Product Manager, Power Cutters, Husqvarna Construction.

Gamă largă de aplicaţii

Tăietorul electric şi sursa de putere sunt uşor de transportat şi de manevrat datorită greutăţii reduse. Acest lucru face ca tăietorul electric să fie adecvat pentru aplicaţiile unde transportul facil este necesar, atât în şantiere cât şi în afara acestora. Vibraţiile scăzute contribuie la o ergonomie mai bună iar o nouă poziţionare a lamei de tăiere într-un mod eficient, minimizează efortul.

Cu un design robust şi un motor încapsulat, lucrările de întreţinere şi service sunt minimale. Sursa de putere electrică PP 65 este compatibilă atât cu K 6500 cât şi cu DM 650, fiind răcită cu aer. Aceasta înseamnă că poate fi folosit în împrejurări unde utilizarea apei trebuie păstrată la un nivel minim. Sursa de putere, fiind detaşată de tăietor, conduce la o expunere minimă la murdărie și vibrații, conducând astfel la o viață mai lungă a echipamentului.

Husqvarna K 6500 se poate folosi pentru operaţiuni de tăiere umedă cât și uscată, în interior ori exterior. Echipamentul poate tăia betonul, zidăria ori decupa metale, la fel de uşor putându-se executa lucrări pentru construcția drumurilor, pentru tăierea bordurilor, dale, asfalt sau ţevi. Există şi un indicator LED care ajută operatorul să lucreze la un nivel optim şi îl avertizează dacă există vreun risc de supraîncărcare a motorului.

„ Clienţii noştri solicită maşini mai puternice care sunt uşor de utilizat. Cu K 6500, suntem capabili să le oferim un tăietor electric foarte performant care este în acelaşi timp şi uşor de operat”, declară Johan Simonsson, Global Product Manager, Power Cutters, Husqvarna Construction.