Anul 2014 este anul lansărilor la Husqvarna. Motivul este simplu: în acest an vor fi lansate noile game de produse, denumite generic „Husqvarna Prime”, rezultatul celui mai mare proiect de dezvoltare întreprins de către Husqvarna Construction Products. Produsele Prime au puterea și eficiența de a duce echipamentele electrice la un nivel cu totul nou, stabilind noi relații între putere și greutate.

Nu numai dezvoltările produselor înseamnă progres, însă un factor important îl joacă și optimizarea echipamentelor și soluțiilor existente. Cele două tăietoare de beton-asfalt de la Husqvarna, modelele FS 5000 și FS 7000, lansate în acest an, sunt exemple clare în acest sens.

Husqvarna reprezintă unul dintre liderii mondiali în producerea echipamentelor performante pentru construcții. „Schimbarea este un factor puternic și o sursă de inspirație provocatoare în eforturile noastre de a găsi noi idei și de a dezvolta produse care sunt utile în munca utilizatorilor,” declară Anders Ströby, Head of Husqvarna Construction Products.

Modelul FS 7000 este un ferăstrău mare, puternic, perfect pentru tăierea la adâncime a podelelor și operațiunile care necesită productivitate înaltă. Capacitatea mare a acestuia, dimensiunile reduse, dar și manevrabilitatea bună îl fac un echipament extrem de versatil. În plus, tăietorul de asfalt-beton este echipat cu un sistem de evacuare și catalizator de oxidare diesel (DOC). De asemenea, diametrele lamei ajung până la 1.000 mm, oferind o adâncime maximă de tăiere de 411 mm. Datorită dotării cu sistemul inovator „IntelliSeal” acesta permite un minim de 500 de ore de lucru fără întreținere și elimină gresajul zilnic al rulmenților, conferind rezistență și durabilitate.

Tăietorul este echipat cu ambreiaj electronic pentru eliberarea instantanee a puterii transmisiei, care îndeplinește toate normele de siguranță. De altfel, modelul este disponibil în două versiuni. O versiune cu trei trepte și una cu o singură treaptă de viteză. Versiunea cu trei trepte extinde gama de aplicații și permite o performanță optimă în timpul tăierii.

Există și un tablou de bord cu afișaj digital pe care sunt afișate toate funcțiile importante, făcând-ul ușor de monitorizat, iar sistemul „E-track” are o funcție de resetare integrată în acest display, ceea ce ușurează realizarea tăieturilor drepte.

About The Author