Ușor, compact, stabil și cu o manevrabilitate ridicată – acestea sunt caracteristicile principale ale noului model de robot pentru demolare marca Husqvarna. DXR 270 este echipat cu elemente de ultimă generație ce îi oferă o stabilitate superioară.

Husqvarna a lansat primul robot pentru demolare controlat de la distanță- DXR 310, în urmă cu circa 4 ani. În prezent, compania a introdus pe piață două utilaje noi, DXR 270 și DXR 300. DXR 270 va completa gama Husqvarna de roboți compacți pentru demolare, controlați de la distanță, potriviți atât pentru utilizarea în interior cât și în aer liber.

Pe lângă faptul că DXR 270 oferă o stabilitate mai mare în timpul folosirii, permite, de asemenea, și un volum de muncă ridicat. Brațul fix are un design stabil, durabil, care oferă o poziționare exactă a utilajului. Având o rază de 4,8 metri, modelul este extrem de competitiv pentru segmentul său.

Greutatea mică de 1.750 kg și șasiul scurt, de doar 78 cm lățime, oferă un design foarte compact. Înălțimea redusă asigură, pe de o parte, operatorului o vedere mai bună de jur împrejur în timp ce lucrează – fapt care duce la efectuarea de operațiuni mai eficiente și  mai sigure și pe de ală parte, oferă utilajului un centru de greutate coborât, ceea ce sporește stabilitatea.

DXR 270 a fost dezvoltat cu un accent clar către utilizator. Dotat cu elemente suplimentare ce oferă stabilitate sporită, utilajul permite efectuarea unui volum de muncă mai mare, în comparație cu alte modele mai vechi.

“Am dezvoltat DXR 270 pentru că am înregistrat o cerere pe piață pentru unități mai ușoare care fac parte din acest segment. Cu design compact și greutatea redusă, DXR 270 este ușor de mutat, încape prin toate căile de acces normale și poate fi transportat chiar și cu liftul, “, a declarat Lars Gustafsson, Global Product Manager, Husqvarna Construcții.

La fel ca celelalte modele de roboți pentru demolare Husqvarna DXR, modelul DXR 270 este ușor de utilizat de la distanță, fiind dotat cu un ecran color de 3 ½ inch și tehnologie Bluetooth. Sistemul de control este adaptat pentru a a putea fi utilizat în medii dure de lucru, caracterizate prin vibrații ridicate, praf de beton și apă.

DXR 270 este ideal pentru demolarea betonului și în lucrările de excavație mai mici,atât în interior cât și afară. “Cu această recentă lansare, Husqvarna poate oferi acum o serie completă de roboți pentru demolarea la distanță, cu o greutate cuprinsă între 1.000-2.000 kg, în funcție de ceea ce are nevoie clientul “, a mai spus Lars Gustafsson.