GOODYEAR “THINKGOODMOBILITY” – TEHNOLOGIA PRIETENOASA CU MEDIUL

Noua cercetare arată că eficiența consumului de carburant al vehiculelor este prioritatea de top a milenienilor pentru viitoarele inițiative pentru un transport sustenabil. Noua cercetare Goodyear, “ThinkGoodMobility”, se concentrează pe modul în care oamenii de știință, inginerii și designerii din 12 piețe europene concep viitorul mobilității. Mașinile sustenabile și tehnologiile asociate au fost alese ca fiind cele mai provocatoare pentru industria auto în următoarea decadă.

Milenienii, mai exact generația celor născuți sau la vârsta adolescenței în jurul anului 2000, vor un viitor prietenos cu mediul în Europa și văd beneficiile vehiculelor sustenabile ca fiind de mare ajutor pentru realizarea acestui deziderat. Potrivit noilor rezultate comunicate de Goodyear Dunlop Tires Europe (GDTE) în asociație cu ThinkYoung, majoritatea milenienilor (59,3%) prezice că, în următorii 10 ani, cea mai mare provocare pentru industria auto va fi construirea de mașini sustenabile cu un focus special pe tehnologiile prietenoase cu mediul.

Dezvoltările în materie de transport și mobilitate sunt esențiale pentru a ține pasul cu nevoile mereu în schimbare ale populației globale, pe care le pune în evidență și această nouă cercetare marca Goodyear. Cercetarea “ThinkGoodMobility” a fost derulată în rândul a peste 2500 de tineri (cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani), din 12 țări, ce studiază știința, tehnologia, ingineria, arta, designul, și matematica, care și-au afirmat modul în care văd mobilitatea viitorului în 2025. Cu intenția de a duce această generație mai departe și cu dorința de a-i ajuta să conștientizeze faptul că avantajele mobilității viitorului i-ar putea reprezenta, acest studiu furnizează o serie de insight-uri cuprinzătoare legate de cele mai mari provocări precum și, în consecință, de dezvoltarea nevoilor legate de mobilitate.

Vehiculele eficiente

În fața creșterii demografice și a unui transport rutier în creștere, când sunt întrebați despre eforturile de sustenabilitate din industria auto și de sistemul de transport în 2025, mai bine de jumătate (49%) dintre tineri cred că vehiculele eficiente din punct de vedere al consumului de carburant trebuie să fie una din ariile centrale ale atenției lor.

Acest procent este chiar foarte mare în raport cu cei doar 27% care văd investițiile în transportul public ca fiind o prioritate importantă. Acest lucru indică faptul că tinerii europeni se așteaptă la îmbunătățiri la nivelul sistemului de transport, dar nu vor ca libertatea de a alege și de mișcare de care se bucură acum să nu fie restricționate în viitor. De fapt, 85% dintre respondenți cred că vor avea propria lor mașină în următorii 10 ani.

Alte priorități pentru susținerea eforturilor sustenabile din următoarea decadă sunt dezvoltarea de tehnologii inteligente pentru vehicule inteligente (24,1%), de sisteme de trafic inteligente pentru vehicule (17,1%) și de anvelope eco-friendly și adaptative (18,1%).