Compania KOHLER s-a înființat în anul 1873 și are o istorie bogată. De-a lungul timpului, producătorul a căutat să inoveze în domeniile de activitate, iar această strategie i-a adus realizări importante. Activitatea companiei se extinde pe mai multe domenii. Unul dintre acestea, analizat chiar în acest articol, este cel al producerii grupurilor electrogene.

100 de ani de inovație

Cu 100 de ani în urmă, în anul 1920, KOHLER a produs primul generator electric modern. Creat inițial pentru a alimenta utilajele aceluiași producător care executau lucrări de canalizare în America rurală, KOHLER Automatic Power & Light, pentru că aceasta era denumirea oficială a primului generator modern, este adoptat și în alte domenii, iar în scurt timp aceste generatoare oferă energie instantanee pentru locuințe, bărci și afaceri din întreaga lume. Astfel, compania KOHLER devine unul dintre pionierii industriei de grupuri electrogene. Se poate spune că producătorul american a trecut testul timpului, fiind pe podiumul acestui sector din industrie și în 2020, după 100 de ani de la importanta realizare.

Istorie bogată

De-a lungul ultimului secol, generatoarele KOHLER au avut un rol important în multe dintre realizările omenirii, depășind cu mult așteptările inițiale. Iată o scurtă prezentare a celor mai importante evenimente mondiale în care generatoarele KOHLER și-au lăsat amprenta.

În 1925, două avioane U. S. Air Mail au marcat inaugurarea livrărilor regulate de poștă nocturnă între New York și Chicago. Generatoarele KOHLER au făcut posibil acest moment istoric prin alimentarea cu energie electrică a balizelor de lumină rotativă de pe continent, care au marcat traseul piloților.

În 1929, grupurile electrogene KOHLER se alătură amiralului Richard Byrd și echipajului său curajos în timpul expediției lor istorice la Polul Sud. Câțiva ani mai târziu, amiralul s-a întors la Polul Sud, bazându-se și de data aceasta tot pe generatoarele KOHLER. În timpul celei de-a doua expediții, amiralul și echipajul său au scos vechile generatoare de sub zăpadă, cele folosite cu ani în urmă, în timpul primei expediții, le-au alimentat și, spre surprinderea tuturor, acestea erau încă funcționale.

În același an, generatoarele producătorului american sunt adoptate și de către producătorii de filme de la Hollywood, pentru a alimenta camerele de filmat și echipamente de înregistrare a sunetului.

În anii `30, generatoarele KOHLER sunt folosite pentru a lumina pe timpul nopții șantierul barajului HOOVER, una dintre cele mai importante realizări ale ingineriei secolului XX.

În timpul celui de al Doilea Război Mondial, grupurile electrogene sunt folosite de armata americană și aliații săi atât pe uscat, cât și pe navele din oceane, pentru spitale mobile, comunicații radio, lumini, instalații frigorifice și multe altele.

După război, în 1966, Kohler produce motorul cu numărul 1.000.000. Tot în timpul acestui deceniu, KOHLER livrează dispozitive hidraulice și pneumatice, utilizate la motoarele din gama proprie, pentru navetele spațiale Apollo, precum și pentru costumele spațiale ale cosmonauților. De asemenea, generatoarele KOHLER sunt alese și pentru a alimenta stațiile de pe pământ de comunicare cu echipajele și dispozitivele din spațiu.

În anii `70, producătorul American își extinde rețeaua în întreaga lume și motoarele și generatoarele KOHLER alimentează case, spitale, bărci, aeroporturi, clădiri guvernamentale și multe altele. Tot în decursul acestui deceniu, Kohler introduce primul alternator cu magnet permanent din lume, care permite generatoarelor de stand-by să furnizeze puterea în timp semnificativ mai scurt după apariția unei întreruperi de energie. Istoria recentă a KOHLER este legată de achiziția producătorului de grupuri electrogene SDMO, luând astfel naștere Kohler-SDMO.

KOHLER-SDMO

Odată cu integrarea companiei franceze SDMO în grupul KOHLER, în 2005, acesta devine al treilea cel mai important producător de grupuri electrogene din lume. La ora actuală, KOHLER SDMO are o rețea de distribuție prezentă în peste 180 de țări. De asemenea, compania dispune de 6 filiale, în Zweibrucken (Germania), Schoten (Belgia), Sao Paulo (Brazilia), Barcelona (Spania), Miami (SUA), Londra (Marea Britanie), dar și 6 birouri de reprezentare (Johannesburg, Alger, Dubai, Cairo, Moscova, Lomé) și numeroase platforme de stocare (Miami, Le Havre, Lomé, Dubai etc).

KOHLER SDMO produce grupuri electrogene cu puteri cuprinse între 1 kVA și 4500 kVA. Compania cuprinde și un departament special de proiectare personalizată a centralelor electrice și a soluțiilor personalizate. KOHLER SDMO este unul dintre cei mai mari furnizori de centrale electrice din lume, având unități livrate ale căror putere instalată depășește 250 MW. Experiența tehnologică, în combinație cu procedurile de fabricație high-tech, redau companiei puterea de a produce echipamente performante ce pot fi folosite într-o mulțime de sectoare, într-o multitudine de aplicații.

Un parteneriat de succes

De la platformele de foraj offshore până la condițiile dure din deșert, de la activitățile din construcții până la cele mai interesante industrii, grupurile electrogene KOHLER SDMO și-au demonstrat întotdeauna performanța și fiabilitatea. Cu ajutorul acestor grupuri electrogene performante, compania a devenit una dintre cele mai importante din domeniu, consolidându-și astfel poziția de lider în Europa, dar și locul al treilea la nivel mondial.

Best Tools Company este dealer exclusiv KOHLER SDMO în România, unde distribuie și închiriază grupuri electrogene într-o gamă completă. În ultimii ani, Best Tools s-a aliniat la calitatea impusă de istoria unui astfel de producător și oferă servicii post-vânzare Premium în România și țările învecinate.